• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Peygamber Efendimizi Görmeye Gitmek.

beratts

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm Değerli Hocam,
Rüyamda Peygamber Efendimiz HZ.MUHAMMED (S.A.V) görmeye gidiyordum rüyam aynen şöyle idi;
Mahşer alanı bir yer vardı ortada sadece 4 katlı üstü üçgen çatılı bir küçük bina vardı. Herkes bu binanın etrafına toplanmıştı. Orada toplananlar HZ.MUHAMMED (S.A.V) Son katta, gidin görün diyorlardı. Ben binanın önüne geldim, kapıdan içeri girdim. Karşımda sadece bir duvar vardı fakat küçük bir kağıda yazılmış olan tam yanlış hatırlamıyorsam 4 adet sure vardı. İlk sure Fatiha Suresi idi. Diğerlerini hatırlamıyorum. Bu 4 sureyi okudum tekrar binadan çıktım. Hemen geri geldim o dua okuduğum duvar asansör olmuştu. Asansörden Annem ve Rahmetli Babaannem indi. Onlara ne oldu PEYGAMBER'imizi gördünüz mü dedim? Hayır oğlum belimiz ağrıyor çıkamadık dedi. Onlar asansörden çıkınca ben geçtim. Asansör Her katta kendiliğinden asansör duruyordu Her Kata çıktığında gene aynı 4 sure vardı. Birinci katda durdu 4 sureyi okudum ikinci kata çıktı gene durdu sureyi okudum üçünçü kata çıktı. Tam üçünçü kata geldiğimde sureyi okudum sonra kendi kendime ''Şimdi Rahatsız Etmeyeyim Peygamber Efendimizi Sonra Gelirim'' Dedim. Ve uyandım.
Yorumlarınızı içtenlikle bekliyor saygılarımı sunuyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, Değerli kardeşim,Rüyaniz hayr olsun.
Rüyada Peygamber Efendimizi Görmeye Gitmek;
Rüyada peygamber efendimizi görmeye gitmek istiyorsunuz amaa Peygamber efendimiz sav. göremeden uyandi iseniz burada bir hikmet, Sır,yada sizdeki bir eksiklik var demektir Allahu alem....

Sema katlari da Gök katları kavramı pek çok gelenekte bulunan, beş duyu ile algılanamayan görünmez alemdeki farklı ortamları derecelendirmek üzere kullanılmış bir kavram olup
çeşitli ifade edilmiştir.

Allah, yedi göğü ve yerden de onların benzerini yarattı. Emir, bunların arasında durmadan iner; sizin gerçekten Allah'ın herşeye güç yetirdiğini ve
gerçekten Allah'ın ilmiyle herşeyi kuşattığını bilmeniz, öğrenmeniz için. (Talak Suresi, 12)

nefsin de 7 mertebesi vardir..
"üçüncü katmana gelmek için arada ki mesafeyi yarılıyorum hemen hemen .sonrasında uyanıyorum"

Nefis mertebeleri yedidir
1-Nefs-i Emmâre:
Kâfir, şeytan, münafık ,içkici ve fâsıkların,
Nefs-i Emmâre: Kötü his ve huyları, çirkin vasıfları barındırır. Şehvet düşkünü hayvanî nefsin hükmü altında olmakla, hayvanların yoluna girmiştir.
Kötü işleri güzel görür. Hesap ve ahiret derdi yoktur. Sadece keyfini düşünür.
Bu nefsin eserinden kibir benlik, hırs, şehvet, kıskançlık, cimrilik, kin, intikam, hiddet gibi huylar çıkar.

2-Nefs-i Levvâme:
Günahkâr mü’minlerin,Bu nefs sahibi, günah işlediğinde pişman olup tevbe eder, kendisini kınar, yapmamak için karar verir. Fakat günah önüne gelince duramaz, yine içine düşer.
Sonra pişman olur. İyilik ve kötülük arasında gider gelir.

3-Nefs-i Mülhime:
Âlimlerin,Nefs, tevbe, zikir, mücahedeyle günahların ağırlığından ve şehvet bağından kurtulunca, ilham ve feyiz almaya kabiliyet kazanır.
Bu mertebede hayvanî nefs tamamen ıslah olur. Haramdan kaçar, hayırlara koşar.
siz burdasiniz Allahu alem...

