• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kendini okulda görmek

gülçiçek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ruyada kendini okulda gormek rüyada okulda tanımadığın kişiler görmek rüyada okul öğretmenini görmek
Öncelikle Selâmün Aleyküm. Allahın rahmeti üzerinize olsun. Rüyamda okuldaydım yanımdada tanımadığım 2 kız var. Okulun dışı, okul içi ev gibi. Bizimde giyinmemiz gerekiyordu, 3 kız olarak pantolonlarımızı giyiyoruz, yanımdaki kızla pantolonlarımızı karıştırıyoruz, ben onunkini giyiyorum, bu çok bol bu senin al diyorum, kızda kalsın diyor. Bende olmaz ver deyip kendiminkini giyiyorum ve dışarı çıkıyoruz. Baktım ki okul servisini kaçırmışız. O sırada ilk okul öğretmenimi görüyorum ve öğretmenim yanımdaki kıza ingilizce şu şu ne demek felan diyor kızda düşünüyordu ama ben biliyordum cevabı. Sonra telefonumu annemi aramak üzere aldığımda telefonumun kamerası çıkarılmış bazı parçaları çalınmış. Bunu 3. kız yapmıştı ve kaçıyordu bende kovalıyordum. Sonra sahne değişiyor ve onu şuan oturduğum sitede kovalıyordum tutuyordum ama güçlü, gene kaçıyordu. Yakalamıştım elinde tesbih gibi bişey vardı onun üzerinde takılıymış benim telefon parçalarım. Kız gene kaçınca imdat hırsız hırsız diye bağırıyorum ve hırsız olan kız bana dönüp sus sus diyordu, site güvenliği durumu anlamıştı. Kızı kandırdım ve dedim ki telefon parçalarını hala istiyor musun diye kız ise evet diye elimden almaya çalışınca güvenlik gizlice kızı yakaladı bende parçalarla eve dönerken güvenlik kızı serbest bırakmış, sasi.. neden diye sorduğumda parçaları aldın zaten dedi. Tam eve giderken kız yanıma geldi ve özür dilerim deyince 2 kere defol dedim. Sonra farklı bir sahneye geçtim, şimdiki okul arkadaşlarım vardı ve babam onların yanından beni çağırıyordu, gittim ve efendim dedim. Babam şu anki gerçekten olan arkadaşımla olan resmimi gösterdi ve o kız aranıyor terörist diye şimdi sende aranıyorsun diye kafama vurdu ve bende kaçmaya başladım beni arayanlar yakalamasın diye utngc..utngc..utngc.. Yorumlarsanız sevinirim. Sağlıcakla kalın.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Allahın rahmeti,bereketti, hidayetti ve Sabrı,Sizin üzerinize de olsun. Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada kendini okulda görmek;
Kendinizi Maddi,Manevi daha çok yetiştirmeniz gerektiğine
yeni bilgi ve tecrübeler edinerek ve bu bilgilerle hayatınızı yeniden yönlendireceğine işaret eder...
“Hamdım, piştim, yandım"Hamdım, pişiyorum misali...

Kovalanma,kaçma rüyaları;
Genellikle günlük yaşam tarzınız içindeki endişe duygularından kaynaklanır. Günlük hayatımız içindeki endişe ve baskılara tepki verme şeklimiz genellikle kovalanma rüyaları şeklinde ortaya çıkar....çevremizdeki fiziki tehlikelere karşı içgüdüsel olarak verdiğimiz bir tepki ve reaksiyondur!

Kovalanma rüyaları günlük hayatınızdaki korkularınız, stres ve benzeri durumlarla başa çıkma yönteminizi temsil eder.
Şartlarla yüzleşmek yerine kaçmayı ve onlardan uzak durmayı yeğliyorsunuz. Sizi kovalayanın kim olduğunu ne olduğunu bir kendinize sorun...
kendinize güven konusunda Yersiz, gereksiz,fuzuli bazı sorunlar, endişeler taşıdığınızı temsil eder.Kendinize gelin kendinize..
Sağlıcakla kalın....yoksa Deprasyona girebilirsiniz..Selametle..

acilangul1

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm gönlü güzel ablacım nasılsın çocuklar nasıllar? Seni tanımam senin nasihatlerini almam bana Allah'ın en güzel lütuflarından biri oldu ablacım içinde bulunduğum durumdan senin sayende feraha çıktım. Az başını ağrıtmadım hakkını helal et her şey için Allah razı olsun ablacım.

