• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada Peygamberimizi sayıklamak

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
SelâmünAleyküm.

Subhanallah bu gece rüyamda Resulullah diyordum.Rüyamda Ya Resulullah, Ya Resulullah, Ya Resulullah! Diyip duruyordum sanki onun cismini göremiyordum ama ruhaniyeti oradaydı uyandığımda Sabah ezanı okunuyordu...

Selam ve dua ile. Saygılarımla.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam,Subhanallah rüyaniz hayr Olsun
rüyada Peygamberimizi sayıklamak;
Peyyamber efendimiz sav. sevgisine delalettir..

rüyanı gerçekleştirmek istiyorsan önce uyanman lazım..
Rüyalar,Hayatı yeniden sorgulayıp, farklı açıdan bakmamızı sağlar.. "RÜYA" bir "HATIRLATMADIR"..illa hû... Yâ hû...

Ben rüyaları elimden, dilimden, kalbimden ,tecrübelerimden ,geldiğince yorumlamaya çalışırım!!
ama velhasılı kelam kendi rüyasının yorumunu okuyanın içsel ve görsel ,samimi ve idrak,algılamasına göre mana değişimine uğrar ve anlar kişi...

Dedim ya Herkes idrakınca, kadarınca, kaderince nasibince payını alır okur ve idrak edebilir ancak...
Neden mi çünkü herşey nasip meselesi.Sen hala anlamadın mı Herkes ancak nasibince faydalanıyor hayattan ve her şeyden..
Herkes ancak nasibince alır bu rüya yorumlarından.
selametle...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada Peygamberimizi sayıklamak;
Peyyamber efendimiz sav. sevgisine delalettir..

rüyanı gerçekleştirmek istiyorsan önce uyanman lazım..
Rüyalar,Hayatı yeniden sorgulayıp, farklı açıdan bakmamızı sağlar.. "RÜYA" bir "HATIRLATMADIR"..illa hû... Yâ hû...

Ablam Resulullah bana onun için olmak istediğim kişi olmam gerektiğini mi hatırlattı yoksa yanliş mı yapıyorum doğruya dönmem gerektiğini mi hatırlattı yoksa sadece sevdiğini mi hatırlattı.Benden memnun olduğunu mu hatırlattı hangisi bir çok şeyi anlatıyor Resulullah (s.a.v) buyurdular: Ebu Rezîn el-Ukeylî Lakît İbnu Amir İbni Sabire (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Mü'minin rüyası, nübüvvetin kırk cüzünden bir cüzdür. Bu rüya, anlatılmadığı müddetçe bir kuşun ayağında (takılı vaziyette) durur. Anlatılacak olursa hemen düşer."

Tirmizî, Rü'ya 6, (2279, 2280); Ebu Dâvud, Edeb 96, (5020).

938 - Ebu Saîd (radıyallahu anh) anlatıyor: "Mü'minin rüyası, nübüvvetin kırk altı cüzünden bir cüzdür."

Buharî, Ta'bir 4, Muvaatta 1, (2, 956).

Hem nübüvvetten olduğu için kesin bir şey ablatıyor Buda Cenab-ı Allah'a hamd olsun Efendimiz (a.s) sevgisi peki kuşun bırakıp üstüme düşmesi gereken şey hakkında biraz daha açıklama her şey nasip meselesi ama nasibede yardımcı olmak gerek ablam biraz lütfen açıklama yapar mısın ? Ben daha 18 yaşındayım ve üniversiteye hazırlanıyorum kafamdaki soru işaretlerini gidermemde yardımcı olursan mutlu olurum.

Selam ve dua ile. Saygılarımla.

Üst Alt