• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada mezarlık görmek

cemre

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
slm ben rüyamda eltimle memleketteki mezarlıktayım babamın mezarının mezarlığın aşağısınyda yani gömüldüğü yerden faklı bir yerdeydi babamın ve etrafındaki mezarlara yapışık ev gibi ve her mezarlıkta çeşme vardı ve suyu açık ve berraktı ordan uzaklaşıp mezardan çıkmk istiyoruz ama yanlışlakla mezarlara çbasıyoruz her mezardan ses çıkıyo ve azar işitiyoruz başka mezarda yatanda hergün babamla şarap içtiklerini söyledi babamın yanına gittiğimde şarap içmediğini ve mezarda sanki azap çekiyomuş gibi birşeyler söyledi.babam hayattayken hiç içki içmedi ve herkes tarafından sevilen bir insandı kimseye kötülüğü dokunmamıştır çok seven esprili bir insandı acaba bu rüyam ne anlama geliyo şididen tşkler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz kardesim uyeliginiz ins. hayirli daim olur..
butun Ölmüslerimize Rabbim aff ve Rahmet magfiret eylesin.. ins. Mekanlari Cennet olsun..
Ölülerimizi ve Ölümü Unutmayalım. "Her nefis ölümü tadacaktır.""
Yakınlarımızın ölümü durumunda onlara duâ göndermek onlara gönderebileceğimiz en iyi hediyelerdendir.
Onlar duâlarımızdan hissedar oluyorlar ve istifade ediyorlar.

Ancak halk arasında yanlış ve mesnetsiz bir uygulamayla kırkıncı veya elli ikinci gecelerde pahalı bir merasim düzenlemek ve bu merasimde parayla Kur’ân ve mevlit okutmak âdet ve alışkanlıklarımızı tatmin etmiş olmanın ötesinde hiçbir faydası olmayan Kur’ân ve sünnette de yeri olmayan davranışlardır. Lükse ve riyaya kaçıldığında günahtan bile uzak değildir.

Onun adına ziyafet verilecekse fakir fukara gözetilmek şartıyla ailenin maddeten müsait olduğu her zaman bu yapılabilir ve yapılmalıdır.
Ölenlerimize göndereceğimiz birer Fatihamız varsa bunu kırkıncı veya elli ikinci gecelerin inhisarından ve tekelinden kurtarmalıyız. Dilimiz döndüğü kadar her zaman onlara duâ yapmamız en makbul olanıdır...

ölü bir kişiyle konuştuğunuzda bütün sıkıntılarınızın geçeceğine feraha ereceğinize delalettir.
Bazen de bu rüya insanin uyandiginda icinde eziklik SIKINTI bir darligi olur..
gecici sıkıntı ve üzüntüyle de yorumlanır.

ayrıca ölü gördüğüz gerçekte canlıysa ondan iyilik görürsünüz eger gerçekte de ölüyse sizin dualarınıza ihtiyacı var demektir.
Babanizi DUALARINIZ DA UNUTMAYIN.... Allah af ve magfiret eylesin..eger arkasinda biraktigi bir borc, Kul Hakki, darginlik var ise..
....kardesim bu ruyanizi etrafinizda bulunan ibadet ehli Hak Dostu biri var ise Ona anlatin ins. Size bir yol gosterecektir.. Ben gibi aciz birini bu ruya asar..

"sevilen bir insandı kimseye kötülüğü dokunmamıştır çok seven esprili bir insandı "

bazen sadece bunlar yetmiyor mesela iman, Namaz, hac, oruc zekat gibi sorumlu oldugumuz ibadetlerinde kusursuz sadece Allah RIZASI icin yapilmasi gerekiyor..
Kabire indiği zaman müslümana ilk sorulacak olan; NAMAZ'DIR..ve biz vaktimiz oldugu halde namazlarimizi KILMAYIZ...

Hayirdir insallah...
Rüyada mezar görmek İnsanın iç dünyası manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir..
ic dunyanizin karışıkligi dis dunyanizi da etkiledigini biliyormu idiniz?
Kendine HAKİM OL Yargıla düşün her yaptığın kayıtlanıyor
Kendine HEKİM OL gör yaraladığın yerlerini dağınıklığını toplaTAMir et...
Sırrında ki sırrı bilen Bilipte öyle yaşıyan
Gönül gözüyle kendini görüp İnsana sevgi taşıyan OL
her seyden once merhametli insani Kamil OL...

