• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada saç kesmek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada saç kesmek, rüyada saç kestirmek, rüyada saçının kesildiğini görmek, rüya saç kesmek görmek, rüyada saç kesmek ne anlama gelir, rüyada saç kesmek islami, rüyada saç kesmek ne demek,rüyada tabiri saç kesmek
Bir kimsenin rüyasında saçlarını kestiğini görmesi; o kimsenin bir ceza ödeyeceğine işaret eder.

Rüyanızda kesilen saçların önünüze düştüğünü görmeniz; sizin bir suçtan dolayı mahkemelik olacağınıza yorumlanır.

Erkeğin başını tıraş etmesi hacca, yolculuğa, şeref ve itibara, makam ve mevkiye işarettir.

Çalışan bir kişinin saçını tıraş etmesi görevden alınmasına yorumlanır.

Kadının saçını tıraş etmesi kocasının veya yakın akrabalarından birinin vefat etmesine, Kadının saçının kısmen veya tamamen kesilmesi eşiyle kavga etmesine ya da musibete işaretle tabir olunur.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

ebru ecrin

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada saç kesmek

Selamün aleyküm.Ben rüyamda şuan uzun olan saçımı omzum hizasında kestim.Aynanın karşısında oturuyordum.Saçlarımı kesip kendime baktım kendimi beğendim.Güzel olmazsa diye korkuyordum iyi oldu böyle diye düşünüp,gülümseyerek sevinçli bir halde kendime baktım.Birde aynı gece çok beğenerek karnı bahar yemeği yediğimi,resim dersinde olup kara kalemle sporcu bir adam resmi çizip kaybettiğimi,her yerde arayıp bulamadığımı ve en son bir bahçede kızımda yanımda olarak,birkaç kişiyle oynuyorduk.Bahçede bir kedi küçük bir köpek ve inek vardı.İnekten biraz korktum fakat kedi ve köpek bizimle oynadı.Rüyam biraz karışık kusura bakmayın.Çok teşekür ederim,Allah razı olsun.Hayırlı ramazanlar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm selam Hayırlı ramazanlar..Hayırdır insallah..
Rüyanız oldukça karışık. Bu rüyayı görmeden önce herhangi bir filmden yada olaydan etkilenmiş olabilirsiniz Allahu Alem..
Rüyada saç görmek,iffet,zinet mala ve ömrün uzun olmasına yorumlanır.
Rüyada kendi saçını usulsuz,cirkin, ve kestiğini begenmediğini gören kimse, rütbe ve mertebesinden düşer..gecici sıkıntiya ugrar..
Rüyada kendi saçını güzel kestiğini veya kestirdiğini begendiğini gören ;bir konuda ferahliga erisir...

ayrica Rüyada saç kestirmek,kesmek; yaşamınızdaki değişim arzunuzu yada yeni bir başlangıcı ifade eder.

Rüyada Ayna Görmek;hayal ,gurur ve kibir,kendini beğenmişlik olarak tabir edilir..ayrica kendinizi tanımaya ilişkin bir hatırlatma olduğuna da isarettir..

Yedikleriniz ve çevrenizdeki kimler ile arkadaslik ve neler yaptiginiz,sizin ruh haliniz uzerinde olumlu veya olumsuz etki yaptigina yorumlanir..
Kendinizi her konuda geliştirmeye bakin!!anca o zaman bir birey,kamil insan ve huzuru kendi icinizde ve cevrenizde bulabilir ve sevdiklerinize hissedirebilirsiniz!!

"Sevdiklerinize zaman ayırın, yoksa zaman sizi sevdiklerinizden ayırır."

Saç kadının doğal bir süsü ve ziynetidir. Bir kadını erkekten farklı kılan en önemli unsurlardan biri de saçidir.
lakin bir kadin bu ziynetten daha fazlasi dir!
Kadın ; Yüreği ile merhametti sabri,vefa fedakarligi,hoşgörü kavramı, her şeyi anlayışla karşılamasi ile cennet ayaklari altina verilmis Ulvi bir insandir!!
bu guzel vasiflar ile kendimizi süsleyip!!ziynetlendirelim..
Hayat sadece bir kadından değil bir aşktan,bir merhametten bir Anne den ibarettir..

Hepimiz yaşadığımız süreç boyunca Cenab-ı Hakkın bize verdiği roller ve kazandığımız sıfatlarla var olmaya çalışırız.
Rollerini hakkı ile yerine getiren bireyler hem kendi dünyalarında hem de Sevdiklerinin dünyasında var olan kısmı ile karşısındakine huzur ve mutluluk verir.

Hayat sen onu bıraktığın anda arkasına bile bakmadan yürüyüp gider...
hayirli gunler..

nurgul

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ruyada saç kesmek

Selamun aleykum. Nasilsiniz? Ben rüyamda vefat etmis olan bi akrabam bana geliyor ve diyor ki bana saçından biraz verirmisin benim saçım yok diyor. Ben de rüyamda saçımdan kesip vefat etmis olan akrabama veriyorum. Sonra uyandığımda gercektende saçımın bir kısmı kesilmişti. Yastigimda saclarim vardi kesilmis olarak. Kardeslerim Allah rizasi icin gercekten cok urperdim. Butun gun aklimdan cikmadi. Simdiden cok tesekkur ederim. Allaha emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada saç kesildiğini görmek;
farklı şekillerde yorulur. Bu rüya kişinin malında artışa, geçiminin genişlemesine ve zenginleşmeye yorulur.
Rüyada kesilen saç miktarında para ve mal elde etmeye, zorluk çekmeden kazanılacak paraya, yoksullar için bu durumdan kurtulup zenginleşmeye, kısa zamanda maddi manevi huzura kavuşmaya işarettir.
saç kesmek; saçını kesmek veya kestirmek ;
ani bir karar ile yola çıkmaya delalet

rüyada ölmüş birine saçını kesip vermeyi görmek ;
bazi ailevi sorunlari kendi haline bırakamazsınız Sağlık sorunları yaşayacağiniza yorumlanir.. kendinize gelin kendinize..selametle..

Üst Alt