• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada sakallı yaşlı insanlar görmek

Fani

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
es selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühu.
Hayırlı günler Gönül sızım hocam,
Hayırdır inşallah;
Hocam yanımda bizden(aileden) biri ile sis içinde koşarak sisin içinden çıkıp etrafı karla kaplı içi suyla dolu ufak ufak gölebeçler(su çukurları) olan bir yoldan bir eve yöneliyoruz kapıdan girdik, evden çıkmaya hazırlanan salonda karşımıza yaşlı sakallı ve eşleri beyaz baş örtülü insanlarla karşılaştık
birisine burada ne var nebu kalabalık diye sordum, enişten çok hasta onu görmeye geldik dediler, bende enişteme bakmak için salonda biraz ilerledim sağa dönüp kapıdan baktım ablam hastanın başında ağlıyordu tam yanına giderken uyandım.

Yaşım :55
Medeni Durum: Evli bekar.
Maddi durum: Sıkıntılı.
Bulunduğum yer: Karadeniz sahili.
İşim: Çok çalıştım artık çalışmıyorum.

Rüyamın anlamı dedir hocam yorumlarsanız memnun olurum,
Şimdiden allah razı olsun.
Selam ve dua ileacilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühu.
Hayirdir insallah Fanii Adem oglu abdullah..
aslinda ruyalarda hayat gibi yorumlanir sadece bilinc alti teferuatlar baska mana altinda farkli semboler ile bize yon gosterir...

rüyada Sis görmek ;
Hayat;uzun ince bir yoldayim..Gidiyorum gündüz gece
Bilmiyorum ne haldeyim..Dünyaya geldiğim anda
Yürüdüm aynı zamanda İki kapılı bir handayim..
Bu Hayat Yolunuz su an; sisli bir donem yasadiginiza isarettir!!
Sisli havada araç kullanmak dikkat ve özen isteyen bir iştir. Herşeyden önce bunun farkında olunması gerekir...
etrafinizda olan, biten, sorun ve olaylari idrak edebilirseniz
cözümüde kolayca bulabilirsiniz..
dikkat ederseniz;Sisli havalarda araç sürerken;iyi gören değil, daha fazla risk alan sürücüler kaza yapmaktadir..

rüyada sis görmek;
Din ve dünya işlerindeki ve kalbiniz ve aklinizdaki gecmis ile bugun arasi karışıklığa keder üzüntü ve dünya işlerindeki karışıklığa delâlet eder.

Rüyada insan kendisini sis içinde yürüyorken görürse ,ev içini sisle çevrili görürse bir takım anlaşmazlıklarla şaşırtıcı olayların belireceği
ve yaklaşmakta bulunan bir tehlikenin gelmekte olduğundan haberi olması gerekir.Temkin ve Tedbir Ya Hu..

Sisli bir havada yolculuk yapmak iş hayatında sorunlara sisin içinden çıktığınızı gördüyseniz sorunlarınızın çözüleceği anlamına gelir.

İmam Cafer Sadık ra.: Rüyada sis görmenin dört tabiri vardır:
1-Şaşkınlık
2-İşlerde durgunluk
3-Bidat
4-Sapıklık veya Sapıklık ile itham edilmek..

Rüyada erkek görmek hayra yorulur. Rüyada tanımadığınız bir erkek görmek doğru haber, ferahlık veren sözler, güzel bir iş fırsatı demektir.
Rüyada tanınan bir erkek görüldüğünde onun adının anlamına da dikkat edilmelidir. Adının anlamına göre yorum değişir.

Rüyada saçları ağarmış beyaz sakallı nur yüzlü bir ihtiyar görmek;devlet ve saadete ,hidayette huzura ermeye delâlet
eder. .

