• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada otobüs görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada otobüs görmek islami,rüyada otobüs yolculuğu, rüyada otobüs kaçırmak, rüyada otobüse binmek, rüyada otobüs kullanmak, rüyada otobüs görmek ne anlama gelir, rüyada otobüs kazası görmek

Rüyanızda bir otobüsle bir yere yolculuk yaptığınızı görmeniz; sizin uzak bir yere bir yolculuğa çıkacağınıza,

rüyanızda içi yolcu dolu bir otobüs görmeniz; sizin çok gürültülü bir toplantıya katılacağınıza,

rüyanızda bir otobüsten indiğinizi görmeniz; devlet dairelerinde olan bir işinizin olumsuz sonuçlanacağına işaretle tabir olunur.

Rüyada otobüse bindiğini görmek; uzun süredir görmediğiniz bir arkadaşınızı görmeye işarettir.

Rüyada otobüs görmek, uzun zamandır görüşemediğiniz eski dostlarınızla görüşeceğinize de yorumlanır.

Rüyada otobüste yolculuk yapmak iftiraya uğramaya işaret eder[.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...

İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüya olacak olan şeyleri önceden idrak etmekten ibarettir.

Şeytani rüya, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için uyku halinde, şeytanın insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir. Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah 'tandır. Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise, bir şeyle fazla meşgul olma sonucunda etkilenerek gördüğü rüyadır...

Rüyalar bir çeşit ilham sayılır...
Rahman ve Rahim olan Allah vahiy ve ilham ile kullarına hitap edip onları onurlandırdığı ve mesajlarını ilettiği gibi rüya ile de kullarına olan yakınlığını onlarla ilgili rahmet ve inayetini onların kimsesiz olmadıklarını..
Rableri tarafından her zaman gözetilmekte olduğunu göstermesi rahmet ve inayetinin bir gereğidir.

- Rüyalar insanlara manevî alemlere pencereler açan birer realitedir...
Sürekli maddî hayatla meşgul olmaktan yorulan insanlar rüya ile manevî alemlere seyahat etmekle istirahat etmiş olur.

'Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir...

Rüyalar ve ilhamlar birer ikazdır irşattır. Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz...

Ayni ruyayi farkli kisiler farkli mekan ve konumlarda gorduklerinde tabirleri de farklidir..

Rüyayı goren kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyetti, O An içinde bulundugu ruhsal, maddi ve manevi durumu da göz önüne alınmalıdır.

O yüzden her ruya ayni sekilde tabir edilemez..

Bazen aynı rüyayı değişik insanlar da görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi dünya anlayışı, yaşamı farklıdır.

Bundan dolayı da yorumu özünden bir şey kaybetmese bile yorumu ve yansıması farklı olur...

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Rüyaları yorumlarken tarafsız olmak duygulara kapılmamak karamsarlaşmamak gerekir...

Rüyada sadece bir şekil veya olayı değil her şeyi birlikte yorumlamalıdır...

Rüyadaki renkler ortam da büyük önem taşır.

Rüyada görülen bazı insanlar tanıdıksa adlarına da dikkat edilmelidir. Bu adların anlamları da yaklaşan bir durumu haber verebilir.

Nurun Ala Nur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm, rüyamda bir otobüste gidyordum. herhangi bir yerde inmek isteyince otobüsü durdurdum ve otobüsten indim. indiğim yerde upuzun taştan merdiven basamakları gördüm ve hepsi beyaz boya ile boyanmıştı. merdivenlerden çıkmaya başladım çok uzun olduğu için bir türlü bitmiyordu. merdivenden çıkarken, bu sıra gerçek hayatta benimle evlenmek isteyen bir insanın sürekli telefonumu arayıp kafamı karıştırıp huzursuzluk verdiğini görüyordum.

Bi müddet beni oyaladı daha sonra merdivenlerin sonuna kadar çıktım çıkınca baktımki şehir bir manzara gibi her yanı görünüyor. bu şehrin ısparta olduğunu düşünüyordum. sonra aynı hizada tam karşıda iki büyük dağın üzerine pembe bulutlar çöreklendi. Bir dağın üzerinde arapça 'MİM' harfi diğerinde ise arapça 'RA' harfi bulutlarla yazıldı. iki dağın arasına çöreklenen bulutların içinden MUHAMMED s.a.v lafzı arapça çıktı.birden sağ tarafıma döndüm babamı gördüm bana dedıkı kızım görüyormusun MUHAMMED S.A.V lafzının kenarlarında arapça 'ELİF' harfleri var diye tam seyrederken uyandım. YORUMLARSANIZ ÇOK MUTLU OLURUM.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, rüyaniz Hayr olsun..
Rüya da Otobüste yolculuk yaptığını görmek; bir iletişim sorununa dikkat çeker. gerçek yaşamınızda yanlış anlaşılma veya karşınızdakini yanlış anlama söylenen sözler
ve bunun canınızı sıkacağını simgeler.

