• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kabe ve tavaf eden hacıları görmek.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Es Selamun aleykum, Gönülsızım hayırlı günler, hayırlı forumlar.

Ablam bana bir rüyasını anlattı ve çok etkilendiğini söyledi Rüyasının çok manidar ve çok güzel olduğunu söyledim. Rabbim mübarek etsin hayrolsun inş. dedim fakat ehli olmadığım için yorumlamak istemedim. Allahualem her hafta gittiğin sohbetlerden etkileniyor ve manevi hisseni alıyorsundur dedim…

Rüyası şöyle Bembeyaz karlarla örrtülü geniş bir alanda bulunuyor ablam ve birden yer deki karlar çökmeye başlıyor , kabenin ve tavaf eden hacıların ortaya çıktığını görüyor. Dağ gibi yüksekçe uzak bir yerden gördüğünü söyledi. Ve hacılar gibi tüm kalbimle onlarla birlikte Lebbeyk Allahümme Lebbeyk Lebbeyk la şerike leke lebbeyk İnnel hamde ve'n- ni'mete vel mülke leke la şerike lek; dediğini görmüş. Rüyasını Allah rızası için yorumlarmısınız lütfen.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum selam Firariyim kardesim nasilsiniz? zaman ins. acinizi da hafifletecektir..
Babanizin tekrar mekani cenet Allah Rahmet etsin duasi ile yazmaya basliyorum..

Hayirdir insallah..
Fatih Sultan Mehmet bir gün Kur’an okurken şu âyetin mânâsına takılmış:
”Ey iman edenler!
Allah’a Peygamberine Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin.” (Nisa136)
Fatih:
“Âyet zaten iman edenlere sesleniyor. Ardından tekrar imanı emretmesi acaba neden?”diye düşünmüş.
Alimlerle sohbeti esnasında konuyu kendileriyle paylaşmış. “Ne düşünüyorsunuz?” diye sırmuş.

Âlimlerin arasından Akşemseddin “Sultanım” demiş. “Dışardan gelen seslere kulak verin cevabınızı alın.”

Dışarıdan o sırada mehteranın kös sesleri geliyormuş.

Fatih “Efendim biraz açar mısınız?” demiş. Bunun üzerine Akşemseddin şöyle izah etmiş:

“Sultanım mehteranın davullarından ‘düm düm’ sesleri geliyor.

‘Düm’ kelimesi sizin de bildiğiniz gibi Arapça’da ‘devam et’ anlamına geliyor.
Âyetin de mânâsı bu olsa gerektir. Bu âyet
‘Ey iman edenler! Allah’a Peygambere Kitaba olan imanınızda her daim devam edin!’ mesajı vermektedir.”
İnsanın elbisesi eskidiği gibi imanı da eskiyebilir.
Elbise gibi imanı da yenilemek gerekir.
Öte yandan âyetin yorumunda şöyle bir incelik de düşünülebilir:
“Ey iman edenler! İmanınızı kontrol ediniz. ‘Allah’a inandım’ diyor ama O’na itaat etmiyorsanız
‘Peygambere inandım’ diyor ama onun yolundan gitmiyorsanız
‘Kitaba inandım’ diyor ama Kitaba göre yaşamıyorsanız gelin imanınızı kontrol edin.
Belki tam inanmadınız inandığınızı sandınız.
Zira Allah’a iman O’na itaati gerektirir.
Peygambere iman O’nu rehber kabul etmeyi icap ettirir.
Kitaba iman Kitaba göre bir hayatı netice vermelidir!

ruyasinin yorumu Allahu Alem.. Ablaniz imanli biri ama halen kamili imana varabilmesi,Hakka kavusabilmesi icin ortada ayni o kar gibi
bazi kusur ve noksani çökmesi erimesi gerekli seklinde yorumlanir..
Huzurlu, bereketli Emanetlere sahip cikmamiz dilegi ile...

Üst Alt