• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada nişan görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
islami rüyada nişan islami, rüyada nişanlanmak, rüyada nişan takmak, rüyada nişanlandığını görmek, rüya tabiri nişanlanmak,rüyada nişan töreni görmek, rüyada nişanlanmak, rüyada nişanlandığını görmek, rüyada nişan yüzüğü görmek, rüyada nişan tepsisi görmek, rüyada birinin nişanlandığını görmek

Rüyada nişanlandığını görmek beklenen fırsatın geleceğine yorumlanır.

Rüyada tanımadığınız birisiyle nişanlanmak, iyi bir haber alınacağına işaret eder.

Biriyle nişanlardığını görmek düzenli hayata, kendini işine ve mesleğine vermeye,

Nişan merasimi sevinç ve sürura, refah ve mutluluğa işaret eder.

Rüyada birisine nişan takmak, nişanı taktığınız kimseye büyük bir yar*dımda bulunacağınıza işaretle tabir olunur.

madalya türü nişanı görmek yahut bunu göğsüne takınmak makam ve mevkiye, şeref ve itibara yorumlanır.

(Belirti, im, işaret ve alamet anlamında NİŞAN Tabirleri)
Bir hayvanda yahut başka bir şeyde bir nişan (belirti, alamet-i farika) görmek, görülen şeyde meydana gelecek belirgin bir değişikliğe,

Bedeninde bir nişan görmek -görünen yerde bir ayıbın ortaya çıkmasına, elbise altına geliyorsa hayır ve iyilikle anılacak işler yapmaya işaretle tabir edilir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

nurr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada nişan yüzügü görmek

selamün aleyküm..ben bir gün rüyamda nişanlandıgımı ve parmagımda iki tane yüzügün takılı oldugunu yüzüklerin birinde rıfat ece digerinde fırat kara diye isimlerinin yazılı oldugunu gördüm ve ne anlama geldiğini anlayamadım bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hayirdir insallah
Rüyada nişanlandığını görmek, bekar icin evlenmeye;veya hayattindaki bir degisim ve gelismeye evli icin, yeni bir yaşam, yeni bir çevre anlamına gelir.
iki tane yüzügün takılı oldugunu gormek;kararsizlik, celiski..
fırat diye birini veya ikizler burcundan birini taniyor veya hayattinizda oyle biri var mi?
Hayirli aksamlar...

Allah'ın kulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm Gönülsızım Hocam,
Bir süreliğine siteden uzak kalacağınız açıkçası beni sabırsızlandırıyor ve yorumlarınızı dört gözle bekliyorum.
Kalbimin oldukça sıkıldığı bir günün sonunda gördüğüm film gibi bir rüyayı anlatmak istiyorum:
Rüyamda bana 'haydi nişana gidiyoruz ' dediler.Ben giyinip, süslendim ve bana nişan senin nişanın demesinler mi!..
Ben tabi şaşırıyorum.Çünkü haberim yok ailem beni benden habersiz birine vermiş gibi.Tabi kim olduğunu merak ediyorum ve gidiyorum.Ailesiyle tanışıyorum,daha önce hiç görmedğim insanlar, ama nişanlanacağım kişiyi bi türlü göremiyorum.(bu arada benim vaktiyle gönül verdiğim ve hala gönlüme sıkıntı veren bir kişi var ve bu kişi benim memleketimden değil, ancak işin garibi rüyamda nişanlanacağım kişi, bu gerçekte bahsettiğim kişiyle aynı isimde)Daha nişanlanacağım kişiyi görmediğim için acaba o mu diye düşünüyorum ama "nişanlın olacak kişiyle sen aynı köydensiniz" dediler.Halbuki normalde öyle birileri, o isimde hiç kimse yok köyümde.
Neyse, baktım iş ciddiye biniyor ve ben hariç herkes birbirini tanıyor.Bu ne saçmalık diyorum.Daha ben nişanlanacağım adamı bile tanımadan nasıl yüzük takmaya gelirsiniz.Beni ikna etmeye çalışıyor ablaları filan ama ikna olmuyorum.Nişanlım olcak kişi ise hala ortada yok.Tam yüzük takılma anı geliyor biri bana kurdeleli yüzüğü uzatıyor(tabi nişanlım olacak kişi güya gelmek üzere)ben birden 'Durun!' diyorum.Bu yüzüğü bana takamazsınız.Ben evleneceğim adamı daha görmedim daha tanımıyorum bile bunu nasıl yaparsınız.Bu ne acele tanımadan görmeden diye kızıp bi konuşma yapıyorum.Hem diyorum benim iki şartım var.Evlenmek istediğim adam beş vakit namazını kılıyor olacak ve dine-benim hassasiyetime de saygılı-hassas olacak..bişey diyemiyor kimse,Tamam diyolar, sen bilirsin..Sonra çıkıp gidiyorum ve yolda kuzenimi görüyorum.Diyor ki:'o kişi seni gerçekten çok istiyor.'
O ara ailemin yanına geri dönüyorum ama o şahıs hala ortada yok ve ben isim aynı olunca yine acaba o mu diye merak ediyorum.Sonra ailesiyle tanışıyoruz konuşuyoruz ve ablası bize çok değişik-güzel bir tatlı ikram ediyordu ki rüyam böylece bitti..Hayır olsun inşallah deyip yorumunu size bırakıyorum.Selametle kalın hocam..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm selam Gönül Dostum..Hayirdir insallah..
Rüyada tanımadığınız birisiyle nişanlanmak iyi bir haber alınacağına işaret eder.

