• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kolye görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kolye görmek ne anlama gelir, rüyada kolye takmak, rüyada gümüş kolye görmek, rüyada bileklik görmek, rüyada kolye ucu görmek, rüyada allah yazılı kolye görmek, rüyada inci kolye görmek, rüyada hediye almak
Kadının rüyada kolye görmesi, onun süsü olan kız çocuklarına işaret eder.

Eğer rüyada kadının gördüğü gerdanlık-kolye mücevherden ve kıymetli taşlardan olursa, o kadın kadri yüce bir adamla evlenerek ve ondan erkek çocuklar doğurmasına ve muradının incisini elde edeceğine yorumlanır.

Kolye boncuktan olursa, o kadının evleneceği kişinin iyi bir insan olmadığına işarettir.

Erkeklerin rüyada gerdanlık görmesi, boğmaca hastalığına işarettir.

Rüyada Allah yazılı kolye görmek hayra işarettir.

Rüyada kolye görmek etrafınızdaki insanlar tarafından saygı duyulan, sevilen bir kimse olduğunuza da işaret eder.

Birsine kolye hediye etmek, gönül ilişkisi olarak yorumlanır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

degısık

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada altın kolye bulmak

Selamünaleyküm ben rüyamda yolda altın kolye buluyorum, bulduğum altın kolye kız arkadaşımın, alıyorum. Sonra altıncıya fiyatını soruyorum, söylüyor cebime koyuyorum kız arkadaşıma geri verip vermemek de kararsız kalıyorum. Sonra uyandım, yorumlar mısınız rica ediyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada kolye görmek;
sosyal ilişkiler hakkında bilgi verir.

rüyada altın kolye bulmak;
kendi ruhunda bir çatışma, karşılıklı bir temas olduğunu ve değişim gösterir.
gerçek hayatınızda özellikle sosyal yaşamınızda bir değişim yaşayacağınızı ve bunun iki aşamada gerçekleşeceğini simgelemektedir...

kul hakkı ..kul hakkı ..kul hakkı ..doğru ile yanlış akıl ve vicdan arasında bocaladiğinuza da işaret eder.

Yaşlı bir marangozun emeklilik zamanı gelmişti. İşveren müteahhidine, çalıştığı konut yapım işimden ayrılmak ve eşi, büyüyen ailesi ile birlikte
daha özgür bir yaşam sürmek tasarısından söz etti.
Çekle aldığı ücretini elbette özleyecekti. Emekli olmak ihtiyacındaydı ne var ki. Müteahhit iyi işçisinin ayrılmasına üzüldü.
Ve ondan, kendine bir iyilik olarak, son bir ev daha yapmasını rica etti.
Marangoz kabul etti ve işe girişti, ne var ki gönlünün yaptığı işte olmadığını görmek pek kolaydı.
Baştan savma bir işçilik yaptı ve kalitesiz malzeme kullandı. Kendini adamın olduğu mesleğine böyle son vermek ne talihsizlikti!..
işini bitirdiğinde, işveren, evi gözden geçirmek için geldi.

Dış kapının anahtarını marangoza uzattı. "Bu ev senin" dedi, "sana benden hediye".
Marangoz şoka girdi. Ne kadar utanmıştı! Keşke yaptığı evin kendi evi olduğunu bilseydi!
O zaman onu böyle yapar mıydı! Bizim için de bu böyledir. Gün be gün kendi hayatımızı kurarız. Çoğu zamanda,yaptığımız işe elimizden gelenden daha azını koyarız.
Sonra da, şoka girerek, kendi kurduğumuz evde yaşayacağımızı anlarız. Eğer tekrar yapabilsek, çok daha farklı yaparız.

Ne var ki, geriye dönemeyiz. Marangoz sizsiniz. Her gün bir çivi çakar, bir tahta koyar ya da bir duvar dikersiniz.
"Hayat bir kendin yap tasarımıdır" demişlerdi. Bugün yaptığınız davranış ve seçimler, yarın yaşayacağınız evi kurar.
Öyle ise onu akıllıca kurun... "
Bugün yaptığınız davranış ve seçimlerile yarın ahirettinizi de kurdugunuzu UNUTMAYIN..

Üst Alt