• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada öldüğünü hissetmek

nezahat

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
S.A. rüyamda gökyüzdeki bir bulutta 2 adet balık biri küçük biri büyük ellerimi açıp ya rabbim (bu kudreti gördükten sonra)beni yanına al diye yalvararak kelime-i şahadet ile salavatı şerif getiriyorum bu söylemime yer gök inliyor bir anda ölüyorum ve yerimin arafta olduğu söylendi. daha sonra yarabbi beni geri gönder ben ya kul haklarıyla gelmişsem diye yalvarıyorum ama kıyamete kadar burada kalacağım söyleniyor.ve o şekilde uyandım.uyandığımda eşimi uyandırdım

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
nicinolmektenkorkuyoruz.jpg

Aleykum Selam Hosgeldiniz kardesim..
Hic bir sey hatasiz kusursuz degil..
Dertler ahtapot gibi sarmış dört bir yanımı
Aynı düşünceler endiseler arasinda Bir O yara dan bu Yara ya sanki halay cekiyorum..
Zaman zaman sebebini bilmedigim bir iç sıkıntısı yasiyorum..
Sabrediyorum başıma gelen sıkıntılara çünkü dert varsa sebebi var biliyorum..
ama bazen yasadiklarim ile başedemiyorum
Yoruldum artık..Eyy Hayat...tam Dertlerimden kurtulamıyorum..derken
Allah-in rahmet ve merhamettine Siginip Selamette eriyorum..

ruyaniza Hayirdir insallah diyelim Rabbim Hayra cikarsin insallah..
Buradaki baliklar biri kismet nasip ve bereket digeri de zahmet,SIKINTI dir..seklinde yorumlanir...

ahh be kardesim Zahmetsiz, emeksiz, alinteri dokulmeden kim rahmette, berekette, bolluga feraha kavusmus ki Siz kavusasiniz....?

ölmeden önce bil öleceğini ki yaşadığını fark edesin..
Ahiretin kaygısını yaşayan Müslüman beden hesaba çekilmeden önce kendini hesaba çekmeli
nimetleri acılaştıran ölümü sıkça zikretmeli tabir-i caizse ölmeden önce ölebilmelidir..seklinde ruyaniz yorumlanir...

ölmekten korkuyoruz çünkü iyiysek yaptığımız iyilikleri artıramadık. kötüysek yaptığımız kötülüklerden vazgeçemedik.
ölümden korkuyoruz çünkü rahmetine nihayet olmayan bir şahlar şahının rızasını düşünerek yaşamadık..
ve O buyurdu ki kitabında; nihayet herbirine ölüm geldiği zaman Rabbim döndür beni döndür belki ben o geride bıraktığımda(dünyada) salih bir amel işlerim diyecek.
bir Kur'an ehli olamadık belki bu yüzden korkuyoruz..
Ölümden korkmanın asıl mahiyeti hesap vermekten korkmaktır.Yoksa korksakta korkmasakta ölüm kaçınılmaz bir durum.
O zaman yapmamız gereken hesap defterini olabildiğince Allah celle celalunun istekleri doğrultusunda yaşayarak salih amellerle doldurmak.
Sadıkların sıdklarının doğrulandığı gün bizleride sadıklardan eylemesi duasıyla imanlı bir ölüm cümlemize nasip olsun inşaAllah ..
Hayirli gunler..

Büşraa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada can verdiğini görmek ve hissetmek

Esselamu aleykum,
Rüyam:Başımda annem ağlıyordu.Benimde ayaklarımdan yukarı doğru canımın çıktığını hissediyordum.Birşeyler söylemek istiyordum dilim dönmüyordu.Şehadet zor getiriyordum.Bide annemin yanında sevmediğim bi kadın vardı ona da git görmek istemiyorum seni diye işaret ediyordum.Velasıl kelam en son boğazıma kadar geldi,tam nefesim kesilcekti kalktım ağlayarak şehadet getirdim,etkisinden çıkana kadar.Sizce bunun manası nedir?
Teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Siz gerçekten ölümü hissetmişsiniz kendim hastahanede çalişiyorum ölüm de ilk önce insanin ayaklarından yukarı doğru canının çıktığını;
ilk ayaklarınin soğumasi buz kesilir ve hafiften morarmaya başlar....

"dilim dönmüyordu " İnsan nasıl yaşarsa öyle ölür nasıl ölürse öyle dirilir.hayatinizda her gün her AN kaç kez Kelime-i Şehadet getirirsiniz...?

"annemin yanında sevmediğim bi kadın vardı ona da git görmek istemiyorum seni diye işaret ediyordum."

şeytan son nefeste insana musallat olur.O Sizi imansiz gitmenize sebep olmak istiyen şeytan idi..Ne mutlu ki size;demek ki Siz de iman var ki Sizin ile uğraşıyordu...

