• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada saç görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mala ve uzun ömre; Saçın normal olarak uzaması zenginliğe ve uzun ömre, aşırı uzaması erkek için gam ve kedere, kadın için hoş geçime, değerli olmaya, nefsine hakim olmaya, Erkeğin başını tıraş etmesi hacca, yolculuğa, şeref ve itibara, makam ve mevkiye;; Devlet memurunun satını tıraş etmesi görevden alınmaya, Kadının saçını tıraş etmesi kocasının yahut yakın akrabalarından birinin vefat etmesine, Kadının

saçının kısmen yahut tamamen kesilmesi eşiyle kavga etmesine ya da musibete, Kadının saçını tamamen beyazlaşmış görmesi kocasının fısk ve günahına, istikametten ayrılmış olmasına; Saçlara ak düşmesi dinde güzelliğe yahut malda meydana gelecek noksanlığa,

Saçlarının döküldüğünü görmek anne ve baba cihetinden gelecek üzüntüye, Dağınık saç malın israf edilmesine, Genç olan kimsenin saçının ağardığını görmesi ağırbaşlı olmaya yahut yoksulluğa,

Saçın azalması hapse, borca yahut yoksulluğa, Saçsız olduğu halde takma saç (peruk) giydiğini görmek refah ve bolluğa, Dazlak (kel) olduğunu görmek gam ve kedere;kel olduğu halde saçının tekrar bittiğini görmek izzet ve şerefe, hayra ermeye, Saçını tarakla taramak izzet ve devlete, taranken beyaz kıl vs. düşmesi, eline geçecek maldan infak etmeye,

Saçını yıkadığını ve sularının aktığını görmek başkalarının durumundan haberdar olmaya, onların da kendi durumunu biliyor olmasına, Ensesini tıraş etmek borcunu ödemeye, Saçın büklüm büklüm olması menfaat ve hayır meydana gelmesine, Kıvırcık saç sünnete uymaya yahut rehin vermeye, Saça kına yakmak kadın için sevince, ferahtır.

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda Saçlarım Uzun Ve Dalgalıydı

S.a bu gece rüyamda saçlarım uzamış ve dalga dalgaydı :) ayna da kendime bakıp şaşırıyorum ne zaman uzadı saçlarım diye çok beğeniyorum hoşuma gidiyor :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirdir insallah..
Rüyada saçlarının uzadığını görmek, mal ve uzun ömre delâlet eder. Saçlarını kıvırcık halde görmek, izzet ve yüksekliğe işarettir.
dalgali olmasi; iç aleminndeki ruh ve Değişik dalgali şuur hallerine isarettir..
Bu dalgalanma, celiski, SIKINTI durulmadikca Huzura dogru yol alamazsiniz seklindede yorumlanir..
Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun.. Hayirli geceler..

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkür ediyorum... içim aynen sıkıntılı çelişkili vs vs... ben bu şekilde asla huzura kavuşamam ki kavuşamıyorum da zaten :(

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm.Hayırlı günler,Gönül sızım kardeşim.Rüyamda kendimi görüyorum.normalde benim saçlarımda dökülmeler var.rüyamda vesikalık resim gibi kendimi görüyorum.Başım örtülü,örtü açık renk de.Örtü başımdan dört parmak geriye kaymış.Saçlarıma bakıyorum, o kadar çoğalmış ki şaşırıyorum.Ellerimle saçlarıma dokunuyorum.saçımın rengi siyah.Yorumunuz için şimdiden çok çok teşekkür ediyorum.ALLAH sizden razı olsun.duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Hayırlı günler,Gönül dostum..
stress ve deprasyondan uzak, umutlar gercek olsun..acılar,traumalar ve Kırıcı Sözler unutulsun..
özgüvenli, huzurlu…kalbiniz sevgi dolsun..dualarınız kabul ve Cumaniz mübarek olsun...
saçların çoğalması ;sıkıntının gitmesi, bereket olarak yorumlanir.. lakin "Örtü başımdan dört parmak geriye kaymış "
hangi şartlarda,sıkıntıda olursaniz olun;İbadetlerinizi asla aksatmaa helal ve harama dikkat ederseniz;
hiç ummadığınız şekilde derdine derman olan insanlari Rabbim yollunuza ins. cikarir.. Hayirli Cumalar...

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı cumalar, Gönül sızım kardeşim.Sıkıntılarımız var,inşallah hepsi ALLAH ın yardımıyla geçecek.yorumların için ALLAH razı olsun.Selam,dua ile kalın.