sofia

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamınaleyküm,ablacım benim rüyamda çok sevdiğim bir arkasım fotoğraf çektireceğini söylüyor, bereber senle giedelim diyor bende tamam diyorum yolda giderken bir mağzaya uğruyoruz ben mazadan seçtiğim kıyafetleri denerken mağzanın arka odasında perde açık onu çekiyorum, perdenin bizim evdeki perde olduğunu fakettim, annem eski diye verdi harhalde diyorum sonra burdan mezar ziyaretine gidiyoruz, ben bilmiyordum mezar ziyaret edicemizi diyorum. Yanımda baş örtüsü yok diyorum sonra mezarlığın orada kulube var ordan bana siyah şal gibi baş örtü verdiler biraz yürüdük bir mezarın başına üç,dört kişi toplanmış ordan geçerken mezarrın üstünde bir kadın cesedi benimle konuştu, sanki daha önce ölmüş mezarın dışına çıkmış bir kadındı üzerin de normal elbise vardı bana senin içini okudum dedi sen çok temiz kalblisin dedi ben günahkar biriyim kalbim nasıl temiz olur dedim içimden, sonra benimle ilgili bazı seyler söyledi bende şaşırdım hepsi doğru dedim, tam hatırlamıyorum ne söyledini benimle ilgili yasadığım olaylarla ilgiydi söyledikleri, sonra bu kadın kim diyorum ordakilere intihar ederek ölen biri oldunu söylediler, uyandım kadının söylediği şeyler üzüntümü alıyor yorumlarsanız sevinirim şimdiden teşekürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Sofi kardesim.. hosgeldiniz...

GECMISE TAKILIP KALMANIN BIR YARARI YOK BILAKIS ZARARI VAR GECMIS GECMISTE KALMISTIR, GERIYE DEGIL ILERIYE BAKMAMIZ LAZIM..
HERGUN YENI BIR FIRSATTIN ,HAYATTIN ,MUTLULUGUN ,UMUDUN BASLANGICIDIR.

Hayat der ki ;
sevdiklerinizi artı ve eksileri ile kabul etmeyi öğrenmedikçe ,sevmeyi ve sevilmeyi beklemeyin...
Yoksa sevmenin lezzetine varamayacak,eleştirmekten sevmeye vakit bulamayacaksınız....
Ve hayat der ki;
dostluk ipekten bir gömlek gibidir... Onu taşımayı bilemezsiniz
sırtınızdan kayıverecektir...
Sırtında dost gömleği olmayan yürekler hep üşürler....

Kelimeler toprağa düşen tohum gibidirler ama tohum gibi çürümezler. Bazen anında çiçeklenirler. Bazen de elli sene gönülde durur ve elli sene sonra meyve verirler.
Ahirette sevap hanenizde hiç işlemediğinizi zannettiğiniz sevaplarla karşılaştığınızda sizin etkilediğiniz insanların yaptığı iyiliklerden de size sevap yazıldığını göreceksiniz...

Rüyada mezar,mezarlik görmek İnsanın iç dünyası manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir!!
Nefis Muhasebesi yapmanizi...Vicdan aynasindan kendinize bir bakmaniz icin bir uyari mahiyettindedir!!
İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada mezarlık görmenin üç tabiri vardır:
1-Üzüntü
2-Zindan hapis
3-Sıkıntı
Hayatınızda birtakım karmaşıklıkların olacağı ve can sıkıntısına uğrayacağınız anlamında yorumlanir..

ALLAH’ım.!
Bu günümüzün başını hayır ve iyilik
Ortasını kurtuluş
Sonunu ise başarı eyle...
Amin..selamet ile Hayra kalin guzel kardesim..

SİMA

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
MEZARLIK

Selamın Aleyküm merhabalar. Dün gece kendimi birkaç arkadaşımla mezarlıkta gördüm. Mezarlık eskiydi kirli beyaz ve biraz çatlak mermerlerle çevriliydi üstünden yeşil yapraklar sarkıyordu. mezarlığı baya dolaştık orada ölüyü gömmüyorduk yada ziyarete falan gelmemiştik. sadece orada dolanıyorduk ve bazen de koşuyordum bunun anlamı nedir acaba?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam merhabalar kardesim Hayirdir insallah
Rüyada mezarmezarlik görmek İnsanın iç dünyası manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir!!
Nefis Muhasebesi yapmanizi...Vicdan aynasindan kendinize bir bakmaniz icin bir uyari mahiyettindedir!!
1-Üzüntü
2-Zindan hapis
3-Sıkıntı
Hayatınızda birtakım karmaşıklıkların olacağı ve can sıkıntısına uğrayacağınız anlamında yorumlanir..