"beyaz boya ile boyanmıştı. merdivenlerden çıkmaya başladım "
Arayış ve manevi yükselmeye delaletir...

"bu sıra gerçek hayatta benimle evlenmek isteyen bir insanın sürekli telefonumu arayıp kafamı karıştırıp huzursuzluk verdiğini görüyordum. "
Siz kendinizi, asil gayenizi bulmadan sakin kimseyi aramayin ve size bu manevi yolculukta engel olmak istiyen her kesi saygi ile şimdilik bir kenara koyun...
Yol versinler.kafanızi karıştırıp durmasinlar...

"Bir dağın üzerinde arapça 'MİM' harfi diğerinde ise arapça 'RA' harfi bulutlarla yazıldı."

MİM Arapça MUHAMMED lafzının ilk harfi olan MİM'İ o da sevgili peygaberimizin aleyhisselatu vesselamâ ifade eder.
MİM sevgili, en sevgili, müjdecimiz, kurtarıcımız, Efendimize sonsuz salat ve selam Sana, aline ve ashabına.
Ra: güzel ahlak hayra vasıta ve hayra tesadüf etmek. olarak yorumlanir Allahu Alem..

"bulutların içinden MUHAMMED s.a.v lafzı arapça çıktı"
Sevgili Peygamberimiz sav. ismini oluşturması aydınlığı, manevi gücünüz sayesinde içinde bulunduğunuz bu depresiv Ruh halinizden kurtulacağınızı temsil etmektedir...

Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla
"1. Elif. Lâm. Mîm.
2. Bu, kendisinde şüphe olmayan, muttakiler için yol gösterici olan bir Kitap'tır.
3. Onlar, gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler "
Elif- lam -mim ol yeter. Elif beden. Lam kelam mim - kalbin üçü bir oldumu bu insana yeter.

Allahim!!içerisinde bulunduğumuz ;sıkıntı,manevi ,ruhsal ve duygusal huzursuzluktan bizi her çeşit korku ve musîbetlerden kurtar..amin..
Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur...
Ya Rabbi Efendimiz Muhammed'e (s.a.v.) O`nun ve ashabına sonsuz salat ve selam eyle...

abcde

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada otobüs beklemek

Selamun aleyküm hocam;
Rüyamda sevdiğim kızı kızı otobüs beklerken gördüm.Bir süre sonra otobüs geldi.Otobüste tanıdık birileri vardı.Kim olduklarını hatırlamıyorum.Ben ise onları balkondan izliyordum.Otobüse bindimi bilmiyorum ama geldi.
Ben bu rüyayı istihareye yattığımda gördüm.
SAYGILARIMLA

serin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada otobüs görmek

Selamın aleyküm bir arkadaşımın gördüğü rüyayı anlatmak istiyorum bana sordu yorumlamadım. Rüyasında ablasının kızına otobüs çarpmış yeğeninin yüzü morarmış sonra geçmiş yüzü ama ölmemiş, kazada annesinin kucağındaymış. Yorumunuz için şimdiden teşekkür ederim. Allah razi olsun. Sizden. Çok sağolun. İlginizden dolayı.

mühendishanım

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Meraba ben merve, Hayır olsun hayra çıksın diyerek başlamak istiyorum . Rüyamda hiç bilmediğim bir yere otobüsle gidiyordum. Sonrasında bir yerde durduk . Bana orda inmem gerektiği söylendi. Otobüsten iner inmez sevdiğim çocuğu bir arabanın içinde gördüm ve beni görmesin diye ve onu görmezden gelerek hemen oradan uzaklaştım . Sonrasında yaşlıca bir kadın karşıma çıktı . Ona gideceğim yeri sordum. Bana çok ilginç bir yol tarif etti. Bir kahvehanenin içinden geçip 2. katına çıkıp aradan geçmemi söyledi .Kısa yol orası, uzun yoldan kaybolursun dedi. ( üniversite son sınıf öğrencisiyim ve sevdiğim kişiye ondan hoşlandığımı yakın zamanda söyledim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba rüyaniz Hayr olsun
Rüyada otobüs görmek;
sosyal ilişkilerde gelişme, toplantı anlamlarını taşır.

