• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kan görmek

T

tuğba

Kayıtsız
Misafir
Selamun aleykum Gönül sızım kardeşim umarım kalbimi ferahlatan bir yorum yaparsın adım tuğba, 29 yaşındayım.İnşaat mühendisiyim.Rabbim hayıra çıkarsın 15 aylık kızımı rüyamda gördüm.Kızıma çalıştığım için anneannesi başka bir şehirde bakıyor.Rüyamda anneannenin kucağındaydı kızım.Kafasında bir yara vardı kanıyordu.Annem o yaraya dokundukça hem saçları eline geliyordu hemde kanama devam ediyordu.Sonra koluna baktım.Kolundada kesik gibi bir yara o da kanıyordu.Hala rüyanın etkisindeyim.Allah (c.c) hayırlara çıkarsın.Rica ediyorum rüyamı yorumlar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam evladina hasret ile ana yuregi ile hep merak edip Hüsnü Kuruntu kuran guzel anne...
merak etmeyin evladiniza anneniz sizden daha iyi bakar..lakin anne sevgisi, sefkatti. sicakligini veremez..
ins. bir zaman sonra ya isiniz degisir yada calisma saatleriniz azalir da evladiniza siz bakarsiniz..
mesela gunduzleri yine anneannede olabilir ama aksamlari sizin ile olabilmesi icin o masum sabinin hurmettine dua edecegim..
anneler evladindan uzak kaldiginda boyle merak ve endiseden dogan ruyalar..gormesi cook dogal...
benim kocaman KIZIM var su an istanbulda staj icin..ben bile bir ara KIZIMA bir sey oldugunu ruyamda gordugumde ellerimi ve ana yuregimi acip KIZIMI asil Sahibine Allah a teslim edip emanet ettigimden beri icim huzurlu...

Rüyada yara görme yaşa, zamana, mevkiye, içinde bulunulan ruh haline göre dikkatle yorumlanmalıdır...
fakat genelde yara sevinc dir!!
Kiziniz masallah sakin ama cok da hassas bir cocuk sanki..
bazen hircinligi tutuyorsa bu icindeki anne eksikligindendir bileseniz..
Rüyada yara dan kan geldigini görmek : genelde helal para kazanmak, zengin olmak ile yorumlanir Allahu alem..
kafaniza bu kadar takmissaniz cevrenizde fakir, yoksul veya yetim cocuklar var ise sadaka verin...
Bakin mubarek Ramazan ayindayiz.. bayram da geliyor.. Sizin evladinizin annesi, babasi akrabalari var ya yetim cocuklari
bu bayram kim sevindirecek? niye bunlardan biri de biz olmiyalim.. mesela Sen..
Sadaka vermede acele edin; çünkü bela, sadakayı geçemez.) [Taberani, Beyheki]

Çocuklar, çocuklarımız…Bir bakıyoruz küçücükler.
Bir bakıyoruz büyümüşler.Ne zaman büyüdüler?
Ne güzel nimetler, bu güzel nimetlere zamaninda
HAKKI ile sahip cikalim...
Selamet ile Hayra kalin...

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Kan Görmek

Selamun Aleyküm abla hayırlı akşamlar. Artık iyi mi gördüm kötü mü gördüm hiç bilmiyorum ama tedirgin edici bir rüya gördüm. Rüyamda böyle ağaçlar olan bir yerdeyiz ama tam orman değil, savaşa gidiyormuşuz oluyor. Her yerde çadırlar, askerler falan var. Yemek pişirenler, kılıç eğitimi alanlar falan, oraları tam hatırlamıyorum. Benim de kendi çadırım var. Uyuyorum çadırımın içinde ama bayağı büyük bir çadırdı. Padişahın çadırı kadar var neredeyse. Daha sonradan uyanıyorum, birisi bana sesleniyor ama kim olduğunu görmüyorum, kafamın içinde birisi bana "Yavuz Sultan Selim gelicek, kalk" diyor. Kalkıyorum. Sadece bacağımda çizmem ve pantolonum var. Üst kısmım çıplak. Ayağa kalkıyorum. Bir iki adım attıktan sonra vücuduma bakıyorum ve sırtım ile ön kısmım yani göğüs bölgesi ve karnım kan içinde olmuş oluyor. Sırtımdan aşağı falan devamlı kıpkırmızı kan damlıyor yere ama hiç canım yanmıyor. Sadece yorgun bir haldeyim. Çadırdan çıkıp padişahı aramaya başlıyorum. Yorgun bir vaziyette padişahı ararken rüya bitiyor. Bu ne anlama geliyor abla, yorumlarsan sevinirim. Hayırlı geceler :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yavuzsultanselimhan.jpg

Aleyküm selam hayırlı akşamlar..Size beden mi ruh ve Gönül yaşiniza göre mi yorum yapayim..?
Sofra ve bereket Allahın halili ibrahim as. Verilen bir makamdır.
Bunun iki hikmeti vardır. Ilim bir nimettir herkes nasibi,imani ve ihlasi kadar nasibini alıyor...sofranın ikinci manası ise kalbinizi rahmanı temsil eden bir ademi sevgi noktasında düşünme hali içinde oluşunuzdur...
Rüyada yara dan kan geldigini görmek : genelde helal para kazanmak, zengin olmak ile yorumlanir Allahu alem

Rüyada görülen çadır, ona giren kimse yahut kendisine mahsus olarak kurulan kimse için mülke izzet ve yüksekliğe işarettir

Yavuz Sultan Selim han'ın Mısır Seferi, sirasinda bekledigi Rüyayi sizin ile paylasmak isterim..

