• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada peygamber görmek

sametefe1905

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Esselamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

İsmim Samet 25 yaşındayım Bursalıyım İnşallah...

rüyama başlamadan önce kısa bir özet geçmek zorundayım ki rüya daha açık hale gelsin İnşallah ve Rabbim'in Rahmetini herkes ibretle okusun İnşallah..
Ben lise yıllarından önce Kur'an okumayı öğrenmiştim ve namazlarımı kılmaya gayret ederdim. Ama gençlik yıllarının verdiği o cehalet ve gaflet ile dinden soğumaya kopmaya başladım. Sigara alkol yeri geliyordu daha değişik sigaralar içmeye başlamıştım anlayan anlamıştır umarım. tabi bu nadir de olsa oluyordu. Ama böyle ortamlardayken hep pişmanlık duydum yapıyordum yapıyordum sonra Allah'ım ben neler yapıyorum affet diyordum ama sonra yine yapıyordum :( maddi sıkıntılarda araya girince psikolojik bunalıma girdim suçlayacak birilerini arıyordum herkesle aram bozulmuştu. En sonunda bir gün evin terasına çıktım şeytan geldi bunu şimdi anlıyorum tabi Allah'a peygambere küfredip atmak istedim kendimi 5. kattan. Bir anda kendime geldim dedim ne saçmalıyosun sen Allah'ım affet sana şükürler olsun dedim. Ve o günden yaklaşık 2 hafta sonra namaza başladım 1 yılı aşkın süredir de 5 vakit aksatmadan kılmaya gayret ediyorum İnşallahur Rahman Allah çok merhametli kardeşlerim hemde akıl almayacak kadar çok kuyamette şeytan bile umutlanacak acaba mı diyecek...
Şimdi namaza başlamadan 2 ay öncesine tekrar dönmek istiyorum ve rüyada burda başlıyor Elhamdülillah..

Rabbim hayırlara çıkarsın İnşallah bu rüya eski olmasına rağmen beni çok etkiledi ve herkesi etkiliyor.. Rüyamda bir medrese bahçesindeyiz. Ben sırt üstü yatıyorum ama yataktan 1 metre havadayım. Bunun sebebi Adem aleyhisselamın 2-3 metre uzakta olmasına rağmen ve bana dokunmamasına rağmen ellerini havaya kaldırmış vaziyette durmasıymış ve bana karşı büyük öfkesi var beni öldüreceğini söylüyor. Öyle heybetli ki simsiyah sakalları varyüzünü tam seçemiyorum sadece sakallarını görüyorum ama benim içimde bir gram bile şüphe yok olacaklara razıyım. Ayrıca ben kendimi Nuh Aleyhisselam olarak görüyorum.. Etraftabir sürü insan var ve hepsi peygamberler öyle olduğunu biliyorum rüyada toplanmışız oraya.. Sadece efendimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem yok oda orda ama dışarda değil içerde imiş dışarı gelmiyor.. Bu arada İbrahim Aleyhisselam adını anınca gözlerim doluyor peygamberlerin babası İnşallah Adem aleyhisselamın etrafında pır dönüyor yapma etme o bir peygamber onu öldürme diyor ama Adem aleyhisselam diyor ki hayır o çok büyük hata yaptı bunu nasıl yaparsın diyor bana nasıl yaparsın diyor damarları patlayacak sinirden.. Ben suçumun farkındayım İnşallah ve yüreğimde hiçbir şüphe yok ölmeyi bekliyorum. Bu arada içerden Efendimiz sallalahu aleyhi ve sellem İbrahim aleyhisselamı yanına çağırıyor ve ona birşeyler söylüyor hissediyorum ama görmüyorum Efendimizi.. Ardından İbrahim aleyhisselam diyor ki "bıraksın onu dedi" diyor.. Ama ben yıkılıyorum aslında çünkü Efendimiz bıraksın diyor ama yine de kızgın bana :( Elhamdülillah tek tesellim Rabbim'in hidayeti İnşallahurRahman ve efendimiz sallalahu aleyhi ve sellemin şefaati :( Ben bu rüya hakkında geniş bir yorum istiyorum İnşallah çünkü benim hayatımın yönü değişti ve bu rüyada çok hikmetler var biliyorum..

