• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada portakal görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada portakal görmek, rüyada görülen portakal, rüyada portakal yemek, rüyada portakal almak, rüyada portakal soymak, portakal ağacı, turuncu kabuklu portakal, iri portakal görmek
Rüyada portakal görmek, insanlara hayır ve iyilik yapmaya, çok iyi bir haber alınacağına ve gönül hayatında başarıya ulaşacağına işarettir.

Bir kimsenin rüyasında portakal soyup yediğini görmesi; o kimsenin malının bir kısmının elinden çıkacağına yorumla tabir edilir.

Mevsiminde portakal görmek rızka; Portakal ağacı, temiz yaratılışlı, hoşsohbet, insanlara iyilik yapmayı seven bir kimseye işaret eder.

İri bir portakal değerli bir eşya demektir. Portakal aldığını, gören kişi değerli eşya sahibi olacak demektir..

Rüyada portakallarla dolu bir Ağaç görmek, ev sahibi olmaya yorumlanır.

Güzel bir portakal ağacı, bereketin,zenginliğin ve Sağlıklı bir yaşamın işaretidir. Rüyanızda portakal yiyorsanız, hayatta başarılı olmanız beklenir.

Turuncu kabuklu, iri bir portakal, değerli bir eşyadır.

Portakal aldığını, bulduğunu gören değerli eşya sahibi olur.

Rüyasında koyu turuncu portakallarla dolu bir ağaç gören kimse evini süsleyecektir. En değerli, güzel şeyleri satın alacaktır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

ibrahim2013

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada portakal kabukları görmek

Selamınaleykum
Dün gece rüyamda bi han gibi bir yerın önunde hatırlayamadıgım bir arkadasımla dururken orada boş bir alana portakal kabuklarını kasalarla dökerlerken gördum.arkadasımla oraya yaklastık ve 3-5 tane hayvan kabukları yıyorlardı bızde yanlarına gittik ve sağlam olan buyuk portakalları seçtık 4-5 tane elıme aldım sonra bir adam elınde ıkı kasayla daha geldı dokmek ıcın ben de neden sağlam olanlarıda attıklarını sorum adam asabıce davrandı bizde elımızdekı portakallarla uzaktan baktık sonra kendımı bır hanın ıcınde buldum. orada ıkı tane eskı arkadasımı gördum selamlaştık biraz konuştuk ve sonra uyandım.Yorumlarsanız sevınırım.
Allah'ın Rahmeti üzerinize olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam hayirdir insallah..
Masallah israfi sevmiyen oldukca Tutumlu,her şeyi yerli yerinde değerlendirmeyi ve istifade etmeyi bilen bir insansiniz Allahu alem..
Kardesim ne is yaptiginizi bilmiyorum ama artiklari bile ihtiyac sahiplerine veya evde ,lokantada kalan artik yemek, ekmekleri cope degil hayvanlara yedirmek guzel hayirli bir davranistir..
Hic kimse Rizkinin ,berekettin, lutfun nerde oldugunu bilemez o yuzden atiklarimiz, kirdiklarimiza dikkat etmeliyiz..

Bir kimsenin rüyada kabuk görmesi, elbiseye delâlet eder.
Çünkü meyvenin kabuğu onu örten elbise gibidir..
RABBİMİZ Kur’ân’da eşleri birbirlerinin elbisesi olarak tarif eder. Bizim fıtratımızı bizden iyi bilen Rabbimizin eşleri elbiseler diye tarif etmesi hiç şüphesiz sonsuz manalar içeriyor olmalı..

Eşiniz de sizin başkalarına göründüğünüz kimliğinizdir.
Onu yıpratırsanız bakımını ihmal ederseniz perişan hâle getirirseniz önce kendinize zarar vermiş olursunuz.

Elbiseniz ayıplarınızı örter. Çıplak gezmek kadar utandırıcı bir şey yoktur herhalde…
Şükür ki elbise sizi hem güzelleştirir hem de bedeninizin saklamanız gereken kısımlarını örter.
Bir bakıma sırdaşınızdır elbiseniz; en gizli saklı yerinize dokunur ama başkasına göstermez. İç yüzü çıplaklığınızı görür ama dış yüzünde bunu kimseye belli etmez.
kardesim mahrem konularinizi mahrem tutun..

Kardesim Ruya yorumu yaninda size hep evlilik konusunda abla gibi nasihat ediyorsam vardir bir Hikmetti..

