• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kıyamet görmek

S

serap

Kayıtsız
Misafir
Rüyamda mağaraya benzer ama çok büyük ve her yeri beyaz olan bir yerdeydim. Yanımda kız kardeşim ve teyzemde vardı. Başkalarıda vardı ama kim olduklarını hatrlamıyorum. Neyse büyük bir gürültü oldu ve birden yerden sular yükselip hortum şeklini aldı. Kimse ne olduğunu anlamadı. Sadece ben sura üflendi diye bağırdım. kimse takmadı beni.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleykum serap kardesim ve Hosgeldiniz..
ufacik bir deprasyon mu yasiyoruz acaba ?
önemli olan , oluşan olay ve hadiseler değil!. Olaylara karşı , bizim gösterdiğimiz tepkimiz ve yaklaşım şeklimizdir..Bunu unutmayin Serap gibi aziz ol kardesim..
Hayirdir ins. deyip Rabbim Ruyanizi Hayra cevirsin ins..
bazen insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan
doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..
insan dis dunyasini ins. Allah-in izni ile degistiginde ic dunyasi da degisip Ruyalarda farkli gorulecektir..
rüyada kıyametin koptuğunu görmek bir uyari bir ikaz gorevini de yapmakta..Ilk once ins. Kendimizi degistirelim..
ve Rabbim de icinde bulundugumuz ortamin mekanin durumunu degistirir...
Aydınlık bir mağaraya girmek, sıkıntıdan sonra ferahlığı, emniyet ,guvenlige..yorumlanir allahu alem..
duyduğunun hiç birine, gördüğünün yarısına inanmayacaksın. Ta ki doğruluğundan emin oluncaya kadar. ..serap kardesim..bunu UNUTMAYIN...
"Allah, O'ndan baş‏ka ilah olmayan, kendisini uyuklama ve uyku tutmayan, Hayy
Benim veya kullarından biri yanında sabaha ç‎kan her nimet ancak sendendir.
ve O'nun mesajını unutan insan;cok gec olmadan uyan artık gaflet uykusundan! amin.

HACER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm nasılsınız, Allah iyilik versin inşa. Ben dün gece bir rüya gördüm kalabalık bir yerde oturuyordum ve kızım kucağımdaydı gökten beyaz dumanlı bir rüzgar belirtildi ve karşıdan doğru güçlü bir şekilde beyaz ama duman ruzgarla öyle bir gel diki tam o arada le ilahe illallah diyerek kıyamet kopuyor diye kızım görmesin diye arkamı döndüm ve yavruma sımsıkı sarıldım arkamdan o dumanın beni ittirdiğini hissettim ama güya kıyamet kopuyormuş çok korktum çok allahım hayırlara verile etsin inşa yorumlarınız için çok tşk.duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam kardesim Hamd olsun iyiyim..
İnsan madde ile mânanın ruh ile bedenin ve kâinat ile zerrenin birleştiği muazzam bir varlıktır...Korku ile ümit arasindadir hep...
Bunlardan hangisinde bir eksiklik varsa orada hastalık olur ve o hastalığın tedavisi de yine o eksilen yerin tamamlanması onarılmasıyla düzelir.

İnsan hayatına baktığımızda düz bir çizgi değildir olmamalıdır da. Nasıl mevsimler aylar günler farklı farklıdır aynen öyle insan da bazen neşeli ve mutlu
bazen kederli ve elemli; kasvetlihüzünlü ve bir boslukta hisseder kendini....
kimi zaman özgüveni yüksek kimi zaman acziyet ve yetersizlik içerisinde olabilmektedir.
Ruhun da Her zaman dört dörtlük olmak mümkün değildir...
Bunlarda gecer Ya Hu....

önemli olan oluşan olay ve hadiseler değil!. Olaylara karşı bizim gösterdiğimiz tepkimiz yaklaşım şeklimiz ve çözüm arayiş seklimiz dir...