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada sac teli gormek

Selamun Aleykum Gonul Sizim,

Bu gece bi ruya gordum, annem sacimdan bir tel aldi ve beraber baktik: bi kismi ak, bi kismi kendi sacimin rengi (kahverengi/siyah), yine ak, yine sacimin rengi.. oyle devam etti.. Ama sanki sacimin teli daha cok akti.. Bu neye delal?

Bu arada: gercek hayatta sacimda ak yok ve sacim baya uzun.

Simdiden tesekkur ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
,Ve Aleykümselam Gönül Dostum..
Rüyada Saç Teli Görmek bir kismi ak, bir kismi kendi sacimin rengi (kahverengi/siyah ))idi;
hayatınızda yorgunluk, belirsizlik ve kafa karışıklığı içinde olduğunuza yorumlanir..

"Ama sanki sacimin teli daha cok akti.." olayları olumsuz,negatif yönlerine bakmaya devam ederseniz ;depresyonla karşı karşıya kalabilirsiniz diyerek;
stres ve üzüntüden uzak durun!!diye bir uyari, ikaz rüyasidir...

Pozitif düşünce; olayların olumsuz yönlerini vurgulamaktansa olumlu yönlerini görmeyi hedefleyen bir düşünce tarzıdir...
Bu düşünce sistemine pozitif denmesinin nedeni, her koşulda pozitif enerjinin tetiklenmesini sağlaması ve bize dönen sonucun pozitif olması,
böylece insanı her zaman aktif ve sağlıklı kılmasıdır.

Günlük dilde kullandığımız ve çok anlaşılır eski bir deyiş olan "bardağın dolu kısmını görmek" pozitif düşünce tarzını, "boş kısmını görmek" ise negatif düşünce tarzını bize açıklar.
sacimin teli daha cok akti.. Bu neye delal? Saçımın Teli siyahi beyazindan çok tu..gibi...

Aynı olaya ya da duruma pek çok farklı açılardan bakabiliriz.
Bu yollardan biri olumlu bakış açısıyla durumu değerlendirmek diğer yol ise olumsuz ya da karamsar bir bakışla olayları değerlendirmektir.
Hayatta başımıza gelen olayların olumsuz taraflarını görmektense olaylara iyi tarafından bakmayı öğrenebilmek;bize her zaman yardımcı olur.

ilk beyaz saç teli,koparılmaz zira koparılırsa çoğalır, bırakılır o kendi kendine uzar düşer zaten...
insanlar ile stresse girerek uğraşmak yerine..bırakin onlari kendi değeriyle kalsınlar Siz Hayat yolunuza devam edin...Selametle..

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Sayin Gonul Sizim,

Aslinda askinse kendimi cok iyi hissediyorum :) Hayatimda hic oladigim kadar mutlu ve umutluyum. Biraz sorunlarim var ama onemsenecek derecede degil Allaha sukur olsun.

Bir kac gun once bi cerrahla tanistim, onunla konusuyorum. Eskide kalan kisi artik umurumda degil :)

Ruyami yorumladiginiz icin tesekkur ederim.

okyanuss

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüya da kızıl saç görmek

Hayırlı günler ablacım, rüyamda saçımın kızıl renk ve dümdüz olduğunu gördüm,Normalde kıvırcık saçlarım ve boya yok. Aynı gece sınıftan bi çocuğu gördüm yanıma oturmuş kulağımla oynuyor bende şaşırıyorum tabi, normalde selamlaşma bile yok çocukla çünkü, bi kaç kez göz göze geldik ama ben artık bakmamaya çalışıyorum. Belki onun etkisinde kalmışımdır. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim :))

vicdan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada saç , topuz yaptırmak görmek

Selamun aleyküm,
Ben rüyamda saçımı eski bir kız arkadaşıma yaptırdığımı gördüm. Mezuniyet töreni gibi bir şey varmış. Saçımı topuz yapmaya çalışıyordu arkadaşım. Bu rüyanın anlamı nedir acaba? Hayırlı günler.

Yönetim/Edit;
Ve Aleykümselam rüya yorumu isteyenlerin ilk rüyasi yorumlanir! daha sonra sadece forumda paylaşım yapanlarin, Yani forumda aktif olan, katılım yapan üyelerin rüyalarina yorum yapılıyor..Foruma katkı veren düdüğü çalar..misali..

https://www.islamiforumlar.net/ruya...yorumu-isteyenler-icin-cok-onemli-duyuru.html

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada topuz saç görmek ,yaptırdığını görmek;
düzen, ahenk, uyumu temsil eder. Bazanda bunları abartıp küçük sorunlar, önemsiz konular için canınızı sıktığınızı gösterir.