Rüyada Otobüste yolculuk yaptığını görmek;
bir iletişim sorununa dikkat çeker. Bu önemli bir rüyadır ve gerçek yaşamınızda yanlış anlaşılma veya karşınızdakini yanlış anlama söylenen bir sözün
aslı olmadığı halde bir karalama yada bir samimiyetsizlik gibi algılanabileceğini ve bunun canınızı sıkacağını simgeler.

"Rüyamda hiç bilmediğim bir yere otobüsle gidiyordum"
Gelecek hakkında Kararsızlık olmaniza yorumlanir..Bir yolcuyum nereye gittiğini bilmeyen misali..

Selametle..

yarımay

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada otobüse binmek

Selamunaleyküm, rüyamda okula gidiyorum (halbuki okul hayatim biteli 1.5 yıl oldu) belediye otobüsüne biniyoruz arkadaslarımla. Otobüs çok kalabalık olduğu için şöförün yanında duruyoruz, şöför otobüsü çok hızlı kullanıyor virajlı yoldan dönerken normal yoldan değilde kenarindaki bozuk olan yerden geçiyor ve otobüsteki herkes kaptan yavas diye bagiriyor. O elindeki şarabı birak diyolar. Ben de adam demek sarhosmus halbuki yaninda durdum hic de fark etmedim diyorum. Okula giderken birde küpe takiyordum, siyah kalp seklinde ortasinda bir tane kucuk parlak taşı vardı. Yorumunuzu dört gözle bekliyorum. teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada belediye otobüsü görmek;
gören kişinin sosyal yaşamında gelişmelere işaret eder, ilişkilerde gelişme, toplantı anlamlarını taşır.

Rüyada belediye otobüsüne binmek, belediye otobüste yolculuk yaptığını görmek;
bir iletişim sorununa dikkat çeker. Bu önemli bir rüyadır ve gerçek yaşamınızda yanlış anlaşılma veya karşınızdakini yanlış anlama söylenen bir sözün ,
aslı olmadığı halde bir karalama yada iftira gibi algılanabileceğini ve bunun canınızı sıkacağını simgeler.

"otobüsü çok hızlı kullanıyor virajlı yoldan dönerken "
Ruh haliniz ,karmaşık sanirim..gerçek yaşamınızda aniden ortaya çıkacak bir sıkıntı yada soruna karşı hazırlıklı olmak gerektiğini ,
biraz yavaşlayın ve sonra bu sorunu çözüp ve hedeflerinize doğru ilerlemeye devam edebileceğini işaret eder.
Yavaşlayın biraz ve kendinizi,kalbinizin sesini duyup dinleyin......

Rüyada küpe görmek;
reel hayatta iletişim konularında mesajlar verir. Kulağı işaret eder.

Rüyada küpe taktığını görmek;
insanlarla konuşurken onları daha dikkatli dinlemeniz gerektiğini ve bu anlatılanlardan ders çıkarmanızı ifade eder.
Geçmişte yaşadıkların,yaşattıkların kulağına küpe olsun..
Selametle..

mkuzgun

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada sarı otobüse binmek

Selamün aleyküm; Rüyamda sarı iett Otobüsüne biniyorum. Fakat Otobüste 4-5 bayan bana laf atıyor,konuşmaya başlıyorum biriyle parmağımdaki gümüş yüzüğü görüp evlimisin? diyor. Bende evli olduğum halde hacı yüzüğü diyorum, flörte başlıyoruz. Sonra bir anda kendimi Eyüp Sultan'da buluyorum, o bayan gittikçe çirkinleşiyor, yere uzanıyoruz ayaklarımı fareler kemirmeye başlıyor. Korkuyorum bir su kanalından geçip sınıf gibi bir yere geliyorum. Orada 10-15 yaş arası güzel suretli erkek çocukları oturuyor. Başlarında 2 tane ürkütücü hoca, oku duayı bakalım diyorlar, çocuklar takıldıkça bıçağı boynuna götürüyorlar o anda uykudan uyandım. Yorumlarsanız Allah Razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam rüyaniz Hayr olsun,
yalan her fenalığın başıdır.

Rüyada otobüs görmek;
sosyal ilişkilerde gelişme, toplantı anlamlarını taşır.

Rüyada Otobüste yolculuk yaptığını görmek;
bir iletişim sorununa dikkat çeker. Bu önemli bir rüyadır ve gerçek yaşamınızda yanlış anlaşılma veya karşınızdakini yanlış anlama yada kendinizi kandırma söylenen bir sözün
aslı olmadığı halde bir karalama yada bir samimiyetsizlik gibi algılanabileceğini ve bunun canınızı sıkacağını simgeler.