Hayirdir ins. deyip Rabbim Ruyanizi Hayra cevirsin ins..
bazen insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan
insan dis dunyasini ins. Allah-in izni ile degistiginde ic dunyasi da degisip Ruyalarda farkli gorulecektir..

rüyada kıyametin koptuğunu görmek bir uyari bir ikaz gorevini de yapmakta..Ilk once ins. Kendimizi degistirelim..

Gördüğünüz rüya gerçek yaşamınızda sıkıntılı bir dönem geçirdiğinizi icinizde kiyametlerin koptugunu ifade etmektedir.
Ancak ins.bu sıkıntılar bitecek ve uzun huzurlu bir yaşam süreceksiniz...yeterki siz Kendinize gelin...

İmam Cafer Sadık r.a.: Rüyada iyi insanların kıyameti görmelerinin dört tabiri vardır:
1-Kurtuluş
2-Üzüntüden kurtulma
3-Düşmana karşı zafer
4-Talih-hidayet

rüyada kıyametin koptuğunu görmek bir uyari bir ikaz bir irsad gorevini de yapmakta..
rüyada kıyametin dehşetini görmek rüya sahibi için çirkin şeylerden korkutulmaya ve onu günahlardan sakındırmaya “İşte bak önünde böyle bir gün var”
diyerek uyandırmaya delâlet eder.ölmeden ölenlerden olalim ins.
Hayirli gunler..

adilenur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda kıyameti bizzat görüp yaşamak ve kaçıştıgımızı görmek

Selamun aleyküm.. ben rüyamda kıyametin başladıgını ve insanlarla birlikte havada uçan ve her yeri yerlebir eden esrarengiz yaratıklardan kaçtıgımızı gördüm.. aynı anda bir kaç ınsanın beklenmedik baska bır patlamayla öldüğünü gördüm.. ve kaçmaya devam ettiğimizi gördüm.. çok korktum ruyam da.. ne anlama geliyor acaba fikri olan var mı arkadaşlar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam, hosgeldiniz kardesim
Rüyaniza hayirdir ins. diyelim. Rabbim hayra cikarsin...

Gördüğünüz rüya gerçek yaşamınızda sıkıntılı bir dönem geçirdiğinizi icinizde kiyametlerin koptugunu ifade etmektedir.
Ancak ins.bu sıkıntılar bitecek ve uzun huzurlu bir yaşam süreceksiniz...yeterki siz Kendinize gelin...

İmam Cafer Sadık r.a.: Rüyada iyi insanların kıyameti görmelerinin dört tabiri vardır:
1-Kurtuluş
2-Üzüntüden kurtulma
3-Düşmana karşı zafer
4-Talih-hidayet

rüyada kıyametin koptuğunu ,kıyametin dehşetini görmek; rüya sahibi için çirkin şeylerden korkutulmaya ve onu günahlardan sakındırmaya
“İşte bak önünde böyle bir gün var” diyerek uyandırmaya delâlet eder.ölmeden ölenlerden olalim ins.

kaçmak ,Kovalanma rüyaları genellikle günlük yaşam tarzınız içindeki endişe duygularından kaynaklanır.
Günlük hayatımız içindeki endişe ve baskılara tepki verme şeklimiz genellikle kovalanma rüyaları şeklinde ortaya çıkar....
Koşmak ,kacmak, saklanmak çevremizdeki fiziki tehlikelere karşı içgüdüsel olarak verdiğimiz bir tepki ve reaksiyondur!

kaçmak rüyaları günlük hayatınızdaki korkularınız, stres ve benzeri durumlarla başa çıkma yönteminizi temsil eder...
kaçabilirsiniz ama kendinizden hic bir yere saklanamazsiniz...

Günümüzde insanlar , birbirini suclamayi arar oldu, hikmeti değil!!...
RABBİMin her verdiği ŞER de bir hayır vardır.
Yaradan'a bırakalim... olmuyorsa takdir İlahi'de hikmet muhakkak vardır.
Hayirli gunler..

adilenur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun

güzel yorumunuz için çok tesekkür ederim gerçekten...