Yavuz Sultan Selim-in seferde ve barışta yanından ayırmadığı bir sohbet arkadaşı vardır. Hasan Can ismiyle bilinen bu zât, âlim ve hikmet ehli birisidir.
Yavuz'un Mısır seferine niyetlendiği günlerdir. Evet Son Abbasi Halifesi Mütevekkilallah'ın gücü yoktur, ancak yine de onu incitmekten çekinir.
İbn-i Kemâl Paşa ve Zembilli Ali Efendi, Sultanı iknaya çalışırlar. Evet bu seferin lüzumuna herkesten çok o inanır, ama yine de huzursuzdur.
Yemekten içmekten kesilir, uykuyu dağıtır. Sabahlara kadar ibadet eder, buruşuk kağıtlara karışık şekiller çizer. 'Ah!' der, 'Ah bir işaret gelse.'
İşte uykusuz geçen bir gecenin ardından Hasan Cana sorar:

-Nerelerdeydin?
-Azıcık dalmışım efendim.
-Öyleyse rüyanı anlat.
-Dikkate değer bir rüya gördüğümü hatırlamıyorum.
-Olacak iş mi yani, bir insan uyusun da rüya görmesin. İyi düşün görmen lâzımdı!

Hasan Can çıkar. 'Tuhaf' der, 'Sultan bir işaret bekliyor ama ne?' Tam o sırada bir başka Hasan (Kapıcıbaşı Hasan Efendi) yaklaşır.
'Ben' der 'garip bir rüya gördüm, ama şimdi bunu nasıl anlatmalı sultana?'
Hasan Can onu adeta aparır, koparır, çıkarır Yavuz'a. Sultan 'buyur!' der, o başlar anlatmaya:

-Hünkârım akşam çadırınızın önünde nöbetteydim. Bir ara içim geçti. Ya da öyle olduğunu sanıyorum. Zira mekân aynıydı ve ben ayaktaydım.
Baktım dört atlı çadıra yaklaşıyor. Hemen davrandım, önlerine çıktım.
Güya 'Kimsiniz, necisiniz?' diye sorgulayıp çevirecektim onları. Ancak vuruldum sanki. Dondum kaldım. Atlar çok asildi ve yere basmıyorlardı.
Süvariler hem çok heybetli, hem çok sevimliydiler. Bırakın hesap sormayı, eteklerine kapanmak, ellerini öpmek için yanıp tutuşmaya başladım.
Esrarengiz ziyaretçiler hünkârımızı sordular. Çadırdan ışık sızıyordu. 'Meşgul olmalı' dedim. Öndeki 'İyi' dedi,

'Rahatsız etme. Sabahleyin geldiğimizi söylersin. Biz Server-i Kâinatın eshabındanız. Efendimiz Selim Han'a selâm söyledi ve buyurdular ki:
Haremeynin hizmeti kendisine verildi!' Ve geldikleri gibi uzaklaştılar.
Bir anda ufukta kayboldular. Sancakları ışıklı izler bıraktı. Tam 'bunlar kim ola?' diye düşünüyordum ki bir ses 'Nasıl tanımazsın' dedi.
'Öndeki Hazreti Ebubekir, yanındakiler, Ömer, Osman ve Ali! Radıyallahüanhüm ecmain.
Yavuz heyecanlıdır. Rüyayı tek kelimesini kaçırmadan dinler ve nedimine döner. 'Bilir misin Hasan, biz emir olunmadıkça kıpırdamayız.
İşte şimdi tamam. Artık çıkabiliriz yola.'

Göklerin ve yerin hükümranlığı Allah'ındır. Dönüş Allah'adır.

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yorumun için Allah razı olsun abla, Sultan Selim'in rüyası da harika gerçekten, bilmiyordum. :) Gönül yaşıma göre de yorum yapsan, ruh ve bedenime göre de yorum yapsan farketmez, Allah'ın izni ile bana ağır gelmez :)

Abla yalnız vücudumdan gelen kan, yaradan çıkmıyor. Sadece boynumdan aşağı kan akıyor.

Bu arada söylemeyi unutmuşum, benim çadırım yeşil renk, diğer etraftaki askerlerin çadırları ise beyaz renk. Benim çadırım diğer çadırların 4-5 katı büyüklükte.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yorumun için Allah razı olsun abla, Sultan Selim'in rüyası da harika gerçekten, bilmiyordum. :) Gönül yaşıma göre de yorum yapsan, ruh ve bedenime göre de yorum yapsan farketmez, Allah'ın izni ile bana ağır gelmez :)

Abla yalnız vücudumdan gelen kan, yaradan çıkmıyor. Sadece boynumdan aşağı kan akıyor.

Bu arada söylemeyi unutmuşum, benim çadırım yeşil renk, diğer etraftaki askerlerin çadırları ise beyaz renk. Benim çadırım diğer çadırların 4-5 katı büyüklükte.

cumlemizden helal mal,helal hayat hakîkî zenginlik, mal çokluğu ile değil, gönül tokluğu ile dir ...dersem kissadan hissenizi ins. alirsiniz..

Buğra

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Tamam tamam abla, anladım şimdi, azcık daha dikkatli okudum. Çok iyi anladım. Allah razı olsun yorumun için, hayırlı geceler. :)

Üst Alt