• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kuş sürürsü görmek

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Es selamu aleykum Gonul sizim,

Hayirdir insAllah diyip, dun sabah namazindan sonra gordugum ruyanin yorumunu sormak istiyorum.

Ben yurt benzeri bir lojmanda kaliyorum, ruyamda odamin kapisindan iceri girmek uzereyim. Girmeden kapida birseyler okuyorum, fakat ne okudugumu bilmiyorum. Odamin icerisinden kucuk kahverengi serce surusu (tahmini 6,7 tane) bana dogru uctuklarini gordum. Yuksekte degiller. Dizlerimin hizasindalar ama dizlerim hafif egik. Emin degilim! ama sanki ayaklarim hafif yerden yukarida havada dizlerimi biraz kendime cekmis vaziyetteyim sanirim. Kuslari gorunce once hafif urkuyorum. Biraz geriye ucuyorlar sonra usulca gurup halinde tekrar dizlerim hizasina geliyorlar. Egiliyorum ortadaki kusun gagasinda kucucuk beyaz bir kagit ve bir de kucuk defter var. Usulca gagasindan aliyorum ama icinde neler yazdigini bilmiyorum. Bu vaziyette aldigim notlari okurken bir kuslari gitmis saniyorken bir bakiyorum biraz daha alcaktan dizlerimin altindan masum masum bana bakiyorlar. Daha sonra kapidan biraz geri cekiliyorum, yan odadaki arkadasim koridorda. Koridora bir bakiyorum, halim ve yatagim disarda yerde duruyorlar. Yatagimda kirmizi carsaf var (normalde de carsafim kizmizi). Bunlar yerde kirlendiler, iceri alip iyice yikamaliyim diye dusunurken uyandim.

Allah (c.c) RAZI olsun.
Selam ve dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum selam Kardesim hos geldiniz ve Hayirdir insallah...
Rüyasında bildigi veya bilmedigi bir kuşa sahip oldugunu görmek, hayra ve muradina ermege isarettir.
Üzerine bir kuş konduğunu görenin muradı olur. Bir kusun üstünden uçup gittigini gören muradina ve sevincli habere isarettir...
Rüyada serçe iç onuru temsil eder. Görünüşte küçük veya zayıf olabilirsiniz ancak onurunuzun asla hafife alınamayacağını ve onurunuzdan Taviz vermiyeceginizi simgeler...
Siz kendinizi saymazsanız hiç kimse saymaz...

kucuk kahverengi serce ;kucuk de olsa devlet veya bir resmi daireden haber ve sevincolarak yorumlanir Allahu alem..
Serçenin ağlayınca öldüğünü biliyor muydunuz?
O zaman ağlamamak için övünülecek gurur duyulacak şeyler yapalım ki yaşam anlamlı olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Anne serçenin Merhameti ..

Bir gün Efendimiz (s.a.v) arkadaşlarıyla sıcak soğuk demeden dağları tepeleri aşarak Allah’ın dinini yaymak için yolculuğa çıkmışlardı.
Bir kısmının binecek atı veya devesi bile yoktu. Çoğunun giyecek elbisesi, yiyecek yemeği de bulunmuyordu.

Suyu bol, ağaçlık bir yer görünce mola verdiler. O sırada bazıları etrafı kolaçan ediyordu. İçlerinden biri bir kuş yuvası gördü.
Anne kuş yuvada yoktu, sadece küçücük yavrular vardı.
Orada bulunan gençlerden biri kuş yavrularından birini tutup Efendimiz’e (s.a.v.) göstermek istedi.
Minik yavru eline alıp sevmeye başladı.

Kuşun annesi az sonra geriye döndü. Yavrusunu yuvasında bulamayınca ötmeye başladı. Yürekleri sızlatan ötüşü dağları, taşları inletiyordu.
Herkesin hayretten ağzı açık kalmıştı. Bu nasıl şefkat ve merhametti!