Bu sabah namaza uyanmadan önce bir rüya gördüm. Hayırdır inşallah...

İçinde karakol emniyet müdürlüğü gibi bir yeri olan sanki işhanını da andıran bir okuldayım. Sınıfa giriyorum ilkokul öğretmenim var ismini bile hatırlayamadığım 2-3 arkadaşımda var gerisi 15-17 yaş arası gençler var kompozisyon yazmamızı istemiş bende yazmaya başlıyorum. Bir tane kağıt var elimde ona yazmaya başlıyorum hatta kağıt lekeli gibi kendi kendime temiz kağıdı olan yok muydu diyorum? Yazmaya başlarken sevgili öğretmenin yıllar sonra sizi görmek beni gerçekten mutlu etti diyerek devam ediyorum, detaya girmeden sadece yaşadıklarımı kızımın sıkıntılarını çektiğimiz acıları yazıyorum. Sonra Yunus Aleyhisselamın duasını aynen bu şekilde yazıyorum Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minezzâlimîn (Senden başka hiçbir ilah yoktur, sen bütün noksanlıklardan münezzehsin, muhakkak ki ben nefsime zulm edenlerden oldum) gerçekten de böyle oldu yazıyorum. Sonrasında kızımı kendimi anlatmaya devam ediyorum. Sonra ara veriliyor dışarı çıkıyorum, sanki kağıda değil katlanabilen bir deftere yazmışım ve defter kayboluyor. Sınıfta ki genç çocuklardan birisi almış yazdıklarımı diğerlerine okuyup alay konusu haline getirmiş defteri sınıfta ararken duyuyorum. Alay eden gençlere ileri gittiklerini canlarını yakacağımı söylüyorum, sen mi diyerek iyice öfkemi körüklüyorlar bende o anda sıranın üzerine çıkıp alay eden gençlerin yüzlerini kızımın neler çektiğini neler yaşadığını biliyor musunuz diye kızartıp şişirinceye kadar tekmeliyorum. Aralarından bazıları yanlış yaptıklarını söylerken bazıları yine devam ediyor bende susun artık diye yine tekmeliyorum. Sonra dışarı çıkıyorum annem gelmiş gözleri dolu dolu babamı bekliyoruz babam hala gelmedi mi diyorum gelmedi diyor. Sonra ben yine sınıfa doğru giderken 10-15 adam gelmiş beni dövmek için, polislerde var. Adamlardan bir tanesi 35-40 yaşlarında karanlık tipli biri bıçak çekiyor arkasında başka bir genç kelebek dedikleri bıçaklardan gösteriyor polisler yanlış yaptıklarını benim üzerime fazla geldikleri için bu hale geldiğini söylüyor geri çekiliyorlar. Bende polise abi bu konuda hassasım çok canımı sıktılar yoksa böyle olmazdı diyorum biliyorum diyor. Polislerinde durduğu banko gibi bir yer var telefon açmam lazım diyorum 2 dk bekle deyip içeri geçtiler. Bekledim kimse gelmedi sonra sınıfa giderken yan tarafta siyah bir araba var oraya da bir genç durmuş bana bağırmaya başlayıp kemerini çıkartıp bana saldırmak için hazırlanıyor bende uzak durmasını öfkeli olduğumu zarar vermek istemediğimi söylüyorum. Sonra üzerine yürürken lise dönemlerinden Oğuz diye bir arkadaşım vardı. Bir anda o geliyor çocuğa ne oluyor dedi çocuk hala homurdanıyor, sonra yukarı kata doğru 8-10 kişi var onlarıda gösterip biz hala burdayız adam mı oldunuz yürü git benim canımı sıkma diyor. Sonra yine annemin ynına gidiyorum babamı beraber bekliyoruz babam gözüktüğü anda benimde gözlerim doluyor. Sonra ben yine sınıfa gidiyorum bir anda kalbim sıkışmaya nefes almam zorlaşmaya başlıyor dışarı koridora çıkıyorum. Gençlerden bazıları yaptığınızı beğendiniz mi deyince diğerleri susuyorlar derken benim nefes almam kalbimin sıkışması dahada artıyor yakamı aşağı doğru asılıyorum sonra dayanamayıp dizlerimin üzerine çöktüm ve uyandım. Tabiri nedir ablacım?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Allahın rahmeti,bereketti, hidayetti ve Sabrı,Sizin üzerinize de olsun. Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada kendini okulda görmek;
Kendinizi Maddi,Manevi daha çok yetiştirmeniz gerektiğine
yeni bilgi ve tecrübeler edinerek ve bu bilgilerle hayatınızı yeniden yönlendireceğine işaret eder...
“Hamdım, piştim, yandım"Hamdım, pişiyorum misali...

Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minezzâlimîn (Senden başka hiçbir ilah yoktur, sen bütün noksanlıklardan münezzehsin,
muhakkak ki ben nefsime zulm edenlerden oldum)
gerçekten de böyle oldu ..

İmtihan bitti sanıyorsun ama omuzlarındaki "yazarlar" durmaksızın yazıyor. Bu öyle bir imtihan ki "Kitap"a bakmak serbest.
Gökyüzünden, denizlerden ve dağlardan kopya çekmek de. Bu öyle bir imtihan ki yeryüzünün her köşesinde başında gözetmenler olmadan girebilirsin.
Her dilde yazabilirsin cevaplarını.
Bu öyle bir imtihan ki dört yanlış bir doğruyu götürmüyor, bir doğru on yanlışı siliyor. İptal edilmesi mümkün olmayan bir sınav bu,
Üç saat on beş dakika sürmüyor sınav, son nefesine kadar soruları cevaplayabilirsin. Sınavdan çıkmak yok hemen, hep sınav içindesin.
En önemlisi beş seçenek içinde saklanmıyor "Doğru".
İki seçenek var yalnız önünde. Siyah ve beyaz.Bütün yapacağın teslim olmak aydınlığin Sahibine....

"İçinde karakol emniyet müdürlüğü gibi bir yeri olan sanki işhanını da andıran bir okuldayım"
karakola gittiğini görmek, yakın zamanda sizi hayal kırıklığına uğratan bir olay yaşadığınızı ve halen onun etkisinden kurtulamadığını gösterir.

İnsanda görecek göz, işitecek kulak varsa, her zerre, bizi Allah’a götüren, bize gerçeği söyleyen bir Cebrail’dir.”
Ne mutlu görenlere, ne mutlu işitenlere... Ne mutlu, nerden gelip nereye gittiğinin farkında olanlara...

Ellerini alıştır vedaya...Ve duaya...Yol uzun...Her adım imtihan!...Bilsen ki her an bir zelzele...Duysan ki ne velvele...
Sen iyisi kendini imtihana ve Duaya alıştır ...Her derde devaya...!

Ve sen yine denendiğinde,ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde...
Uzun uzun düşün ve hatırla yaradanını!
"Allah kuluna kâfi değil mi"
(Zümer/36)

duaa..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun ablacım kesinlikle haklısın bunun bende bilincindeyim nefes aldığımız sürece pek çok imtihandan geçeceğiz buna ne şüphe. Ben sadece yarın ki mahkeme bittiği zaman feraha ulaşacağım bu imtihan bitmiş olacak bu insanlarda hayatımdan tamamen çıkmış olacak diye düşünüyorum. Bu insanlarla başka imtihanım olamaz mı Allah(c.c) yazdıysa bundan zaten kaçış yok ama benim elimde olan konularda onlara zerre benimle oyun oynama şansını beni hataya düşürme şansını bir daha vermem. Hakkımızda hayırlısı abla yarın sabah mahkemeye gideceğim ve Rabbimin bu vesile ile bana yazdığına da benden aldığına da bana verdiğine de şükür edip çıkacağım. Rabbim neyi takdir etmişse o olacak Rabbim cümlemizi daha zor imtihanlardan esirgesin hakkımızda hayırlısını nasip eylesin. Herşey için Allah razı olsun ablacım...

gülüseven

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada okulda olduğunu görmek

Ben rüyamda okuldaydim yaninda hoslandigim birisi vardi ona bakiyorum gulumsedim mutlu ve huzurluydum arkamizdaki kizlar da bunlar sevgiliymis falan diye konuşuyorlardı onlara tam bir şey diyecektim uyandim.

Üst Alt