Allah razı olsun hakkınızı helal edin İnşallah Esselamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykumu Selam Ruyaniz gercekten cook gizemli,manidar ve SIR icinde SIR sanki..
hayattinizi ibret ve hikmet gozu ile okudum...
en hayırlı genç de kimi zaman kayıp düşebilir !!Zaman zaman tökezlemek, yer yer devrilmek ve bazen şeytana aldanıp bir günah çukuruna düşmek nebîler haricinde her insan için söz konusudur.
Ne var ki, iyiliğe kilitlenmiş bir yiğit, daha günaha kapaklandığı ilk anda seccadesine koşar, cürmüne hiç hayat hakkı tanımaz, onu hemen tevbe ile boğar ve en kısa sürede
namaz, oruç, hac, sadaka, iman hizmet gibi salih ameller vesilesiyle günah kirlerinden arınır.
Gençlikteki ibadetlerin Hak katında daha sevimli olduğunu belirten Hazreti Sadık u Masdûk Efendimiz, "Tevbe güzeldir, fakat gençlerde olursa daha güzeldir; Allah tevbe eden genci sever." buyurmuştur.

Şimdiye kadar, ızdırap içinde kıvrım kıvrım kıvrandığına şahit olunan nice gençler vardır ki, gözleri harama iliştiğinden dolayı, inleye inleye gidip sadaka vermişler, hemen seccadelerine koşup Hak karşısında iki büklüm olmuşlar ve gönüllerini karartmasından korktukları günah izlerini gözyaşlarıyla yıkamışlardır.
İşte, bir anlık gaflet sebebiyle gözüne ilişen bir haramdan dolayı beli bükülen ve "Eyvah, ben mahvoldum; Allah'ın bunca nimetlerine mazhar olmuşken günah yakışır mıydı bana, ne olacak şimdi halim?"
diyen tevbekar genclerden olmaniz duasi ile...
Ruyanizi elimden, dillimden kalbimden geldigi kadar acizane yorumlamaya calisacagim...
Hayirdir ins. Sirt ustu Ruyada SIRT guc kuvvetir.. yani Hamd olsun temeliniz yani kucuklukten dini bilginiz ve inanciniz var ama 1 metre havada havai seyler ile mesgul oluyor
ve Haktan ayrilmis Batila nefsinize esir olmussunuz Allahu alem...
İbni Şirin’e göre; büyük peygamberleri rüyada görmek, izzet ve şerefe, nebileri görmek zafere, din kuvvetine delalet eder.
Rüyasında Adem (a.s.) gören kimse günah işlemiştir. Bu günahından tövbe etsin.... Adem (a.s.) ‘ı gören düşmanlarının sözüne aldanarak mağdur olur; bir müddet sonra tekrar rahata kavuşur...insallahu rahman...
Size KIZGIN cunku Onun halinden ibret almamis bir beni ademsiniz...
O da seytanin aldatmasi ile Cenneten kovulup Dunya mekanina cileye gelmemis mi idi?/Sizi degil nefsinizi öldürmek istiyor..
Rüyada Nuh (A.S.)' ı gören kimse, uzun ömürlü olur. Ona büyük bir sıkıntı ve halk tarafından da eziyet isabet eder. Sonra onlara galip gelir ..

Rüyasında Resul-i Ekrem (S.A.V.) goren
Eğer rüyayı gören alim ise, bildiği şeyle amel eder. Eğer abid birisi ise keramet ehlinin makamına erişir. Günahkar ise, tövbe eder. Kafir ise doğru yolu bulur.

