• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada pilav görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada pirinç pilavı görmek, rüyada pilav yemek, rüyada etli pilav görmek, rüyada pilav pişirmek, rüyada pilav yaptığını görmek, rüyada pilav yemek görmek
Gerek bulgur gerekse pirinçten olsun, pilav görmek, pişirmek veya yemek rızka, çoğaylan ve artan mala,

Pilava yoğurt katmak, bundan hoşlanmayan kimse için üzüntüye işaret eder.

Rüyada pilav görmek , o ana kadar iç yüzü bir türlü anlaşılamamış bir çok güç ve karışık meselelerin çözüme ulaşacağına işarettir.

Rüyada pilav yemek, iş sahasında büyük bir başarı kazanacağınıza;

pilav pişirdiğinizi görmek, yeni bir iş anlaşması yapacağınıza;

başka bir kimseye pilav ikram ettiğinizi görmek ise, işlerinize yeni ortaklar alacağınıza işaretle tabir olunur.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

[kadesign]

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada pilav yemek

Selamunaleyküm

rüyamda okuldan 4-5 kişilik bir kız grubunu gördüm. ben ailem ile beraber yolda yürüyordum ve elimizde de birer tabak pilav ve köfte vardı. ben bu grubu arkadan görünce yanlarından hızla geçtim. fakat grup içerisinde bir kişiyi tanıyorum ve onundan arkadan baktıgımda iskelet yapısı biraz bozuk gibi duruyordu. çok dikkatimi çekmişti.

birde mavi tulum giymiş güler yüzlü bir bebek gördüm ve kucagıma alıp sevdiğimi hatırlıyorum.

Rüyamı yorumlarsanız sevinirim... Allah razı olsun!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam hayirdir insallah..
Rüyada pilav ve köfte görmek ;Bu ana kadar iç yüzü bir türlü anlaşılamamış sizi uzen, daraltan gam
ve keder hissediren bir çok güç ve karışık meselelerin çözüme ulaşacağına işarettir.
Çevrenizdekilerin söylediklerinden ya da yaptıklarından kendinize yönelik kisisel almayin siz kendinize, okul ve Aile hayattiniza bakin!!
elinizden gelen calismak, azim, dogruluktan ayrilmayin gerisi Allah kerim...
Ruya da mavi tulum giymiş güler yüzlü bir bebek gormek; iyi bir haber ve murad dir insallah..
Hayirli gunler..

HACER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüya yorumu allah rızası için

Selamın aleyküm, eşim dün gece mahrem yerinde pişmiş etli pilav görmüş ve onu sıcak suyla yıkamış çıkmamış, temiz suyla, soğuk suyla yıkamış temizlenmiş. Bu ne anlama geliyor, anlatırken çekindim ama ben bir yorum yapamadım. Bende dün gece tanımadığım insanların tırnaklarını kesiyordum, çok yüksek bir yerdeydim ne olur hakkınızı helal edin yorumlarınız çok güzel allah razı olsun, dilerim fatmatul zehra annemiz komşu eylesin rabbim, selamın aleyküm.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirli Cumalar ve Hayirdir insallah
Esiniz aslinda cok iyi bir insan lakin kizdiginda sözlü ve fiili nimetlere saygisizlik Küfür, yaptigina isarettir..
Nefsi ile iman arasindaki celiski ve git gel leri!!bir insanın samimi olarak iman edebilmesi için nefsini arındırıp
temizlemesi gerekir...yoksa Allah korusun Ona verilen nimetler ile agir bir sekilde imtihan edilebilecegine isarettir...
Şükretmek, Allah'ın insana her an bahşettiği nimetler için teşekkür etmesi, kalbi
ve diliyle karşı özel hürmet gösterilmesi gerektiği de Müslümanlara tavsiye
edilmiştir..
Şükreden insan ne aklının ne de elde ettiği malların ve çocukların kendisine ait olmadığını, Allah’ın lütfu sayesinde kendisine verildiğini bildiği için her zaman mütevazi olur.
Çünkü eğer Allah dilerse bir anda bütün nimetleri kendisinden alabilir. Bu yüzden sürekli vicdanı ile hareket etmesi gerekliligine isarettir..
Hayirli gunler...