Yakışıklı ,saglikli, genc erkek iyi haber, sağlık, hakkıyla kazanç
demektir.
ihtiyar sakallı bir adam görmek; üzüntü ve kederdir.SIKINTI ile yorumlanir..
cunku Yaşlılık, birden çok tıbbi problemle ve yaşamın getirdiği değişik güçlüklerle boğuştuğumuz,sıkıntılı ,zahmetli bir dönemdir.

rah. babam cok muzip bir insandi ayrica güldürürken, felsefe yapip;büyük bir ciddiyetle düşündürürdü..
ihtiyarlik yillarinda Ona Bugun Nasilsin diye sorduklarinda;
Hamd olsun bu gunume; hiçbir zaman bugün olduğum kadar
genç olmayacağım...diyerek o iri masmavi gozleri ile tebessum eder başından hic eksik etmediği 8 köşe modeli şapkasıni duzeltirdi..dayi;.:

"beyaz baş örtülü insanlarla karşılaştık "
beyaz baş örtülü hanimlar olmasin peki genc, yasli, guzel, nurlu sade mi idiler?
rüyada görülen başörtüsü, O hanimlarin, kocasidir...

Görünmeyen sisli köye kılavuz ister!!!
Yaşam üzerine fazla geldiği zaman onu zorlama biraz duraksa neler olup bittiğine anlam veremiyorsan bile..
Sabr et!! zamani geldiginde bu olanlarin hikmettini bir gun anliyacaksin..
Bu bekleyis Senin olgunlasma devrindir!!Gelen nimette ermen icin hazir degilsin bunu Seni Yaradan en iyi bilendir!!
sadece Sabir ile bekle. Güneş sizin icin de bir gun doğacaktır ..
Zorlamaya SIKILMAYA gerek yok...
O cc. Ol dedigi zaman zamani geldiginde zaten kendiliginden olacaktir...
O bir dengedir O anlamlı gizemli ve Hikmetlidir!
Sen yeterki Adalet ile Rabbine Sigin...

"ablam hastanın başında ağlıyordu "
ablaniz ile ilgili yaşadığınız sıkıntılara artik bir SON vermeniz gerektigine delaletir..
enişteniz ile olan veya yillar once basliyan olumsuzluğun hesabini, cezasini ablaniza odetirmeniz ondan uzak durup kardesliginizi yerine getirmemenize sebep olmamali..
Siz yine de büyüklüğünüzü yapmaniz icin bir uyari ruyasidir..
Hayirli gunler..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kusura bakmayin arkadasim ben ruyalari bile yorumlarken meslegimide icine katarak anlatmaktayim.. mesela;
Bazen sorunlar bizi öylesine yorup tüketir ki hemen suçlayacak birilerini ararız.
Zira sorunla baş etmeyi düşünmüyorsak sorunun bizde uyandırdığı öfke ve kaygıyla en münasip kişiye bu öfkeleri boşaltırız.
O kadar çok ötekinden bir şeyleri halletmesini bekleriz ki buna ulaşamadığımızda öfkeleri daha da biriktiririz.
İnsan psikolojisinin önemli dinamiklerinden bir de başarıyı içselleştirip sorunu dışsallaştırmasıdır.
Örneğin; sınavı kazandıysak bu bizim zekamızın ve çalışmamızın sonucudur ki doğrudur.
Oysa kaybettiğimizde ya hocamız bize takıyordur ya biz o dersi sevmiyoruzdur.

Sorunun oluşumunda benim katkı payım nedir?
- Hangi tutum ve davranışım böylesi bir problemi ortaya çıkarıyor?
- Hangi geçmiş dinamiklerim bugünün sorunlarını tetikliyor? gibi sorularla problemin oluşmasındaki iradi ve gayri irade katkımızı daha kolay gözlemleyebiliriz.
Böylesi yaklaşım özellikle suçlamak adına değil aktif bir şekilde soruna nasıl yaklaşacağı konusunda yardımcı olacaktır.
Zira problemlerimizde aktif olmamız hem sorumluluk açısından hem deneyim açısından son derece önemlidir.
Ne kadar çok problemlerimizi avucumuzda tutup bir şeyler yapmaya uğraşıyorsak o kadar hayatı birebir yaşıyoruz demektir.