"Mezarlık eskiydi kirli beyaz ve biraz çatlak mermerlerle çevriliydi üstünden yeşil yapraklar sarkıyordu"

Nefes aldığımız sürece, hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız...
Aradan yıllar geçmiş ;Bu süre içinde yaralarım iyileşmiş, mutlu bir hayattim var Hamd olsun..
Tüm bunlara bakıldığında her şey yolunda gibi görünüyordu ama iç dünyamda hissettiklerim bambaşkaydı…
Eksik kalan bir şeyler, geçmişime dair cevaplanması gereken sorular vardı.
Gidilmemiş yollara, gerçekleşmemiş hayallere duyduğum merak sürekli aklımı kurcalıyor, zamanı geri almak ve yarım kalan anıların kapılarını aralamak istiyordum.
Yuregimde Umutlarimi Yeşermek istiyordum seklinde ruyaniz Yorumlanir..
Allahim!!ümitlerimi ,Affınla yeniden yeşert kalbimi
amin.

canang

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada boş mezarlık görmek

Merhaba,

Rüyamda, boş ve açık bir şekilde mezar gördüm, fakat mezar çok düzgün açılmış ve çok derin değil. Ben eğilip bakıyorum... Bu mezar Hz. İsa'ya aitmiş... Ben de diyorum ki tabi mezar boş olacak Hz. İsa göklere yükselmişti.

Bunun anlamı nedır? Yorumlarsanız cok sevinirim...Şimdiden teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
merhaba kardesim Hayirdir insallah
Rüyada mezar mezarlik görmek İnsanın iç dünyası manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir!!

1-Üzüntü
2-Zindan hapis
3-Sıkıntı

Rüyada boş mezar görmek,boş bir mezara bakmak makbul bir rüya değildir.
Sizi şaşkınlığa uğratacak bazı gelişmelere, arkadadaşların kaybolup sizinle irtibatlarını kesmelerine, yalnızlığa yalnız kalmaya işaret eder...

"bu mezar HZ.İSA ya aıtmıs ...bende dıyorumkı tabı mezar bos olacak HZ.İSA goklere yukselmıstı..."
dinde sek, süphe,celiski ve ihtilafa düsmeye tabir edilir.

Nefes aldığımız sürece, hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız...
Aradan yıllar geçmiş ;Bu süre içinde yaralarım iyileşmiş, mutlu bir hayattim var Hamd olsun..
Tüm bunlara bakıldığında her şey yolunda gibi görünüyordu ama iç dünyamda hissettiklerim bambaşkaydı…
Eksik kalan bir şeyler, geçmişime dair cevaplanması gereken sorular vardı.
Gidilmemiş yollara, gerçekleşmemiş hayallere duyduğum merak sürekli aklımı kurcalıyor, zamanı geri almak ve yarım kalan anıların kapılarını aralamak istiyordum.
Yuregimde Umutlarimi Yeşermek istiyordum seklinde ruyaniz Yorumlanir..
Allahim!!ümitlerimi ,Affınla yeniden yeşert kalbimi
amin.
Sevginin temeli karşılıklı güvendir. Güven varsa sevgi de vardır. İkisi varsa başarı da vardır...
REGAIP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN....

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada mezarlık görmek

Selamun Aleyküm Hocam,
Nasılsınız iyisinizdir inşALLAH.Dün akşam rüyamda bizim evde böyle güzel bir şeyler oluyordu birçok insan evimizdeydi.Bizim için güzel şeyler yapıyorlardı sanki.Ben de hazırlık yapıyordum hocam eğitime gidiyordum .Eğitime gitmeden babaannem ,dedem,ve amcamın bulundukları mezara gidiyordum .Normalde elimden geldiğinde haftada bir ,iki hafta da bir ayda bir giderim mutlaka onları ziyaret eder onlarla konuşurum özellikle hiç görmediğim ve benim doğum tarihim onun da ölüm tarihi olan amcamı elimden geldiğince ziyarete giderim.İşte rüyamda ben mezarlığa giriyorum bakıyorum mezarlık kocaman geniş olmuş böyle mezarlıkların üstü yeşilliklerle dolu kapısı beyaz demir kapı yani sanki cennetin içinde mezarlıklar fakat benim canım amcamın mezarlığı gözüme çarpıyordu mezarlığın üstünde yeşillikler ve ismi yazıyordu.Ne olabilir hocam hepsinin yorumu.Selametle kalın bana dua edermisiniz hocam kendimi bu aralar iyi hissetmiyorum.Kendinize çok iyi bakın.Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Gönül Dostum Hayirdir insallah..
"Ben de hazırlık yapıyordum hocam eğitime gidiyordum ."
bazi davranışlarınizin hatalı olmasi ve kendinizi yetkin ve donanımlı kişi olmak için eğitmenize ,hazırlık yaptiğiniza yorumlanir..
Rüyada mezar görmek İnsanın iç dünyası, manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir.
Rüyada mezarlık görmek; işlenilen günahları telafi etmeye çalışmaya, Üzüntü ,Sıkıntı da yorumlanir..

Kişi kendi menfaati için uğraşmalıdır; zamandan medet ummamalıdır. Uğraşma yolu ile amacına kavuşursa, isteği yerine gelmiş olur.
Kader istediğini elde etmesini engellerse, Rabbimin hikmettinden Sual edilmez diyerek o zaman kaderimize teslim olur rahatlariz...