Peygamberimiz ise uzaktan olanları izlemekteydi. Arkadaşlarının yanına gelerek, “Siz bu kuşun yavrusunu kurtarmak için yaptıklarına şaşırıyorsunuz değil mi?” diye sordu. Orada bulunanlar “Evet Ya Rasul” dediler. Efendimiz (s.a.v.), “Şunu iyice bilin ki
sizi yaratan Rabbiniz’in şefkat ve merhameti, şu kuşun yavrularına olan merhametinden kat kat fazladır.”
Dedi. Sonra kuşun serbest bırakılmasını istedi.
Alıntıdır…

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleykum selam Kardesim hos geldiniz ve Hayirdir insallah...
Rüyasında bildigi veya bilmedigi bir kuşa sahip oldugunu görmek, hayra ve muradina ermege isarettir.
Üzerine bir kuş konduğunu görenin muradı olur. Bir kusun üstünden uçup gittigini gören muradina ve sevincli habere isarettir...
Rüyada serçe iç onuru temsil eder. Görünüşte küçük veya zayıf olabilirsiniz ancak onurunuzun asla hafife alınamayacağını ve onurunuzdan Taviz vermiyeceginizi simgeler...
Siz kendinizi saymazsanız hiç kimse saymaz...

kucuk kahverengi serce ;kucuk de olsa devlet veya bir resmi daireden haber ve sevincolarak yorumlanir Allahu alem..
Serçenin ağlayınca öldüğünü biliyor muydunuz?
O zaman ağlamamak için övünülecek gurur duyulacak şeyler yapalım ki yaşam anlamlı olsun...

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim, Allah (c.c) RAZI olsun.

Ben birazcik olumsuz olarak yorumlamistim ruyayi :) Ilginc bir yorum yapmissiniz.Ilginc cunku, ben cok cabuk aglayabilen biriyim, duygusal bir durum karsisinda, sevincte vs. hemen gozlerim dolabilir. Serçenin ağlayınca öldüğünü bilmiyordum. Bunu bir uyari olarak mi almaliyim? Cok aglaMAMAliyim diye. Ama ben gozyaslarimi seviyorum, yani aglamak bana iyi geliyor.

Cok yakinlarim "onur" konusunda yazdiklariniza benzer tavirlar sergiledigimi ve bunun da beni zaman zaman yiprattigini soyler.

Rabbim yar ve yardimciniz olsun,
Selam ve dua ile.

Cok guzel.
Rabbimizin sefkat ve merhameti cumlemizin uzerine olsun insAllah, amin ecmain.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Öz ağlamadan göz ağlamaz.
Öz ağlıyorsa,demek ki o kalpte merhamet ve sevgi vardır.
Merhamette sevgide Allah'tandır c.c.
Gözyaşı cennettir. Dil ile susmak ama göz ile konuşmaktır ağlamak...Gözlerin dilidir gözyaşı. Ve Allah(c.c) çok iyi bilir gözyaşının dilini.
Bu yüzden misafir olur ağlayan kalbe.
İşte bundandır ağlayıp rahatlamamız.
Gözyaşı rahmete çağrıdır. Allah’ın rahmet çağrısına rahmetle cevap vermektir ağlamak.
Gözyaşı rahmet geldin diye yıkamaktır yolları nefsaniyetten.
Cennetten esintidir gözyaşı.
Ve ne mutlu bizlere ki ağlayan bir resulün ümmetiyiz. Yaşarmayan gözden Allah’a sığınırım diyen Muhammedin ümmetiyiz...