Rüyada saçlarını topuz yapmak, yaptığını görmek;
bir soruna çözüm bulmak için çaba sarfettiğinizi gösterir. Düşünce, duygu ve eylemlerinizde bazı kısıtlamalar olduğunu ve kısıtlamaların çabalarınızı olumsuz etkilediğini işaret eder.Selametle..

Hsntys

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Saç tellerini nehire atıyorum.

Selamün aleyküm. Şu an ayrı olduğumuz kız arkadaşımı hala çok seven birisiyim.onun kopan saç tellerini atmasına kıyamıyorum. Alıp kolyemin içinde saklıyorum.
Rüyama gelince.
Bir nehrin kenarındayım.etrafı çimlerle çevrili yemyeşil. Kolyemden sevdiğimin saç tellerini çıkarıp kolyeyle birlikte nehire atıyorum. Fakat sonrasında pişman olup tekrar almak için çabalıyorum. Ve alıyorum avuçlarıma. Bakıyorum saç tellerine.
Sonrası yok. Bu kadar.
Yorumlarsanız sevinirim İyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Bir Ümitle "YA OLURSA?" Demeyin, Olmaz..! Kopan her şey bağlanır!Kırılan her şey tamir edilir!ama bağlanan yerde düğümleri Kırılan yerlerde çizikler kalır..
biten bitmiştir tekrar başlamak emin olun kii yine bitmek içindir..
Bazen son pişmanlık fayda etmez,ya da eder! bu da kişiden,kişiye ve kırılmanın derecesine göredir.

Rüyada kopmuş saç teli görmek;kopmuş saç telini nehire atmak;
Geçmişte Yaşadığınız duygusal karmaşa ne ise Bırakın Hayatın akışı ile gitsin !yoksa;sağlık sorunları yaşıyabilirsiniz

Sometimes You Just Have To Let Things Go...
Bazen arkasından koşturup, artık olmayacağını anladığın bir işintam türkçe karşılığı bulunmayan, bulunamayan tabir. "bırak gitsin" desen olmuyor,
"boşver artık" desen oturmuyor, ne dersen de bir şeyler eksik kalıyor,insan ruhunda...

Amerikalı birine "let it go" dediğinde, karşısındaki bir duraklıyor, afallıyor, ve hatta rahatlıyor, tabirin kendine has bir etkisi var sanki.
aynı etkiyi türkçe konuşarak yaratmak için bir düzine cümle kurmak gerek, "bak arkadaşım yedin bitirdin kendini, olan oldu, giden gitti, hayat devam ediyor,
bi bırak artık, kendini bu kadar hırpaladığına değer mi...?
Kaderinde O varsa zaten seni eninde sonunda bulacak,tekrar sana geri gelecektir,keşkeler denizinde boğma kendini..

psikolojik sıkıntıların temel nedeni geçmişte yaşadığımız, üzerinden zaman geçmesine rağmen duygusal etkileri halen sürmekte olmasidir..
"let it go" Hayatı akışına bırakmak gerekir bazen...

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/34527-let-go.html

eliff

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum, bugün rüyamda saçlarımın çok güzel, gür ve parlak olduğunu gördüm. Saçlarımı savura savura koşarak evime gidiyordum. Evde de annem komşulara hayır olarak ekmek dağıtıyordu.
Allah hayra çıkarsın. Yorumlayabilir misiniz?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm Selam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada saçlarını sağlıklı, gür, bakımlı, parlak görmek;
Güncel hayatınızda oldukça sağlıklı, zinde, berrak düşünebilen bir ruh halinde olduğunuzu simgeler.

Rüyada koşmak;
kişinin çok büyük istekleri ve amaçları olduğuna işaret eder..

Âlemlerin Rabbi olan Allah dilemedikçe, siz dileyemezsiniz."(Tekvir, 81/29)
Çünkü her şeyi bilen, tam hüküm ve hikmet sahibi olan, Allah'tır.... Hakkınızda her şeyin hayırlısı için dua edin...