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm Gönül Sızım
Size bir rüyami anlatmak istiyorum. Allah rızasi için tabir edermisiniz?
Rüyamda yanımdatanımadığım bir erkek vardi sanki sevgilimdi üst tarafı cıplaktı. Alt tarafında bir pantolon vardı. Bu erkekle biz galiba sevgiliydik ben ona sarıldim ama içim huzur dolmuştu gerçek hayatimda bile öyle huzurlu olmadim ben. Sonra o erkek beni terketti ben çok üzüldüm beddua ettim. Ama pişman oldum bedduamdan Vazgeçtim. Sonra bir yer belirdi böyle hic bir şey yoktu ne bir ağaç nede bir toprak. Yerler beton gibi birşeyle kaplıydi, gök simsiyahtı. Ben bir yere sinmiş korkuyla bekliyordum ama herkes yerde sürüklene sürüklene kötü bir yere gidiyordu sanki zorla gidiyorlardi. Kıyamet kopuyor diye düsündüm. Ama bana hiç birsey olmuyordu. Sadece aşırı bir korku vardi içimde. Büyük bir yaratık geldi elinde bir sopa vardi tam bana vuracakken ben kaçtim ve bana hiç birsey olmadi. Rüyamı Allah rızası icin yorumlarmisiniz ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Gönül Dostum Rüyaniz Hayr olsun
hani Keşke bir psikoloğum olsa ve içimde gizli kalan tüm duyguları bulup çıkarsa deriz ya Aslında onu çok uzakta aramanıza gerek yok;
rüyalarınızın mesajlarına kulak vermeniz yeterli. Onlar bilinçaltınızdaki her şeyi, belki de başka bir deyimle, gerçek sizi ,Sizden Size yine sizi anlatıyorlar.
içinizde bir boşluk, korku bir sürü çelişki ..Nefsinizle ruhunuz arasında öyle bir savaş var ki siz tedbir almazsanız bu savaş
ömür boyu sürer gider misali..La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim ...

Rabbimiz Ankebut suresinde “Namaz insanı bütün kötülüklerden korur” buyurmuştur

Seni alçaltanı terketmemişsen, seni doğru yoldan saptıracak olan sana gelir ve seni bulur...

rüyada kıyametin koptuğunu görmek;
Hayat Harekettir.. Kıyâmet İçinizde fırtınalar kopmadan kendinizi, maddi, manevi, imani Değiştirin diye yorumlanir..
Bir toplum kendilerinde bulunanı değiştirmedikçe Allah onlara verdiği bir nimeti değiştirmez
ve şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir."
Enfal sûresi, 53.ayet

Gördüğünüz rüya, gerçek hayatta iç dünyanızda büyük çalkantılar olduğunu, içinizde fırtınalar koptuğunu,
adeta bir iç kaos yaşadığınızı, ruh, ile nefis arasında kaldığınıza işaret etmektedir.

Bu tip Rüyalara, Haberci Rüyalar da denir Şimdi Değişme Zamanı kendi durumunu ,kendini değiştirme vakti geldi demek istiyor..Rabbim! En iyisini bilendir..

rüyada kıyametin koptuğunu görmek;
irşad ve ikaz görevini de yapmakta..rüya sahibi için çirkin şeylerden korkutulmaya ve onu günahlardan sakındırmaya “İşte bak önünde böyle bir gün var”
diyerek uyandırmaya delâlet eder.ölmeden ölenlerden olalim ins.
"İnsan çaresiz değildir, duasızdır."

bu tip rüyalar, korkularınızın, güvensizliğinizin atlatılması için manevi bakımdan güçlenmeniz, Allah’a yakın olmaya çalışmanız gerektiğini temsil eder.
Allah’a yaklaşmaya çalıştıkça tüm sıkıntılarınız azaldığını,dertlerinizin kalmadığını göreceksiniz...
Yüce Allah'a yakın olan şeytana uzak olur!! Allah'tan uzak olan da, şeytana yakın olur..selametle..

duaa..

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim gönül sizim Allah razi olsun yorumunuz da cidden cok isabetliydiniz dediginiz herşeyi yasiyorum Allah sizi cennetin en güzel yerine soksum

Üst Alt