ama benim dedigim dunyevi ve baskalarinin dediklerini onemsiyerek onemsiz seyler icin agliyacagimiza..umudumuzu kaybedecegimize Dua edelim...
Insanların başında dert,sıkıntı olabilir.bu durumda sadece o kişi değil,onun etrafındakiler de imtihan içindedir,ailesi,arkadaşları,muhatap olduğu
çevresindeki herkes de o imtihandadır.
Onlar bu kişinin zor durumu için ne yapıyorlar,yardımcı oluyorlar mı,destek oluyorlar mı, ona sabrı ve şükrü mü tavsiye ediyorlar,moral vererk onu rahatlatıyorlar mı,
yoksa umursamaz mı davranıyorlar?
Işte bütün bunlar herkesin imtihan içinde olduğunu gösterir.
Allah bu imtihan ile bizi bildiğini,bizi gördüğünü bize hatırlatır.

onurlu yaşamak insani yiprattigini soyliyenler,sunu iyi bilsin ki;
Onursuz insan yaşayamaz.
Onursuz birliktelikler yerine, Onurlu bir yalnızlık yaşa sadece
cevremizde ne kadar da cook onursuz insanlar var degil mi? O yuzden onurlu insanlar bu kadar degerli...

Onur birçok özelliği de içerisinde barındırır.
Onurlu insan dürüsttür.
Onurlu insan özü, sözü birdir.
Onurlu insan adildir.
Onurlu insan alçakgönüllüdür.
Onurlu insan makama, mülke, paraya, pula tamah etmez.

Onura sahip olmanın bedeli vardır. Örneğin onursuz insanların oyunlarına aynı şekilde karşılık veremezsiniz.
Her şeyi bileğinizin hakkıyla ve adalet ile elde etmeniz gerekir.
Onursuz insanlar onurlu insanlar için çok tehlikelidir...iste buna KATILIYORUM...

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Öz ağlamadan göz ağlamaz.
Öz ağlıyorsa,demek ki o kalpte merhamet ve sevgi vardır.
Merhamette sevgide Allah'tandır c.c.
Gözyaşı cennettir. Dil ile susmak ama göz ile konuşmaktır ağlamak...Gözlerin dilidir gözyaşı. Ve Allah(c.c) çok iyi bilir gözyaşının dilini.
Bu yüzden misafir olur ağlayan kalbe.
İşte bundandır ağlayıp rahatlamamız.
Gözyaşı rahmete çağrıdır. Allah’ın rahmet çağrısına rahmetle cevap vermektir ağlamak.
Gözyaşı rahmet geldin diye yıkamaktır yolları nefsaniyetten.
Cennetten esintidir gözyaşı.
Ve ne mutlu bizlere ki ağlayan bir resulün ümmetiyiz. Yaşarmayan gözden Allah’a sığınırım diyen Muhammedin ümmetiyiz...

ama benim dedigim dunyevi ve baskalarinin dediklerini onemsiyerek onemsiz seyler icin agliyacagimiza..umudumuzu kaybedecegimize Dua edelim...
Insanların başında dert,sıkıntı olabilir.bu durumda sadece o kişi değil,onun etrafındakiler de imtihan içindedir,ailesi,arkadaşları,muhatap olduğu
çevresindeki herkes de o imtihandadır.
Onlar bu kişinin zor durumu için ne yapıyorlar,yardımcı oluyorlar mı,destek oluyorlar mı, ona sabrı ve şükrü mü tavsiye ediyorlar,moral vererk onu rahatlatıyorlar mı,
yoksa umursamaz mı davranıyorlar?
Işte bütün bunlar herkesin imtihan içinde olduğunu gösterir.
Allah bu imtihan ile bizi bildiğini,bizi gördüğünü bize hatırlatır.

onurlu yaşamak insani yiprattigini soyliyenler,sunu iyi bilsin ki;
Onursuz insan yaşayamaz.
Onursuz birliktelikler yerine, Onurlu bir yalnızlık yaşa sadece
cevremizde ne kadar da cook onursuz insanlar var degil mi? O yuzden onurlu insanlar bu kadar degerli...

Onur birçok özelliği de içerisinde barındırır.
Onurlu insan dürüsttür.
Onurlu insan özü, sözü birdir.
Onurlu insan adildir.
Onurlu insan alçakgönüllüdür.
Onurlu insan makama, mülke, paraya, pula tamah etmez.

