Selamun aleyküm, rüyada kuyu görmek neye işarettir? Rüyada büyük uzun bir oda gibi bir yerdeyim abimde orda. O odanın duvar tarafına doğru duvara yakın bir su kuyusu var."Bizim köyde bir tarlada görmüştüm küçükken o kuyuyu bulanık suyu olan bir kuyu idi", rüyamda o kuyuyu gördüm. Bu kuyu duvarın dibine yakın bir yerde, duvarda yüksek ve duvara yukarılara doğru bir sürü ranza sabitlenmiş insanların uyuması için. Altlarında da o kuyu var. Abim de ona yakın bir ranza üzerinde yatıyor ama uyumuyor konuşuyoruz onunla. Ben de kuyuya bakıyorum, abime bu kuyunun üstünde nasıl uyuyorsunuz ben korkarım bunun üstünde uyumaktan diyorum. Sonra abim doğru diyon gibi bir şeyler söyleyip iniyor ranzadan. Diğer yataklar boş duvara asılı olanlar. Kuyuya bakıyorum su bulanık ve pis gerceğinde olduğu gibi. Elimdeki fotoğraf makinasıyla bakıyorum dibi görünüyor gibi berrak oluyor. Sonra makinanın beni yanılttığını anlıyorum. Acaba saçma bir rüyamı gördüm, yoksa bir anlamı olabilir mi? Bir Sürü anlama gelebilirmiş evlenilecek kadından mal-mülke kadar.