Çözüm yolları arıyor muyum?
Her sorunun çözümünde olduğu gibi ilk adım “farkındalık”tır. Farkındalık için yapılması gereken fazlasıyla dışarıya yönelttiğimiz nazarlarımızı birazda
ruhsal dünyamıza çekip neler oluyor bitiyor diye kendimize zaman ayırmamızdır.
Modern dünyanın getirdiği hızlı yaşam insanı en çok kendisinden alıkoymakta.
Aslında en güzel ve en önemli ilişki kişinin kendisiyle olan ilişkisidir. Bu ilişki tarzı ötekilerle ilişkiyi hem öğretir hem kişiyi dinginleştirir.

Fani

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm hayırlı günler hocam,
hocam bu değerli yorumunuz ve nasihatleriniz için allah razı olsun,
ben her zaman allah'a sığındım ve gelecek ne varsa sabırla bekliyorum,
Ablamla aramızdaki küskünlüğe gelince; Bana bir adım yaklaşana ben on adım yaklaşırım, benden on adım uzaklaşandan ise ben bir adım uzaklaşırım.
ben küççükyüm diye beni ezmeye kalkana ise hiç birzaman fırsat veremem, eğer fırsat verirsem elimde avucumda nevarsa hepsinin arkasından bakarım.
benim hiç ama hiç kimseden bir beklentim yok ama elimdekinide almaya kalkanlar çok.
Değerli yorumunuz için tekrer teşekkür ederim hocam allah razı olsungüüll.,

Fani

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Mesaj değiştirme süresi 10 dakikaymış
birönceki mesajımı değiştirirken sürem bitmiş cevabımı editleyemedim:D

"beyaz baş örtülü insanlarla karşılaştık "
beyaz baş örtülü hanimlar olmasin peki genc, yasli, guzel, nurlu sade mi idiler?
rüyada görülen başörtüsü, O hanimlarin, kocasidir...
Hocam tekrar teşekkür ederim de ben bu alıntı yaptığım yazınızı anlayamadım yani, başörtüsü o hanımların kocası nası oluyorilginç::.
Benim başörtüsü dediğim hanımların namaz kılarken başlarına aldığı beyaz baş örtüsüydümsum..
hayır o başörtülü hanımlar genç değillerdi de yüzlerini göremedimxxzzl..
erkekler ise hanımlar gibi orta yaş ve biraz yaşlı fakat öyle beyaz gür sakallı değil hacı sakalı gibi kısa sakalları vardı,
eniştem ve ablamda hacı oldukları için demekki hacı arkadaşları ziyaretine gelmişler:D
en iyisini Allah bilir,de bana göre sözde hacı,lar çünkü benim bildiğim birileri hacıya gitmeden önce yakın akraba ve yakın komşuları arasında herhangi bir sıkıntısı olan varmı diye sorar araştırır bizim mubarekler ise gitmeden önce konu komşuya yemek verdiler.
Yinede allah kabul etsin nediyemaassd..

:tüüh:,Başınızı ağrıtmadım umarım hocam rahatsızlık verdiysem özür dilerim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
geç kalmanin, anlamanin cezasini boyle ilave yazilar ve yaziyi yazanlar çeker..
Yine ayni seyi soyluyorum enişteniz sizin hic bir seyiniz olmuyor..Önemsiz kisiler icin ablanizi aglatip HARCAMAYIN...
zaten kocasinin istedigi de kendi ailesinden uzaklaştırıp kendine
bağlamaya, yaklastirmaya calismasidir..
insan psikolojisini bilse idiniz;
insan bir seyden uzaklaştıkça başka bir şeylere yahut birine yaklaşır..

hiçbir zaman, hiçbir şey bütünüyle, kalıcı olarak çözüm olmaz. koşullar değiştikce çözüm ve yollarda değişir...
fayda da zarar da insana kendinden gelir ..
Siz ablanizdan uzak kaldikca enistenize iyilik ,yaptiginizin farkinda degilsiniz...sırıtık.:,

"rüyada görülen başörtüsü O hanimlarin kocasidir..."
ay başörtüsünun ne oldugunu biliyorum Hamd olsun.. ama diyorum ki
Ruyada başörtüsü sembolu o kadinlarin ve ablanizin kocasina isarettir yani eniste Bey...
demek ki O esinden RAZI beraber mutlular Hamd olsun..
hani derler ya aman KIZIM sen mutlu olda biz idare ederiz..