Onura sahip olmanın bedeli vardır. Örneğin onursuz insanların oyunlarına aynı şekilde karşılık veremezsiniz.
Her şeyi bileğinizin hakkıyla ve adalet ile elde etmeniz gerekir.
Onursuz insanlar onurlu insanlar için çok tehlikelidir...iste buna KATILIYORUM...

Siz ne kadar guzel bir insansiniz boyle. Yazilariniz, yorumlariniz, tavsiyeleriniz...Rabbim sizden RAZI olsun insAllah. Rabbim'den dilemistim sizin gibi birini ve cikardi karsima...Sukurler olsun.

Gozyasini nasil guzel anlatmissiniz...
"Yaşarmayan gözden Allah’a sığınırım diyen Muhammedin ümmetiyiz...", Allah'a sonsuz hamdu senalar olsun...

Gecmiste bircok defa bahsettiginiz imtihanlar ile sinandim, ve o zamanlar dediginiz gibi gozyasim baskalari ve bu dunya icindi. Cevremde deger verdigim insanlarin aslinda ne kadar onurSUZ olduklarini gorunce, dengem sarsilmisti, toparlanmam cok da kolay olmadi...

Simdi dusunuyorum da...belki de o yasadiklarim, benim suan oldugum duruma gelmeme vesile oldular...Allah'a sonsuz hamdu senalar olsun ki artik gozyaslarim Rabbimin huzurunda, onun rizasi ve magrifeti icin dokuluyor. Rabbim insAllah yolundan bir daha ayirmaz beni, cumlemizi...

Gercekten de onursuz yasayan insanlarin sayisi oldukca fazla...siz ne kadar izole yasamaya calissaniz da okulda, iste, yurtta bir sekilde bu tur insanlar ile muhatab olmak durumunda kaliyorsunuz maalesef. Bedelleri gercekten de oluyor (cok yasadim...), zaten degerli olan da bilegimizin hakki ile elde ettigimiz basarilar degil midir? Allah (c.c)'in rizasi ile yapmak.

Selam ve dua ile,
Hayirli aksamlar.

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Bu arada ben de ne kadar doluymusum, dokuluverdim size...:)
Hakkinizi helal edin. Allah (c.c) razi olsun sizden.

Selam ve dua ile...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bu arada ben de ne kadar doluymusum, dokuluverdim size...:)
Hakkinizi helal edin. Allah (c.c) razi olsun sizden.
Selam ve dua ile...

helal olsun kardesim aslinda ruya Alemi deyip geciyoruz aslinda
İnsanın içinde yaşadığı olaylardan etkilenme sonucunda etkilenerek gördüklerimiz...
Ruyalarda gunluk hayattimizdaki psikolojik bilincalti baskidan da kurtulup Rahmana kavusmak
icin sanki ruhumuz ucuyor.. ve gercek hayattimizdaki emel, arzu ve dualarimiz ile birlesiyor..
Rüyanın en güzel yönlerinden biri de geçici de olsa ayrılıkları kaldırıp buluşmaları gerçekleştiren bir misyonunun olmasıdır.
Yakın akrabasını yakın dostlarını kaybedenler rüyada onlarla görüşmekle bir mutluluk elde ederler.
aslinda her insan icinde bir Alem.. ve bu ruyalarini gercekten yorumlamaya vaktim olsa herhalde her biri icin bir kitap yazilabilirdi...:tamam:.
ama vaktim kisitli ve Ruyalar masallah her gun bereketli olarak cogaliyor...saskn..

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Cok dogru soyluyorsunuz...
Baskalarini bilmem ama eminim ki siz yazardiniz...:tamam:.
Yogunlugunuz asikar...bunu dusunerek ruyalarimi yazip yazmama konusunda tereddut yasiyorum ben de. Allah (c.c) razi olsun sizden Gonul sizim.

Hayirli aksamlar.

Üst Alt