• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada kadın imam görmek

57.ALAY

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm hayırlı günler sizlerin olsun İnşallah.
Dün gece rüyamda camiye gidiyorum.Yanımda bir iş arkadaşım var.Akşam namazını kılmak için gitmişiz.Tam oturacakken ön safta bir kadın fark ediyorum ve "Kadınlar erkeklerle ve onların önünde saf tutamaz" diyip arkaya gönderiyorum.Sonra namaza başlıyacaz bakıyorum yanımdaki arkadaşım başlamış bile."Nasıl olur akşam namazındayız önce farz kılacağız" diyip imama bakıyorum,imam bir kadınmış.Tanımadığım biri böyle şey olur mu kadından imam olmaz diyorum.Secdeye kapandığı zaman kadın görünmüyor,(annemlerin evinde bir yorgan var onu görüyorum) yorganın içinde kayboluyor.Secdede oturunca tekrar görebiliyorum.Tüm bunlar olurken ayakta bekliyorum.Yorumlarsanız çok sevinirim.Allah razı olsun ,kolay gelsin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hayirdir insallah..
Rabbim Hayra cevirsin..

Ömür bahçesinin gülü solmadan,
Gaflet uykusundan uyan gözlerim!
Ecel saati gelip dolmadan,
Gaflet uykusundan uyan gözlerim!

Neler yaptın ise, onu bulursun,
Kervan geçer gider, yolda kalırsın,
Elbet bir gün sen de, pişman olursun,
Gaflet uykusundan uyan gözlerim..

Allah dostlarından olan İbrahim Ethem -kuddise sırruh-Hazretleri taç ve tahtını terk etmeden evvel Belh hükümdarı ve yeryüzünün en zengin şahsiyeti idi.
Otuz adet paşasıyla sarayına girip çıkardı, mizacı da hayli sert ve haşin idi.
Bir gece sarayında atlastan yapılmış yatak, yastık ve yorgan örtüleri arasında muhteşem yatağında uyuyordu.
Sarayın tavanından gelen bir gürültüyle birden tatlı uykusundan uyandı. Dinledi, tavandan tıkır tıkır sesler geliyordu.
Sanki damda biri vardı ve yürüyor gibiydi. Hiddetle kalktı yatağından ve seslendi!

- Hey, kim var orada?

Bir ses geldi ve;
- Ben varım! dedi.

- Sen de kimsin, benim sarayımın tavanında ne arıyorsun? diye sordu.

- Devemi kaybettim de onu arıyorum.
Garip birisiydi konuşan.

İbrahim Ethem -kuddise sırruh- Hazretlerinin kan beynine sıçradı, şiddetle bağırarak azarladı, tersledi o kişiyi.
- Sen deli misin, budala mısın, be adam? dedi. Haydi defol oradan, sarayın tavanında deve mi aranır?

Yukarıdaki ses alaylı alaylı karşılık vererek;
- Ya siz hükümdar hazretleri, siz akıllı mısınız? Söylesene bakayım bana, o atlas yataklarda Allah-u Teâlâ aranır mı hiç? Orada Allah-u Teâlâ bulunur mu?dedi.
İbrahim Ethem -kuddise sırruh-Hazretleri bundan büyük bir ders almıştı, işin hikmetini anlamıştı...
Kissadan hisse ins sizde Kissadan hissenizi nasibinizce alirsiniz..
Nasip Allah-in insanlara kendi imani, samimiyetti ve idraki kadar olani nasip eder.. dedim ya Ya Kismet..

Rabbim bizi uyandırılmadan evvel uyananlardan, kendisine yönelenlerden, hakikatı görenlerden, hakkı bulanlardan eylesin
Hakk ile BATIL ic ice HAKKI idrak edenlerden eylesin..
Hayirli gunler..

duaa..

57.ALAY

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun.Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Hakkınızı helâl edin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
cumlemizden kardesim..
Her Hikmetin başı Allah korkusudur..
Allah korkusu, kişinin Allah ’a karşı vazifelerini kula yakışır şekilde yapmasına vesile olacağı gibi, ayrıca diğer insanlara karşı vazifelerini de
samimiyetle ,adalet ve durustluk ile yapmasını da sağlar..
kalbinde Allah korkusu olan “Hata yapmaz!” demiyorum, diyemiyorum..;çünkü hatasız kul olmaz.
ama insan hep dogru ve yanlislari arasinda kalarak imtihan edilir...
bu imtihan sirasinda hata ve kusurlara karşı içimizde taşıdığımız “sakınma duygusu”,vicdan azabi kalbimizdeki Allah korkusunun
belirtisinden başka bir şey değildir... selamet ile hayra kalin...

Üst Alt