"Rüyamda sarı iett Otobüsüne biniyorum"
nefsinize hoş gelir bunlar ,ama nefsinize uyarsaniz kaybeder,ruhen ve psikolojik olarak hasta olursunuz....
"Evvela kendi nefsinize, sonra insanlara nasihat et."
Sen Kendini Değiştirmedikçe…Günlerdir kendi vicdanımla hesaplaşıp duruyorum,ben değişmezsem değişmez hiç bir şey.........

Rüyada flört etmek ;
Rüya sahibinin flört ettiğini görmesi iyi değildir. İstenmeyen ve beklenmeyen bir nedenle ailesiyle aralarının açılacağı şeklinde yorumlanır.
kendinize gelin kendinize..yoksa bıçağı boynunuzda bulabilirsiniz..selametle.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
S.a İsmim Yılmaz, rüyamda otobüs... eski bir tanidigim karsi cinsten arkadaşın sürdüğü belediye otobüsü ile yokuş aşağı ama nasil yokus cok dik ve zigzagli ayni zamanda temiz ve asfalt bir yolda son surat indik. Daha sonrasında nasil olduğunu bilmeden inince onunla telefonda konuştuğumuzu gördüm ve sonra buluştuk. Otobüsün yaninda baska erkeklerle konuşuyordu ve beni ıslıkla yanina cagirdi. Sonra uyandm bu arkadaş ise benim neredeyse 3 yildir görüşmediğim ve asla görüşmeyeceğim bir arkadaştı.

morhayal

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Otobüse Binmek?

Merhaba arkadaşlar, rüyamın etkisindeyim inşallah hayrolur. Rüyamda erkek arkadaşım ile birlikte bir otobüse bindik ama erkek arkadaşımın yüzünü göremedim, kim olduğunu bilmiyordum. Otobüse bindik, otobüsün nereye gittiğini de bilmiyordum. Sonra dedem otobüse bindi beyaz kirli sakallı haliyle. Gülümsüyordu, normal hayatta ağzı yüzü kaymış vaziyettedir rüyamda gayet düzgündü. Sonra bir kız arkadaşımla ortak bir tanıdığımız beyin yanına gittik çıktıktan sonra arazi gibi binaların olduğu yere gittik. Ben yüksek bir yerde damdaydım arkadaşım ise alçakta, arkadaşım sinir krizi geçirdi binanın yıkıldığını gördüm. Sonra alıp kardeşini terse çevirip fırlattığını gördüm ve beni aramaya koyulduğunu anlayınca kaçtım bir eve saklandım.

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
S.a İsmim Yılmaz, rüyamda otobüs... eski bir tanidigim karsi cinsten arkadaşın sürdüğü belediye otobüsü ile yokuş aşağı ama nasil yokus cok dik ve zigzagli ayni zamanda temiz ve asfalt bir yolda son surat indik. Daha sonrasında nasil olduğunu bilmeden inince onunla telefonda konuştuğumuzu gördüm ve sonra buluştuk. Otobüsün yaninda baska erkeklerle konuşuyordu ve beni ıslıkla yanina cagirdi. Sonra uyandm bu arkadaş ise benim neredeyse 3 yildir görüşmediğim ve asla görüşmeyeceğim bir arkadaştı.
A.S. Otobüs, eski bir arkadaşa işarettir. Yokuşaşağı inmek rütbe, kısmet, inanç, din gibi şeylere yorulur.

Kardeşim vallahi rüyan eski bir arkadaşa işaret ediliyor, belkide görürsün gine.

Rüyada Otobüse Binmek?

Merhaba arkadaşlar, rüyamın etkisindeyim inşallah hayrolur. Rüyamda erkek arkadaşım ile birlikte bir otobüse bindik ama erkek arkadaşımın yüzünü göremedim, kim olduğunu bilmiyordum. Otobüse bindik, otobüsün nereye gittiğini de bilmiyordum. Sonra dedem otobüse bindi beyaz kirli sakallı haliyle. Gülümsüyordu, normal hayatta ağzı yüzü kaymış vaziyettedir rüyamda gayet düzgündü. Sonra bir kız arkadaşımla ortak bir tanıdığımız beyin yanına gittik çıktıktan sonra arazi gibi binaların olduğu yere gittik. Ben yüksek bir yerde damdaydım arkadaşım ise alçakta, arkadaşım sinir krizi geçirdi binanın yıkıldığını gördüm. Sonra alıp kardeşini terse çevirip fırlattığını gördüm ve beni aramaya koyulduğunu anlayınca kaçtım bir eve saklandım.
Eski bir arkadaş ile karşılaşacağınıza işarettir.

Üst Alt