HACER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun yorumunuz çok güzel eksik olmayın.

serin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm hayırlı günler olsun, allahın selameti üzerinizde olsun. Rüyamda erkek kardeşimin kaynanasyıla kayınpederini gördüm, bir masada oturuyoruz ben ve kaynanasıyla kayınperderi var, masada da pişmiş pilav var tabakta. Bana diyor ki sanada fal bakıyım ama fal dediği pilav falıymış işaret parmağımı tuttu, pilavın içine soktu. Sonra parmağımı tuttu parmağımda pirinç taneleri vardı bana, sen evlendikten altı ay sonra eşinle sorunlarınız olmuş dedi, tam hatırlamıyorum ama ben iftira gibi hissediyorum bana dediğini, yok böyle bir şey olmadı diyorum. Neyse bu kadar ayrıca erkek kardeşim sadece 10 ay evli kaldı, ayrı şu anda karısından ve ben barışmaları için çok uğraşıyorum. Rüyada kendi babama diyorum ki, baba barışsınlar ayrı kalmasınlar. Hayırlısı, yorumlarınız için teşekkürler, allah razı olsun, yar ve yardımcınız olsun selametle.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam hayırlı günler,Rüyaniz Hayr olsun
rüyada pilav, bulgur veya benzeri çok taneli bakliyatlar görmek bolluk ve bereket ile ilişkilendirilir.
Rüyada pilav görmek ve yemek;
iki farklı yorumu vardır.
-rüyasında pilav yediğini ve yediği pilavın tadını sevdiğini gören kişi için elde edilecek başarılar sonrasında kişinin mutlu olacağına işaret eder.
Aynı zamanda ev hanenizin de mutlu olması anlamına gelmektedir.

-Siz onlarin barışmaları için çok uğraşıyorsunuz Allah razı olsun gerisi nasip, kısmet, daha fazla diretirseniz korkarim ki;yakınlarınızla tartışıp aranızın açılacağına,
sinirsel şişmeye ve eşiniz ile bu konu hakkinda sorunlarınız olabilir şeklinde de yorumlanir..

Allah'ım!Bizleri büyücülerin şerrinden, hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden,iftira ve kem gözlerden koru amin..

duaa..

balı

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyamda pilav yediğimi görmek

Selamünaleyküm, rüyamda evli olduğumu ve aynı masada evli olduğum erkeği görüyorum. Yemek yiyoruz, yediğimiz yemek pilav ve yemeği yerken yemek bitene kadar birbirimize bakmıyoruz. Kim olduğunu bilmiyorum. Yemek bitince ben ona hangi bolumu bitirdin diye sordum o da bana çocuk gelişimini bitirdiğini söyledi. Sonra elimle yanağını okşadım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam hayırlı günler,Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada pilav yemek,pilav görmek;
bolluk ve bereket ile zenginliğin ve mutluluğun işaretidir.
bazende pilav yemek; o ana kadar anlaşılamamış bir çok güç ve karışık sorunun çözüme ulaşacağına yorumlanır.

-rüyasında pilav yediğini ve yediği pilavın tadını sevdiğini gören kişi için elde edilecek başarılar sonrasında kişinin mutlu olacağına işaret eder.
Aynı zamanda ev hanenizin de mutlu olması anlamına gelmektedir..

Etrafımda yaşanan olaylar ve insanlar… Çalışıyorum olmuyor. Anlıyorum ki, bunaldığım nokta; kontrol edemeyeceğim şeyleri, kontrol altına almaya çalışmamda imiş. .selametle..

Üst Alt