Mevsiminde portakal görmek rızka; Portakal ağacı temiz yaratılışlı hoşsohbet insanlara iyilik yapmayı seven bir kimseye işaret eder.
Hayirli gunler..

pinar1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada portakal soymak

Merhaba,rüyamda esimin evindeyim yatak odasında görümcem,ben variz esim kucaginda kızımla gelip yatagın üzerine bırakıyor kızımı.Kızım öyle güzelki sarılıp öpüyorum bana gülüyor ayaklarıyla gögsüme basıp yukarı cıkmaya calısıyor.Esim mutfaga gidiyor bende gidiyorum arkasından.Esim gırip olmus ona portakal soyup ikiye bölüyorum tabaga koyup sehpaya koyuyorum.O sırada görümcem kücük fincanlarda neskafe getiriyor esimle bana,sehpanın üzerine koyuyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba kardesim hayirdir insallah..

"rüyamda esimin evindeyim yatak odasında görümcem,ben variz "
bu görümceniz hani bir ruyanizda esiniz ile evlendigini gordugunuz kisi mi?O ise Onu araci olarak size bir konuda yardimci olmasi icin yardim talep etmeniz gerekliligine yorumlanir..

"ayaklarıyla gögsüme basıp yukarı cıkmaya calısıyor." Sabirli ve Metin olun kimsenin HAKKI kimsede kalmaz.. Kurban oldugum Rabbim her an mazlumun yanindadir seklinde yorumlanir..

"Kızım öyle güzelki sarılıp öpüyorum " insallahu rahman yakinda evladiniza da kavusursunuz.. her seyin Hayirlisi...

Bir kimsenin rüyada kabuk görmesi, elbiseye delâlet eder.
Çünkü meyvenin kabuğu onu örten elbise gibidir..
RABBİMİZ Kur’ân’da eşleri birbirlerinin elbisesi olarak tarif eder. Bizim fıtratımızı bizden iyi bilen Rabbimizin eşleri elbiseler diye tarif etmesi hiç şüphesiz
sonsuz manalar içeriyor olmalı..

Eşiniz hakkinda gizli ve ayiplarini ulu orta her yerde anlatmayin!!anlatirsaniz ilk önce kendinize zarar vermiş olursunuz.
kardesim mahrem konularinizi mahrem tutun..

"portakal soyup ikiye bölüyorum "
Rüyada bir şeyi ikiye bölmek, ikiye böldüğünü görmek ; maddi ve manevi sıkıntılar konusunda endişelenmenize gerek kalmadan yaşamak için yaşamınız
boyunca dengeli ve ölçülü davranmanız gerektiğini işaret eder.
ayrica Rüyada bir şeyin ikiye bölündüğünü görmek bazı iç mücadele ya da çatışma yaşıyor olduğunuzu gösterir..
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun...
hayirli gunler...

pinar1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı aksamlar yorumunuz icimi aydınlattı,Rabbim sizden razı olsun.Bu arada kahveyi getiren baska görümcem,sizce onu arayıp yardım istemelimiyim bir faydası olurmu?Birde ben degilde esim mahremiyet diye birsey bırakmadı kendisi ne varsa aramızda anlatıyor aileme zaten bu yüzden hersey bitti.Allah'ım benim ve günahsız bebegimin ahını bırakmasın esimde de ailesinde de amin.

merla

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada portakal görmek

Aleykum Selam kardeşim.

Okurda bir yorum yaparsan çok memnun olurum. Rüyamda artık görüşmediğim eski erkek arkadaşım bana beyaz bir tabakta soyulmuş ama kabukları da üzerinde tatlı portakal veriyor. Kabukları üzerinde ama soyulmuş portakal. Alıyorum portakalı ona belli etmiyorum ama mutlu oluyorum. Yorumuna yüreğine sağlık. Şimdiden teşekkür ederim kardeşim. Yolun bahtın açık olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz hayr olsun.
Rüyada portakal görmek;
güzel haber ve mutlu bir aşk yaşamak ,insanlara hayır ve iyilik yapmaya, çok iyi bir haber alınacağına ve gönül hayatında başarıya ulaşacağına işarettir.

"Kabukları üzerinde ama soyulmuş portakal"
artık görüşmediğin eski erkek arkadaşın ama halen size bir şekilde etkiliyor ve etkileniyorsunuz...