Bir gencin, kanının en deli aktığı, şehevi hislerinin kendisini sürekli dünyaya çağırdığı bir dönemde dahi âhiret yolcusu olduğunu unutmaması gerçekten büyük bir fedakârlıktır...
Allah RAZI olsun Selamet ile Hayra kalin..efendim..

zekidamar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada peygamberler gormek

Selâmün Aleyküm, ben eski bir rüyami anlatmak istiyorum hatırladığım kadarini anlatacağım. Ben, Hz osman ve bir peygamberimiz daha vardı beraber oturuyorduk. Bir kayanın yanında savaştaydik sanki dinleniyorduk. 2 peygamberimiz muhabbet ediyor bende onları dinliyorum, bana bakıp gulumsuyorlardi. Sonra bacağımın yaralı olduğunu görüyordum, baçağıma şiş batmişti Hz Muhammed' miydi başka Peygamberimizmiydi tam hatırlamıyorum yüzü normal bir insan gibiydi 23- 24 yaslyaşları gibiydi, sisi bacağından çıkarıyordu sonra kan akıyordu bacagimdan fışkıra fışkıra. Peygamberimiz ustume yorgan seriyordu sonra yorgan altindan bir el cikti kalbime dokundu, kalbim acıdi o acıdan uyandım baktim kalbim gercekten aciyordu ve 2 yada 3 saniye daha acısı sürdü, ağlamaya başladım çok etkilendim rüyamda yorumlarsniz çok sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Her insan, rüyalar vasıtası ile, can'ıyla bağlantı halinde. Eğer biraz tefekkür ederse bir bakıyor ki Rüyasi,
bir davranışı ile ilgili uyarıları, düzeltmeleri gelmiş.
her Rüyanin cevabida Yorumu kendi yaşantınız içinde olduğunu unutmayınız..Rüyaniz Hayr olsun..

Rüyada peygamber efendimizi görmek;
Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir.
Rasûlüllah (s.a.v.)'i görmekte çok büyük faydalar vardır.
Bu öyle bir ikramdır ki rüyayı görenin durumu bilinir ve o kişi gafletten uyanır.
Kim ki rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise görenin durumu iyi gönlü hoş iç dünyası huzurlu olur..

Rüyada peygamberler görmenin on bir tabiri vardır:
1-Rahmet
2-Nimet
3-İzzet
4-Hidayet
5-imtihan
6-Zafer
7-Saadet
8-Riyaset
9-Kudret
10-İki cihan saadeti

Efendimiz (s.a.v.)'in halifesi Hazret-i Osman (r.a.)'ı görmek zühd ve takvaya, hayır ve hasenata, hayaya;
Onun bir kimseye iltifat etmesi dünyada sevinç ve sürura, ahirette şehadet derecesine ulaşmaya,

" bir el cikti kalbime dokundu kalbim acıdi "

Sevgili kardeşim zor günler geçiriyorsunuz ,Allah yar ve yardımcın Olsun.
nefsinizle ruhunuz arasında bir savaş halinde olduğunuz, Mutsuzluk; bir kavga halidir, bir kaos halidir veya bir savaş halidir. ... Nefsinizle ruhunuz arasında öyle bir savaş var ki tedbir almazsanız ;bu savaş ;size de ailenizi de bitirecek...
İç dünyasında kavga olan kişi, dış dünyasında (başka insanlarla) kavgası olan kişidir. Kişinin iç dünyasındaki kavganın temelinde, bu insanın nefsi ile ruhu arasındaki kavga olmasidır..
Silkinip Kendinize Gelin!

Gördüğün rüya hayırlara işaret olup, senin özel biri olduğunu işaret edebilir.
Eğer sabırlı olabilirseniz ne mutlu size. Allah yolunu izleyip, onun emirlerine uyduğun sürece korunacağını, işlerinin hep yolunda gideceğini ve mutlu ve huzurlu olacağını işaret edebilir...selametle..

Üst Alt