"ben mezarlığa giriyorum bakıyorum mezarlık kocaman geniş olmuş böyle mezarlıkların üstü yeşilliklerle dolu kapısı beyaz demir kapı "

Rüyada Mezarlığa Gitmek ;içiniz daraldığına ferahlamak içinde bir bir yöntem ,bir kapı bulduğunuza isarettir..
Yarın,yarındır ve gelecektir.Yarını düşünerek yaşamanın ve gereğinden fazla endişelenmenin bize sadece zararı olur...
Rabbim en iyisini bilendir..selametle Hayra kalin...

betüll

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada mezarlık görmek

Selamün aleyküm,
Rüyamda Mezarlığa giriyoruz.ailem ve yakınlarıma birlikte kalabalığız mezarlık ziyaretiydi.sonra dedem ve ninemim mezarının başına geliyoruz dua ediyoruz.onlar baş tarafında ben ayak ucundayım mezarların.birlikte dua ediyoruz ve sonra mezarı açıp dedeme bakacaklarını teninin bozulup bozulmadığını merak ettiklerini söylüyorlar.ben hayır diyorum yapmalarını istemiyorum ama beni dinlemiyor açıp bakıyorlar yanımda ben ise bakamıyordum.sonra uyandım..yorumunuzu merakla bekliyorum iyi günler..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam,Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada mezarlik görmek;
İnsanın iç dünyası manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir!!
genel olarak kişinin yaptığı hatalar yüzünden vicdan muhasebesi içinde olduğunu da işaret eder.

Rüyada dedem ve ninenizin, mezarının başında dua ettiğinizi görmek;
dünyaya dalip,ölmüşlerimizi unutmaniza yorumlanir...
Dede ve ninenizin ve bizlerin ölmüşlerine rahmet gelsin İnşallah bizlerde rahmetle anılırız.

1-Üzüntü
2-Zindan hapis
3-Sıkıntı
Hayatınızda birtakım karmaşıklıkların olacağı ve can sıkıntısına uğrayacağınız anlamında da yorumlanir..

ALLAH’ım.!
Bu günümüzün başını hayır ve iyilik Ortasını kurtuluş
Sonunu ise başarı eyle... Amin..selamet ile Hayra kalin guzel kardesim..

Melisaa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Bir kaç gün önce rüyamda çok mutluydum, parlak güzel bir hava vardi gülümseyerek bir mezarlığa girdim. mezarliklari dolastim dua okudum sonra cok guzel bir mezarin uzerine uzandim mezar tasinda siir yaziyordu onu okudum. anlamsiz gelci selim diye birinin mezariymis uzerine uzandim ve mezarindan cok guzel yemyesil bir erik agaci cikmis, o eriklerden yedim agacin golgesi uzerime vuruyordu ve cok huzurluydum ben 17 yasinda kiz ogrenciyim anlam veremedim ruyama korktum da dusununce yardimci olursaniz cok mutlu olurum.

YÖNETİM/EDİT: Öncelikle kuralları okuyun lütfen!

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada mezarlık

SELAMÜN ALEYKÜM SEVGİLİ GÖNÜL SIZIM, rüyamda gökyüzü karabulutlu ama heryer aydınlık, gündüz kadar net görünen mezarlığa girdim. Bir Türk mezarlığı idi, yerler toprak görünmeden çimle kaplıydı, yemyeşil sağdan kıble yönüne yürüdüm. Bayram günü imiş ziyaretciler vardı. Asya Türkü kardeşlerimiz kabirleri ziyaret ediyorlardı, mezar taşlarında Türk bayrakları vardı. Sol tarafımdaki mezarlıkta temizdi ama üzerlerinde kime ait olduğu belli olmayan sahipsiz gibi duran kabirler vardı ve gökyüzünün karaltısı oraya vuruyordu ama yinede heryer yemyeşildi. Rabbim hayra erdirsin diyerek yorumunuzu bekliyorum. Allah CC emanet olun çünkü o emanetlerini zai etmez selametle kalın kardeşim, esselamün aleyküm verahmetüllahi ve berekatüh.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Ve Aleykümselam Rüyaniz hayr Allah cc. yar ve yardımcınız olsun.
Rüyada mezar mezarlik görmek İnsanın iç dünyası manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir!!
1-Üzüntü
2-Zindan hapis
3-Sıkıntı

"Asya Türkü kardeşlerimiz kabirleri ziyaret ediyorlardı "
ihtiyacınız olan yardimi hiç beklemediğiniz şekilde, beklemediğiniz insanlardan,bulacağiniza yorumlanir

ALLAH’ım.!
Bu günümüzün başını hayır ve iyilik
Ortasını kurtuluş
Sonunu ise başarı eyle...
Amin..selamet ile Hayra kalin Güzel Kardeşim selametle..

Üst Alt