• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kütüphane görmek

arif12345

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bugün bir rüya gördüm çok ilginç idi. Rüyamda hatıra odası diye çok katlı bir kütüphanenin en üstüne bir oda dizayn edilmiş. Herkes istediği hatırasını yazıp atıyor, ister iyi ister kötü. Bende de hatıra vardı aşağıdan ağır bir nesne olan çakmağa bağlayıp hatıra odasının havalandırma boşluğundan içeri geçirdim fırlatıp..Yalnız birşey oldu havalandırma boşluğunun kapısına (zippo) çakmağım çarpıp mektubun ucundan başlayarak tutuşturmaya başladı ve içeride benim gibi binlerce kişinin mektubu var ben hatıra odası yanıyor diye eyvahh..! diyip koşmaya başladım. İlk yerden dönecektim bana kapıdaki iki görevli ben sormadan aklımı okuyup burası hatıra odası değil dedi ben hemen yandaki yere koştum içeri daldım. İçeride oranın da orası olmadığını anladım ve hemen yandaki binaya girdim var gücümle büyük bir telaşla yukarı çıktım.

Sonra öyle bir geçer ki zamankinin cemilesi çıktı beni karşılamaya. Ve ne aradığımı sordu bende belli etmeden hatıra odasını aradığımı ve oradaki hatıraları okuyup inceleyeceğimi söyledim..Cemile gelin deyip bir yere girdik odaya işte burası hatıra odası dedi ve hatıra odasında sadece iki tane ansiklopedi vardı ve işte hatıra odasının hatıra niteliğindeki kitapları dedi. Bende elime aldım baktım kadın hastalıkları biri diğeride kadın doğumuyla ilgili, etrafıma baktım iş adamları toplantı odası gibi ve dedim ki burası hiç hatıra odasına benzemiyor.. Cemile bu Lafıma şuh bir kahkahayla gülldü şaka yaptım serseri burası değil daha çok yukarda dedi.

Cemile ile sürekli merdivenlerden çıktık epey yükseldik yukardan aşağıya merdiven demirliklerine yaşlılar ve özürlü çocuklar hatta normal insanlar için bile zararlı olabileceğini düşünüp baktım. Aman Allahım her çıkılan merdiven düşeni sımsıkı sarıp düşmesini engelleyecek şekilde oval yani düşen en fazla biraz incinir taa 8-9 kata kadar çıkmışız. Sonra cemile canım burada kimseye kötülük gelmez bu binanın planını ben yaptım çok sihirli bir bina bu çevrede zalimin zulmü bile olamaz çünkü çok mübarek insanların emekleri gayretleri var burda, Allahın izniyle iyi yürekli insanlar çok güzel yapmış herbir şeyi dedi sonra yukarı çıktık hatıra odası en üst katta idi yanda masalar vardı (odanın dışındaki salon) ve anahtarla açtı. Hatıra odası ve benim yandı sandığım mektup parıl parıl parlıyordu sanki ay gibi..Ve cemile bana dediki hep böyle azimli ol seni taktir ettim evladım diyip bana sıkı sıkı sarıldı. Ben odaya girip hatırlara bakmadan önce ve çok heyecanlıydım, çünkü 20-30 yıldır yazılmış insanların dem vurduğu hoş olan olmayan herşeyi okuyacaktım uyandım..Sizce bu rüya nasıl yorumlanmalı..Bir işaret mi?

elfileydi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda kütüphane görMEK

Merhaba . Rüyamda büyük bir kütüphaneye giriyordum. Kütüphanedeki kitaplıklarda büyük ve eski tarihi kitaplar vardı. Ayrıca iki kütüphane görevlisi vardı biri yaşlı diğeri gençti. Kitaplardan birini alıp okumayı düşünüyordum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba ,Rüyaniz hayr olsun.
Rüyada kütüphane görmek;
Zorluk ve sıkıntıyla birlikte onurlu yaşamaya, ilim ve hikmetin yoluna girmeye ,bilginizin artacağına delalet eder.
Gördüğün rüyada hayatta kendini geliştirmen, öğrenmen gerektiğini, bunu yaptığında
hayal dahi edemediğin güzel şeyler olduğunu ifade etmektedir.

Rüyada kitap görmek;
ilim,güce kavuşacağına ve yükseleceğine yorumlanır..
Kendinizi,Maddî ve Mânevî yetiştirin. Geçmişe Takılıp Kalmayın..Geçmişe dönmek, Sorunları Çözmez...selametle..

HayalCAH

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmün aleyküm kardeşlerim; gördüğüm ve anlamını tam olarak idrak edemediğim bir rüya var, yardımlarınızı bekler teşekkürlerimi sunarım can-ı gönülden.

Sabah gördüm ve gördükten sonra saat 6 gibi uyandım kafam çok sakin duru ve huzurlu idim... "Bi üst katındayım kütüphanenin sanki, yüksek bi yerdeyim, merdivenlerin kenarlarındaki korumalıkların üzerinden kayarak çeşitli zor ve güç engelleri aşarak alt kata,bi kat aşağıya iniyorum. Alt katta raflarda kitaplar yığılı,hoşlandığım kız da orada ve o kız Hz. Adem ve Hz. Havva konulu kitabı alıyor o kitabı bende almak istiyorum, ikimizde kayıt ettiriyoruz kitabı kendi aramızda iki kişi adına (onun ve benim adıma )15 gün onda 15 gün bende kalacak şekilde anlaşıyoruz zâten kütüphaneden bir kişi bir kitabı 15 günlüğüne alabiliyor yalnız kitabı en son ben kullanıp teslim edeceğim için kütüphaneciye karşı o kızın kitaba yaptığı veya yapacağı her türlü zâiyattan da ben sorumlu olacağım, yâni toplam 30 gün kullanımın sorumluluğu bende. Anlaşıp konuşup bi şekilde çıkıyoruz,ben sevinçten şarkılar felan söylüyorum kendisine onu sevdiğimi belli edecek sözlerle. Falan felan derken,bir köprüde buluyorum kendimi köprünün altı nehir su akıyor önünde de set çekili seti aşıyorum, seti aşınca kırılan taşları v.s. onarıyorum ardından akıllara durgunluk verecek derecede çok güzel fevkalade yeşilliklere bezenmiş bahçe,orman tarzı bi yerde buluyorum kendimi sevdiğim kişi ile beraber,ağaçlar yemyeşil kiraz ağacına yaklaşıyoruz kiraz yemek istiyor kız bende içlerinden en kırmızı olanı sana alayım diyorum en kırmızı olanı alıp ona vermek üzere iken elimi uzatıyorum rüya bitiyor. Yalnız kirazlar erik kadar vardı koca koca idiler. Bir de gerçekten çok yeşildi ağaçlar çimenler her yer yemyeşil di dünyada ki el değmemiş ormanlar o kadar yeşil değil..."

Sabah gördüm ve gördükten sonra saat 6 gibi uyandım kafam çok sakin duru ve huzurlu idim...

Üst Alt