tanıdığınız Biriyle nişanlardığını görmek ;düzenli hayata kendini işine ve mesleğine vermeye .
Nişan merasimi sevinç ve sürura refah ve mutluluğa işaret eder.

evlilik, kader, kismet, nasip ,sebep, vesile ve aracilar hepsi vakti zamani gelince Rabbimin takdiri ile Salih bir insan olacagina da yorumlanir.. selametle...

bernakılıç

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada nişan görmek

Rüyada sözlendiğini görmek, rüyada nişan görmek, rüyada nişanlanmak, rüyada söz nişan yüzüğü görmek tabiri.
Selamün aleyküm, benim teyzemin kızı var benden 1 yaş küçük ve rüyamda annemler biraraya gelip onu evlendirmeye karar veriyolar şöyle ki; Biz kuzence ondan büyük olunca hepimiz şaşırıyoruz ablasıda benden bir yaş büyük olunca tabi. Sonra diyoruz şimdiden söz nişan yapalım 2-3 sene sonra evlenirler. Yüzükler takılcak ama yüzük bana ve o çoçuğa takılıyor yüzükte öyle bi yüzükki 2.5 cm garanti var ve gri, bir tarafı desenli bir tarafı dümdüz çok garip bir şeydi. Sonra ben alıyorum yüzüğü ilk kendi parmağıma sonrada o sözlendiğim kişiye takıyorum. Akşamda böyle bize ayrılan bir oda var sözlendiğim kişi oraya yatmış ama odanın içi kırık tuğlalarla, taşlarla, betonlarla dolu. Benden 1 yaş büyük olan kuzenim salonu temizlerken bende o odayı kürekle temizlemeye başlıyorum. Sabah oluyor masada annem o yüzüğü niye öyle almışlar gibisinden muhabbete giriyoruz. Bende anneme değiştiricem zaten anne, bende hiç birşey anlamadım niye böyle birşey yaptılar ki diye cevap veriyorum. O sırada masada staj yaptığım yerdeki hocayı görüyorum, kalkıyor masadan kulağına eğilip birşeyler diyorum tam olarak orayı hatırlamıyorum, sonra gidiyor.
Böyle bir rüyaydı daha bugün sabah namazından sonra gördüm ve çok garip tamamen bilinç altımda olan birşey de değil. Böyle bir mevzuda yok, hadi hayırlısı şimdiden çok teşekkür ederim, allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam Rüyanız Hayrolsun inşallah
Rüyaniz;aradığınız mutlululuğa bir anlamda ulaşmak için çalıştığınızı simgeler, yenilikle yorumlanır.
yeni şeyler öğrenecek, yeni kimselerle tanışacak ve bazi duygusal bir sürecten geçeceğinize yorumlanir..

Geçmişte yaşadıklarımız bizim bugünümüzü etkiler.
Geçmişte Yaşadıklarımız aklımıza geldiğinde, ne hissetdiğimize dikkat etmeliyiz..! Yaşadıklarımız hafızamızda sadece bir anı mı?
Yoksa bizde yarattığı bir duygu varmı ? Eğer hatırladığımız anı bizde bir duygu yaratıyor ise o olay geçmişte değil hala bizimledir..!

"Ne geçmişe saplanıp kalacaksın, ne geleceğin düşlerini kuracaksın.. Ömür dediğin şu andır onu da hakettiğin gibi yaşayacaksın" hadi hayırlısi.......!

Üst Alt