Veysel Karânî hazretleri, Yemen’de iken deve güder, geçimini onunla temin ederdi. Geçimi, yaşaması pek sâdeydi. Hasta, âmâ ve ihtiyar annesinden başka kimsesi yoktu. Güttüğü develer için belli bir ücret istemez, ne verirlerse kabul ederdi. Fakir olanlardan hiç ücret almazdı. Aldığının yarısını sadaka olarak fakirlere dağıtır, kalanını da kendi ihtiyaçlarına ve annesine harcardı.

Müslüman olduktan sonra bütün ömrü boyunca sevgili Peygamberimizin aşkı ile yanıp tutuştu. Bir an bile Rabbini unutmadı. Kulluğunda o dereceye yükseldi ki, her hâli, her hareketi ve her sözü insanlara ibret ve nasîhat oldu. Kimseden incinmemiş ve kimseyi incitmemiştir.

Onun en önemli vasfı; Peygamber efendimize olan aşkı, ibâdete canla başla devâmı ve annesine saygısıdır. Annesine çok hizmet edip, hayır duâsını aldı. Resûlullah efendimizi görmeği çok arzu ediyordu. Defâlarca Peygamber efendimizi görmek için annesinden izin istedi. Annesi, kendisine bakacak kimsesi olmadığı için izin veremedi...

Rüyada Fatiha suresini okumak;
Fatiha, kelime anlamıyla başlangıç, giriş veya açılış demektir. Çünkü Kur’an’ın ilk suresi olması bakımından Fatiha, Kitabın başlangıcı ve onu açan bir bölümdür.
Bu anlamda Fatiha, Kur’an’a açılan bir kapıdır. Kapı, bir evin ya da yapının girişi, başlangıcı ve onun içini dünyaya açan kısmıdır. Öyleyse Fatiha’yı en iyi ifade eden simge kapı kavramı olabilir.

Fatiha, aslında Kur’an’ın bize öğrettiği güzel bir duadır. Dua, salt yalvarma/yakarma değil, aynı zamanda bir iddia, istek ve söz vermedir.
Kur’an, ilk önce bir duayla başlar ve duanın nasıl yapılacağı konusunda insana örnek verir. Nasıl her kapının bir kilidi ve anahtarı varsa, bu duanın da bir anahtarı vardır.
Bu anahtar, hiç şüphesiz ki besmele’dir: “Bismillâhirrahmânirrahîm”. Açılımı, “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” demek olan besmele, İslam öğretisinde ve kültüründe her şeyin başıdır. Her işe onunla başlanır, onunla başlanılan iş kolaylaşır.

Kapı, bir yere girmeye imkân tanıdığı gibi içeri girdikten sonra kapatma işlevi de görür.
Başka bir deyişle kapı açan şey olduğu gibi kapayan şey anlamına da gelir. Konumuzla bağlantılı olarak bunun anlamı şudur: Fatiha, bizi bir dünyaya açarken başka dünyalara da kapatır.
Bu dünyalar, Fatiha’da sözü edilen gazaba uğrayanların ve sapkınların yollarıdır.
Çünkü Fatiha insanları bir seçimle baş başa bırakır. İki kapıdan birini seçmeye zorlar.
Bu seçimden sonra Fatiha kapısından içeri girmişseniz, artık kapınızı kapatabilirsiniz... selametle..

beratts

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Çok güzel dile getirmişsiniz Ben sizden razı oldum ALLAH'da sizden razı olsun. Bir kere daha görmeye gidiyordum Fakat bu sefer farklı idi. Onuda başka bir konu başlığında anlatırım. Cami hocasına sormuştum. Sizin gibi söyledi. Cennet bile kat kat'dır dedi. Takva sahibisin sanırım için yüreğin temiz fakat görmeye gidipde göremedim diye üzülme çünkü son anlattığına göre ''Şimdi Rahatsız Etmim Sonra Gelirim'' demişsin dedi. Bir şansın daha vardır demişti. Diğer Rüyalarımda var İNŞAALLAH onlarda içtenlikle yorumlarınızı bekliyorum selametle.

YÖNETİM/BİLGİ:
https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/36000-ruya-yorumu-isteyenler-lutfen-okuyun.html

Üst Alt