Merhaba kardesim Hosgeldiniz..
Bildiginiz gibi cocuklara ve Sizin yasinizda genc KIZLARA koruyucu annelik yapmaktayim..
elimden geldigince vicdanli, adil olmaya calisan Kul HAKKIndan korkan bir muhacirim....
Ben de Sizler gibi zayif iradeli bir insanim gunahlarim, hatalarim diz boyu oldugu gunleride yasadim..
Yani bir melek degilim...
ama hayattim boyunca gunahlarima hep hic kimseyi ortak etmemeyi, hic kimsenin vebalini almamaya calistim..
Forumda dikkat ederseniz Sizin yasinizda genc kardeslerime daha musamahali,Hoşgörü, samimi ve sefkat ile yaklasmaktayim..
cunku insan beyni 26 yasina kadar her gun daha gelismeye kendi kisiligini olusturmaya calisir..
yani insanlar en cok 12 ile 26 yas arasinda buyuk hatalar, yanlislara dusebilir..
O yuzden genc kardeslerimin forumda bir kusurunu, farkli oyunlari, vs. vs. gorunce
yaşlarından,gencligine, cehalletine, cocukluguna, Hamligina verir KIZMAZ.. illa ona El uzatip dogruyu ogretmek isterim..
Cunku inanin Biz de o yollardan gectik.. hayal, aleminden, Duygu somurusu, zeka oyunu, akilli oynama rolunden,
kendi çıkarlarımiz için başkalarını kullanmaya calistik.. aslinda O zaman fark etmedigimiz başkalarını kullanmaya calistikca hep KULLANILDIK....
ama Forumda 32 yasinda birinin hatasina, saygisizligina küstahlık, çok bilmişlik der KIZARIM..
anliyacaginiz burasi Adil bir islami Forumdur..
insan Ayirimi degil kisilerin Yasi ,idraki, icinde bulunduklari durumu da degerlendirilerek Size Tolerans gosterildigi gibi tekrardan aramiza kabul ederiz..
Hos geldiniz kardesim..bundan boyle sadece Siz ,kendiniz olun ve bu Guzel Gonul dergahindan istifade etmeye calisin..
inanin bu islamiForumlar.net Sizin gibi gencler icin bir nimettir..sosyal, arkadaslik sitelerine girmekten ise Lutfen Islami Foruma gelin..
Allah-in RAZI oldugu Sabrin ve iyiligin, guzeligin, durustlugun, insanligin Tavsiye edilip Dua edildigi Huzur mekanina vakit buldukca gelin..
Beraber buyuyelim.. birbirimizin bilgi ve tecrubesinden faydalanalim..
Gecmisi unutup artik gelecege bakalim tmm..
Sevgi ve Evlad hem cok buyuk nimettir hemde cok buyuk imtihan..Kimi nasil ve nerde sevecegimiz ile hep imtihan ediliriz...
Sizin yasinizda bir ogrencinin ogretmenine karsi..farkli duygu hissetmesi normal desem cunku bu yasta insanda en cok nefis ve duygu, hirs ve ihtirasi vardir.. bu duygularinizi iman ,namaz ile kontrol altina almasaniz cok kolay seytanin tuzagina dusebilir geleceginizi mahv edebilirsiniz..
Kendi KIZIM su An 21 yasina girecek..TIP Fakultesinde Sizin yasinizda iken facebook, parti,erkek arkadasinin olmasina RAZI olmadim ..
18 yasina gelince de kendisi bas agrisi,, zaman kaybi evlenmeyi dusunmuyorum
O zaman niye bosuna biri ile cikip adimi cikarayim dedi..
Bu zaman da ahir zaman her yer cop, Sokak KIZLARI var.. Hayali, edep, namuslu KIZLAR hazine gibi bulmakta cook zorlasti..
Niye Siz de ozel, guzel, kullanilmamis, adi cikmamis herkesin parmak ile gosterdigi iyi bir Aile KIZI olmiyasiniz ?
insanin adi cikacagina cani ciksin derler..
her seyin bir zamani var.. Sizin su an sadece egitim, arkadaslik, cocuk gibi masum ve temiz olma zamaninizdir..
Burada her sey erken baslar ve erken biter.. 14 yasinizin kiymettini bilin.. ins. 18 yasiniza bir geldiniz mi artik zor hata yaparsiniz...
"hakkımda kötülük mü düşünüyor?" bunu Allah bilir ama Siz fitne ve gunaha KAPI aralamayin..Karsinizdaki nede olsa bir insandir..
yazdiklarimi tekrar ekliyorum...
"birde kötü yola nasıl düşerim "? kardesim Siz kötü yola düşmediniz ama kötü yollara düşmeden o yollari KAPATIN!! Kendinize gelin..
düştukten sonra cook gec olur..
muhakak ki nefis insanin en buyuk dusmanidir..Ben Size bunu Allah RIZASI icin kullaginiza kupe olsun diye anlatmaktayim..
cunku ruyalariniz ic halinizi ve Allah cc. dan uzaklasip Seytanin eline dusebilirsiniz diye uyari mahiyettinde bir ruyadir...
Hayirdir insallah...
Kucaginda çocuk görmek; sevinç ve zinette..
Kalbinizde ilk sıraya Allah'ı koymazsanız;hem Allah'ı kaybedersiniz hem de kalbinize ilk sıraya koyduklarınızı.. seklinde yorumlanir..
Herseyin bir Hikmeti sebebi ve zamani vardir...
Gerçekte evlât insan için bir imtihan vâsıtasıdır. "Mal ve çocuklar birer fitnedir."
8/Enfâl..
ne isterseniz HAYIRLISINI isteyin...
Sayısız saplantılar sıkıntılar celiskiler ortasında belki de çatlamak derecesine gelen onca derdin kederin içinde
Sabr edip Allah a siginabilirseniz ..
kalbinizin nasıl da yıkanıp arındığını hayretle ibretle seyredeceksiniz.
Görüp yaşadıklarınıza tek tek şükredeceksiniz. Huzur budur..
Hayirli Gunler...