• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Peygamber Efendimiz`in Odasında Bulunmak

Rabia4

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm rüyamı göreli uzun zaman oldu Ramazan ayındaydık diye hatırlıyorum. Rüyamda annemle birlikte Peygamber Efendimiz`in odasına girmişiz yeri eğilip kokluyorum çok güzel kokuyordu daha sonra Peygamber Efendimizin çantasını açıyorum içindeki kağıdı elime alıyorum kağıtta "Oruç tut sıhhat bul" yazıyordu ama sözün altında Hz. Ali yazıyordu.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam ne kadar da güzel bir isminiz var Rabia..Beden arziniz,Ruh Aleminizde ins.böyle güzel ve temizdir!!
rüya da Peygamber Efendimiz (s.a.v.) veya Onun Odasında ,etrafinda Bulundugunu görmek ;Bu ne güzel bir lütuf ve ikramdir!!
Yeryüzünün en şereflİ mekânında ruhen ,ya da rüya bulunmak bile bir Hikmetti-Sır ...
ben kendi yasadigim hayat tecrubemden sunu ogrendim. O'nu (s.a.v.) gorenler O'nu (s.a.v.) cook hosnut edecek bir davranis ve hizmette bulunduklari;
mesela evladini kaybettiginde sabredenler... Yetime kimsesizlere sahip cikmak... Gariplere yardim eli uzatip sahiplenmek..
O'nun (s.a.v.) sunnetlerini yasamak... Yaymak.. Etrafina anlatmak...gibi...

Yoksa namaz kilmissin oruc tutmussun zekat vermissin bunlar ile zaten mukelefsin..
Sen Allah icin Resullulah Aşk-i icin gonullu olarak yukarida yazdiklarimi hic yaptiniz mi? İste butun mesele burada....
iste sizin de boyle Allah Resulunu sevindirici bir ameli yaptiginiza delalettir..selametle Hayra kalin...

Rabia4

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Cok güzel aciklamisiniz Allah razi olsun güzel dualariniz icin de ayrica tesekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
cümlemizden kardeşim "Oruç tut sıhhat bul"
Oruç tut aklina, kalbine, ruhuna, vicdaninda sıhhat bul!!
ORUÇ TUTMAK INSANIN KENDİNİ KÖTÜLÜKLERDEN ALIKOYMASI -BİR NEVİ TUTMAKTIR...
KİŞİ ORUCU NE KADAR TUTULURSA ,SARILIRSA ORUÇTA KİŞİYİ O KADAR TUTAR...SAHIPLENIR VE KORUR!
İNSANIN BAŞINA NE GELİYORSA “KENDİNİ TUTAMADIĞI İÇİN GELİYOR..
INSAN BIR ANLIK ÖFKESİNİ NEFSİNİ ŞEHVETTİNİ,TUTMAYI..NEFSINI KONTOL..ETMEYI BİLİRSE DÜNYA VE AHİRETİNİ KURTARABİLİR...

İNSAN DİLİNİ TUTAMADIĞI ZAMAN KIRIYOR VE KIRILIYOR..YANİ KENDİNİ TUTAMAYAN ..KENDINE HAKİM OLAMIYAN ..KENDI NEFSINE ,MAHKUM OLUYOR..
KENDİSİNİ TUTTUĞUMUZ SANDIĞIMIZ ORUÇ.ASLINDA BİZE KENDİMİZİ TUTMAYI ÖĞRETİYOR.YEME VE İÇME ,ŞEHVET GÜDÜMÜZÜ ,
İÇİMİZDEKİ HAYVANI DENETİM ALTINA ALMAMIZI ÖĞRETİYOR...

hakikat şudur: Oruç bizi tutar. Oysa biz, orucu tuttuğumuzu sanırız. Bir yere kadar doğrudur. Zira orucu gerçekten tutanları oruç da tutar.
Dik tutar, diri tutar,sıhhat ve selamette tutar..İnsanlığında tutar.. kendinde tutar da tutar da tutar...
“Ramazanınız mübarek olsun” demeyeceğim. O zaten öyledir. Ramazan bizi mübarek ve insan kılsın diye; Biz oruç tutariz..

Rabia4

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Gercektende öyledir nefsin terbiyesi oruc ve zikirle yapilir.. Allah hepimizi orucun hikmetine nail olanlardan eylesin ve bizleride orucun tuttuklarindan kilsin (Amin)

Üst Alt