Rüyada öldüğünü görmek ;
dince eksikliğe ve Nefis Muhasebesi yaptiğiniza. yolculuğa, bir yere taşınmaya yahut evlenmeye tabir olunur.

Ölüm bazen uzlete, rahata kavuşmaya yahut şerefe; ani ölüm bir hatadan yahut günahtan pişman olmaya, ölüm belirtileri olmadan,
uyurken hastalanmaksızın rüyada öldüğünü görmek ömrünün uzun olmasına,
Bir şeyden korkan yahut üzüntü ve sıkıntı içinde olan kimsenin öldüğünü görmesi hayra ve esenliğe,

Rüyada kelime-i şahadet getirerek, öldüğünüzu görmek;
imaninizin çok kuvvetli olduguna. bunu her zaman tekrarlayarak daima iman tazelemeniz gerektigine,
ibadete devam etmenize ve ibadetle mesgul olan insanlarla daima birlikte olmaniz gerektigine isarettir.
Ayni zamanda ölümü unutmayarak daima ölümü hatirlamaniz gerektigine de ihtar eden bir uyaridir...

Peygamber efendimiz sav. "Ölmeden önce ölün "buyuruyor...
Bu hadis-i şerif ile ölmeden önce uyanmamız, hayatımıza çeki düzen vermemiz ...
Ölmeden önce ölmeyi başarmak, seçkin ,secilmis insanlara mahsustur Büşraa...
Ölümden korkmanın asıl mahiyeti hesap vermekten korkmaktır.Yoksa korksakta korkmasakta ölüm kaçınılmaz bir durum.
O zaman yapmamız gereken hesap defterini olabildiğince Allah celle celalunun istekleri doğrultusunda yaşayarak salih amellerle doldurmak.
Sadıkların sıdklarının doğrulandığı gün bizleride sadıklardan eylemesi duasıyla imanlı bir ölüm cümlemize nasip olsun inşaAllah ..
Selametle

Birgaripkul

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada öldüğünü hissetmek-zannetmek
Selamın Aleyküm, rüyamda annem ve ablamla vakit geçirirken birden gözüme bir cisim geliyor ve bastırıyor, başta şaka yapıyorlar sanıyorum ama gözüme gelen şeyden bir türlü kurtulamayıp olduğum yere uzanıyorum sonra üzerime bir karaltı çöküyor, sanki vücudumu sıkıyorlar, sanıyorum ki artık ölüyorum , bir yandan korkuyorum gözümün önü iyice kararıyor, hiç bir şey yapamıyorum, bir yandan da "artık ölüyorum, ölüm böyle bir şey demek ki, Allah'ım sana kavuşuyorum " diyorum dua etmeye çalışıyorum ama edemiyorum. Sonra o karanlık baskı sırtımdan kulağıma doğru "Bismillahirahmanirrahim" diyor ve uyandım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam Rüyaniz hayr olsun
rüyada öldüğünü görmek,hisetmek ;
İnsanın iç dünyası manevi hayatı, psikolojik, duygusal,hani ölüp ölüp dirilmek deriz ya o misal gibi ilgili mesajlar verir..İçinizden ölen nedir..?

rüyada ölmek;bir başlangıç ,hayatının önemli bir dönüm noktasıdır
Ölüm gerçekte hayat dediğimiz uykudan bir uyanıştır
Ölüm,bir uyanış bir diriliş bir yeniden doğuş bir besmele çekip hayatta ,sevdaya, sevgiye, imtihana yeniden Başlayış,İkinci Bahardır..

Ya Rabbi! Beni göz açıp kapayıncaya kadar bile olsa nefsime bırakma.boşlukta olan Allah’a tutunsun.....Gönlünden geçen hayırlı duâlara sesizce amin diyorum selametle..

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/33105-rahat-ol-sal-kendini-biraz.html

