• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada namaza niyet edip kılamamak

warpanter

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm,
Hocam, bugün yine oğlumu düşünüyordum, biraz kuran okudum ve uyudum rüyamda daha önce gördüğüm rüyalara benzer rüya gördüm, rabbim hayır eyleye. ( kardeşimle bir mekândayız yönü kıbleye dönüyorum, niyet alıyorum sonra yönüm yanlış oluyor tekrar yönümü düzeltiyorum, namaza başlıyorum bir türlü kılamıyorum ve nihayetinde namaz vakti geçiyor) bugün bu rüyayı gördüm.
Allah razı olsun, yorumumuzu bekliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, Rüyaniz Hayr Olsun..
Allahu alem Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâh
Kalbi huşu içinde olsaydı, azaları da huşu içinde olurdu.” buyurmuştur. (Kenzu’l-Ummâl, VIII/197).
namazi huşû içinde kilmak = Kalben huzura ermek ve kalp ile hazır olmak..

Ben kendime gelemiyorum. Sen beni bana getir Ya Rab.
Ya Rabbi yazdıklarımı yapmayı,yaptıklarımı yazmayı nasip et.
Sana hakkı ile bir mümin olmayı nasip et.Amin

"rüyanın bazı bölümünde abdest alamıyorum, bir nedenden dolayı da namaz kılamıyorum, yani biri mani oluyor ve kırmızı at oluyor"

"yönüm yanlış oluyor tekrar yönümü düzeltiyorum, namaza başlıyorum bir türlü kılamıyorum ve nihayetinde namaz vakti geçiyor) "

Kendinizi,nefsinizi bir gözden geçirmelisiniz neden bir türlü namaz kılamıyorsunuz sizin ile Rabbiniz arasında duran ne..?
reel hayatta birilerinin sizi doğru yoldan çıkarmaya çalıştığını, kötü örnek olduğunu ya da sizin iyiliğinizi istemeyenler olduğunu simgeler..

rüyada namaz kılmaya çalışmak ;
Rüyanız ruh halinizi yansıtıyor.Hayat Denİlen Rüya.. Allah'ın huzuruna varmaya çalışıyorsunuz ama nasıl ulaşacağınızi bilmediğinize,
Namaza kalbim nasıl ısınır? Nefs, şeytan ve içinde yaşadığımız maddi alemden kalbe akan tesirler, kir ve paslar kalbin Gerçeği görmesine engel olan bir perde oluşturduğuna,
ve O kimsenin dininde hayrette olmasına yorumlanir..

insan ,sendelerken düşmemeye çalışırken bir yere tutunmaya çalışır ya Siz de Dinin direğine tutunun!! Yoksa !!!düşerseniz bir daha ayağa zor kalkar!!

yapamıyorum”, “Olmuyor” ları bırak! Yığınla bahanelerini ancak etten kemikten insanlara yutturabilirsin.nefsin seni aldatıyor!!
Münker Nekir bahane kabul etmez. Allah’ı bahanelerinle kandıramazsın. Allah uyumayandır! Allah Hay’dır! Her an diridir.
Senin her halinden haberi olandır..

Üst Alt