Rüyada ekmek dağıtmak;
hayırlı bir rüya olduğu gibi kişinin ileriki yaşamında onu bereketli günlerin bekleyeceğine tabir edilir
Rüyada fakir insanlara ekmek dağıttığını gören kimse, herkese nasip olmayacak büyük bir nimete kavuşur.
En zor anlarında kendisine yardım eli uzatılır, ihtiyaçları giderilir ve yardım edilir.
Selametle..

mahir

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada saç görmek

Merhabalar, genelde az rüya görürüm ama gördüğüm rüyalar da hep ilginç olur yorumlatma ihtiyacı hissederim. Rüya tabirleri yeterli olmayınca yorumlatmak istedim.
Rüyamda saçım iki parça peruk gibi ön ve arka olarak çıkabiliyordu peruk gibi cıkan iki parçada kafamda olmasa ikisini de çikarsam yine basımda kısa sekilde sac oluyor. Saclar peruk gibi çıkıyor ama kendi sacım hafif uzunca ve kendi renginde. Peruk gibi olan iki parçayı bazen ayrı görüyorum bazen sıkı bir bağ varmıs gibi. İki parça peruktan birini basıma taktığım zaman tüm basımı kapatmaya yetiyor diğer parçayıda sakal gibi yüzüme sarıyorum sakallarım su an az ve seyrek o zaman ise gür oluyor perukla.
Aynı rüyada kız kardeşim ve annem de var annem gördüğü bir rüyadan bahsediyor ve kendi gördüğü rüyayı etrafta baskalarının da gördüğünü söylüyor ve rüyasını kız kardeşimin evleneceğine yoruyor bende hafif gönülsüz bir sekilde önce ben evleneyim diyorum.
Rüyada bazı anlar çok asabi bazı anlar çok sakindim annemin benim rüyamda bana anlattığı ve kendisinin ve yakınların da gördüğünü söylediği ve kendisinin rüyamda yorumladığı rüyayı da anlatayım tam emin değilim belki yorumlamadı ama ikimizde o an o rüyanın kardeşim için evlilik anlamina geldiğini düşünüyoruz. Annem rüyasında beyaz bir postun yoldan aşağı yuvarlanıp gittiğini görmüş. Rüyamda bana öyle anlatıyor. Sonra da en son "amaaan siz evleneceksiniz de ben göreceğim gibi bir sözle sitem ediyor." bu kadar uzun ve karışık geldi bana yazarken
Allah şimdiden razı olsun.
Allah'a emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Mahir rüyaniz hayr olsun.
rüyanın verdiği asıl mesaj ; yaşamında kimi şeyleri değiştirmek istiyorsun ancak bu konuda dikkatli olmalı, mükemmeli ararken iyiyi kaçırmamalısın ...

Rüyada peruk takmak görmek;
iyi niyetli, insanlara önem veren, adaletli bir insan olduğunuza, bu huylarınız nedeniyle çevrenizdeki insanların saygısını kazandığınıza işaret eder.

Rüyada peruk taktığını, görmek;
mütevazi ve yardımsever kişiliğinizin, yönünüzün yanında bazen asabi, sinirli,
huyunuzun gizli kalmasına önem verdiğinizi ifade eder.
bazen her şey göründüğü gibi olmadığını işaret eder.

''Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol''
Ben insanın olduğu gibi görünebilmesinin kolay ama göründüğü gibi olmasının zor olduğunu düşünenlerdenim..

Görmüş olduğunuz rüya hayatınız da değişim, dönüşüm, yeni bir dönem başlangıcı ifadesidir...
AKLINI KULLAN ,Şu etrafına bir bakın,
Sır içinde Sır döner ,Aklını kullanırsan, Kâinatın dilini çözebilirsin.
Asla yanlış yol seçme, Vicdanınla ters düşme.
Hep araştır, vazgeçme,mutluluk ve huzurun artsın

Allah asla kuluna zulmetmez. O Rahman ve Rahim’dir. Yeter ki biz iyilikler dileyelim ve bu yolda çaba gösterelim. İçimiz ve dışımız bir ve barışık, kâinatın seyrinin farkının farkına varalım ve Akıl nimetini kulanalım..
Düşünceler inançlarımızı, inançlar davranışlarımızı, davranışlar da kaderimizi etkiliyormuşçasına yuvarlanıp gidiyoruz. ..Niyet hayır, akıbet hayır........
selametle,Allah'a emanet olun. ...

V

vesile bilgin

Kayıtsız
Misafir
Rüyamda göğsümden yere kadar uzanan resmen bildiğiniz saç şeklinde oldukça bakımlı güzel adeta fönlü görünümünde saç olduğunu gördüm tam hatırlamıyorum sanırım kız kardeşimdi ona diyorumki bu nerden çıktı yeni farkettim kestirip perukmu yapsam yoksa öldüğümde ne güzel avret yerini kapattığı için öylemi bıraksam diyorum

Üst Alt