çaçaron

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada öldüğünü hissetmek

selamunaleykum
ruyamda sevdigim insanla konusurken eski bi kiz arkadasim. iste suan onlarin evindeyim biz onunla beraberiz diye mesaj atiyo fakat ben onun mesajini hic kaale almiyorum sevdigim insanla konusmaya devam ediyorum o sirada halamlara gidiyorum.sonra halamin eski bi koltugu var ama ustunde ortu ortulu yeni gibi duruyo yani.halam sutle kakao koyuyo onume konusurken o ara goruyorum karistiriyorum yiyorum.. yerken tas elimden koltuga dokuluyo ondan oncede halam anlatiyo.diger halamda orda oda diyo biseyler iciyodu döktü. kuzenim var o da corba iciodu oda doktu bi kac damla diyo benim elimdeki tas dokuluyo komple.diyorum hala yaa bugun bu ortunun batacagi varmis bana kismet oldu diyorum..olsun kizim onemli degil diyo yikanir.dur hala diyorum elimle toplayip tasa koyuyorum pudingleri.sonra ortuyu kaldiriyorum altinda masa gibi bisey var. kisa ama altinda basortu seccade tesbih minderler ver oda devriliyo yere..halama diyorum devrildi yaa burayida toplarim simdi diyorum toplamaya basliyorum cok eski bi koltuk yipranmis yirtilmis...tam topluyorum ayaga sakat olan halam mutfakta su istiyo birinden.gormedim ama duyuyorum su istedigini helva kavuruyo.sonra sobanin ustunde sicak su var onu veriolar halama.biraz sessizlik oluyo icerden bir feryat kopuyo halam kufur ederek ayagam yandi diye bagira bagira diger halamla oturdugumuz odanin kapisina geliyor.şoktan dili tutulmus kekeme gibi konusuyor.benden su istiyor 5 litrelik yarisina kadar dolu su sisesini halama veriyorum.hala diyorum bu su ilikmis ben sana sogunu vereyim bekle diyorum.halam siseyi elimden cekip basindan assagiya dokuyor.sonra ben yine diger 10 litrelik soguk suyu alip halama vericem arkami dönüyorum halam bogazima sarilip kekeliyerek bagiriyor.kekelerken arada arapca kelimelerde soyluyor.bogazimi sıkıyor.diger halam kendine gel birak kizi bismillah de birseyin yok diyor halama.halam bismillah diyip bogazimi daha cok sıkıyor.hala diyorum birak bogazimi nolursun estagfirullah de diyorum.halam estagfirullah diyip bogazimi daha cok sıkıyor..sonra ben yere dusuyorum yerdede eli bogazimda o sirada sehadet getiriyorum ve Allahu ekber Allahu ekber La ilahe illallahu Allahu ekber.diye soyluyorum sonra halamin halasi vah vah yazik oldu guzelim kiza diyince öldügümü anliyorum..fakat konusmaya devam ediyorum kimse beni duymuyor.halama diyorum hala birak beni nolursun cok sicak burasi diyorum..kafami kaldirip ayak ucuma baktigimda kirmizi bi ışık goruyorum her yer karariyor birden.ayagimin altinin yandigini hissediyorum.kafami tekrar yere koyup gozumu aciyorum birden..yattigim odadayim..uyandigimi sandim..gozumu actigimda ic camasirimin ipleri saclarimin ucuna baglanmis dugum atilmis sekildeydi..Tovbe tovbe bu ne simdi diyerek bismillah diyip tek tek cozdum dugumleri..Sonra tekrar giydim ic camasirimi ve uyudum..Gercekten uyandigimda ise aksam kenarinda uyudugum yatagin ortasindaydim yanlamasina kibleye dogruydum ve ellerim baglanmis karnimin ustundeydi..oyle uyandim ve bunun etkisinden halen cikamadim..yorumunuz icin Allah razi olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam Rüyaniz hayr olsun
rüyada öldüğünü görmek,hisetmek ;
İnsanın iç dünyası manevi hayatı, psikolojik, duygusal,hani ölüp ölüp dirilmek deriz ya o misal gibi ilgili mesajlar verir..İçinizden ölen nedir..?

rüyada ölmek;bir başlangıç ,hayatının önemli bir dönüm noktasıdır
Ölüm gerçekte hayat dediğimiz uykudan bir uyanıştır
Ölüm,bir uyanış bir diriliş bir yeniden doğuş bir besmele çekip hayatta ,sevdaya, sevgiye, imtihana yeniden Başlayış,İkinci Bahardır..

bunun kesinlikle ölümle bir alakası yoktur, rüya sahibinin gerçek hayatta yaşamının kontrolünü elinden kaçırmış olduğu duygusu yaşadığını simgeler. Böyle bir rüya görüldüğünde derhal kendine çeki düzen vererek, yaşamını düzene sokmalı, her şeyi gözden geçirmelisiniz şeklinde rivayet edilir.

Ya Rabbi! Beni göz açıp kapayıncaya kadar bile olsa nefsime bırakma.boşlukta olan Allah’a tutunsun.....Gönlünden geçen hayırlı duâlara sesizce amin diyorum selametle..

Rüyada kelime-i şahadet getirerek, öldüğünüzu görmek;
imaninizin çok kuvvetli olduguna. bunu her zaman tekrarlayarak daima iman tazelemeniz gerektigine,
ibadete devam etmenize ve ibadetle mesgul olan insanlarla daima birlikte olmaniz gerektigine isarettir.
Ayni zamanda ölümü unutmayarak daima ölümü hatirlamaniz gerektigine de ihtar eden bir uyaridir...

Peygamber efendimiz sav. "Ölmeden önce ölün "buyuruyor...
Bu hadis-i şerif ile ölmeden önce uyanmamız, hayatımıza çeki düzen vermemiz ...
Ölmeden önce ölmeyi başarmak, seçkin ,secilmis insanlara mahsustur Büşraa...

Üst Alt