"beyaz bir tabakta soyulmuş ama kabukları da üzerinde tatlı portakal veriyor "

Armut piş, ağzıma düş...Bir işi yapmak ve elde etmek için emek,sevgi, gayret, sabır,zahmet gerekir...

mantıklı ya da mantıksız nedenlerden dolayı bitmiş olan ilişkiye, bir zaman sonra aradaki aşktan mıdır, can sıkıntısından mıdır,yanlızlıktan mıdır,
neden bittiğini unuttuğundan mıdır bilinmez ama tekrar başlamak, her şeyi sil baştan almak bunu tekrar yaşamak istermisiniz..?

ilişkiler genelde bir tarafın ya da her iki tarafın daha iyisini bulabileceği düşüncesine girmesiyle biter.
Tekrar başlanmışsa iki taraf da daha iyisini bulamamış ve elindekine razı olmuş demektir.......
İlişkinin neden bittiğini en iyi sen bilirsin. cevabı da sende ..Hayattaki önceliklerinizi çok iyi belirlemelisiniz..kaybettiklerim, kazandıklarım, feda ettiklerim,kavgalarım, tercihlerim ve Hayattaki önceliklerim ....

Yaşadığım hayatı ve kendimi değiştirmeye, hazır mıyım? diye bir Nefis muhasebesini ,samimiyet ile gerçekler ile yüzleşerek yapmanizi istesem...

Aslında kadın su gibi bulunduğu kaba uyar. Kadınlardan şikayetçi olan erkek, hatayı kendi kalıbında aramalıdır."desek de bazen Kadınları Anlamak Zordur.

İnsanların mutlulukları ya da mutsuzlukları,yalnız kalmaları biraz da kendi karakterlerinin de eseridir...

Bazı şeyleri sonra yaşarız dersiniz bre gafil!!herşey zamanında yaşanmalı..Şairin dediği gibi..
Tam zamanında yaşamak,Yemek de boş içmek de,
Hatta yeri gelmeden sevişmek de.
Tam zamanında öpmelisin mesela güzel gözlünü,
Tam zamanında söylemelisin sevdiğini ,Gözlerinin içine baka baka.

Bisikletinin gidonunu Tam zamanında çevirmelisin Düşmemek için;
Tam zamanında frene basmalı, ,Tam zamanında yola koyulmalısın.
Tam zamanında açmalısın kapını Hayatına girmek isteyenlere.

Demem o ki;bir ilişkiden ayrılırken sadece bedenen değil!!Biten bir ilişkiyi zihnen ,kalbinden kabullenmek ,Kaderin ile barışmak gerekir..
kalp + beyin + beden+Duygu +vicdanin ile O insandan ayrılmadan Hayat yoluna çıkmayın!! Yoksa hep iki İki Dünya Arasında yaşarsınız ..

kadın yada erkek fark etmez, eş,sözlü,nişanlı farketmez ayrılık noktasına geldiğiniz kişilerle bağlarınızı bitirmeden başka ilişkilere asla kalbinizi açmayın!!
eğer açarsanız yalan ve riyanın üzerine kurulan aşk yada hayellerinizde şeytan bir gün sizi rezil etmek için peşinizde olur..şimdi sizin önünüzde bir sıkıntı var
ama birde Allah cc.var mutlaka Allah sabırlı olursanız size ferah kapısını açıcaktır.Sabır umut ve ümitlerin bittikten sonrasıdır.

Hayat denen yolculuğun hergünü bir serüvenin başlangıcıdır..Hayat, ayrılıklar üzerine kurulu bir yolculuktur.
Sen Kendini Değiştirmedikçe daha çook yol ve yolcu olursunuz..Yolunuz ve bahtınız açık olsun.......

merla

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Yorumun açıklayıcı cümlelerin ve nakış gibi işlenmiş sözlerinle yoluma bir köşeden ışık tuttun. Kalbine sağlık. Sanırım bugünler kafamda hala onun bitmediği günler. Rabbim yolunu aydınlatsın. Sağol

Serapsalih

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ben evliyim eşim şu anda tutuklu sebepsiz yere. Ruyamda baktım mezuniyet töreni var, ben de sepet sepet portakal hazırlıyorum öğrencilere dağıtmak için, böyle ilmihal yapılan bı bölümden mezun olmuşum yorumu ne acaba.

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Ben evliyim eşim şu anda tutuklu sebepsiz yere. Ruyamda baktım mezuniyet töreni var, ben de sepet sepet portakal hazırlıyorum öğrencilere dağıtmak için, böyle ilmihal yapılan bı bölümden mezun olmuşum yorumu ne acaba.
Mezuniyet töreni nablusiye göre itibara işarettir. Mezun olmakta hayırdır. Portakal hazırlamak berekete işarettir. Selametle.

Üst Alt