Fani

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
geç kalmanin, anlamanin cezasini boyle ilave yazilar ve yaziyi yazanlar çeker..
Yine ayni seyi soyluyorum enişteniz sizin hic bir seyiniz olmuyor..Önemsiz kisiler icin ablanizi aglatip HARCAMAYIN...
zaten kocasinin istedigi de kendi ailesinden uzaklaştırıp kendine
bağlamaya, yaklastirmaya calismasidir..
insan psikolojisini bilse idiniz;
insan bir seyden uzaklaştıkça başka bir şeylere yahut birine yaklaşır..

hiçbir zaman, hiçbir şey bütünüyle, kalıcı olarak çözüm olmaz. koşullar değiştikce çözüm ve yollarda değişir...
fayda da zarar da insana kendinden gelir ..
Siz ablanizdan uzak kaldikca enistenize iyilik ,yaptiginizin farkinda degilsiniz...sırıtık.:,

"rüyada görülen başörtüsü O hanimlarin kocasidir..."
ay başörtüsünun ne oldugunu biliyorum Hamd olsun.. ama diyorum ki
Ruyada başörtüsü sembolu o kadinlarin ve ablanizin kocasina isarettir yani eniste Bey...
demek ki O esinden RAZI beraber mutlular Hamd olsun..
hani derler ya aman KIZIM sen mutlu olda biz idare ederiz..
Siste yolumu kaybettim onun için geç kaldım hocam:)
Hocam eniştem nasıl hiçbirşeyim olmuyorsaskn.. olmaz olurmu yaff yeğenlerimin babası oluyoryaçook kommiik
Şaka biryana yok hocam ben kimseyi harcadığım yok dedimya bana bir adım yaklaşana ben on adım yaklaşırım, onlar bana yaklaşmaktan ziyade uzaklaşmaktalar napayım kendi düşen ağlamazmışxxzzl..
İşte bunu yine anlamadım hhım
Mecburi razı olacak hocam çünkü evde onlardan başka kimse yok, torunlar okuyor diye geliniyle oğlu çarşıda duruyorlar onlarda köyde:)
allah yinede razı etsin mutlu olsunlar behocam onlara mutluluk esas bu yaşlarında lazım
Ben sisli havada gece araba kullanırken parklar hariç farları kapatır öyle kullanırım. yani sisten çekinmem yolda sis var diye park edip sisin dağılmasını beklemem, huyum kurusun.
Rüyamda sis görmemin sebebide burda bir haftadır yoğun sis var dı demekki rüyamada girdi mubarek sisçook kommiik
Neyse hocam gün ola harman ola, yarın neolacak biz bilemeyiz
herşeyin en iyisini Allah(c.c) bilir.
Bana çok yardımcı oldunuz tekrar allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Galiba Siz biraz duygusal biraz kirilgan,birazda şen şakrak ..
Düşündüğünü, karşısındakini kıracak bir söz olsa söylemeyi esirgemeyen,
yani çevresi tarafından sevilmeyen ;samimi dürüst olan insanları seven cocuklar ile cocuklasan,insanlarla cabuk kaynaşan;
Size bir metre yaklaşana on adım daha yaklaşırıp ;Sizden 2 metre uzaklaşana düşünemeyeceği kadar uzaklaşan bir kisiliginiz var...
Allah Yar ve Yardimcimiz olsun..
bizde böyle dik kafalı oldukça daha çok sıkıntı çekeriz...
Hayirli aksamlar...

Fani

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Galiba Siz biraz duygusal biraz kirilgan,birazda şen şakrak ..
Düşündüğünü, karşısındakini kıracak bir söz olsa söylemeyi esirgemeyen,
yani çevresi tarafından sevilmeyen ;samimi dürüst olan insanları seven cocuklar ile cocuklasan,insanlarla cabuk kaynaşan;
Size bir metre yaklaşana on adım daha yaklaşırıp ;Sizden 2 metre uzaklaşana düşünemeyeceği kadar uzaklaşan bir kisiliginiz var...
Allah Yar ve Yardimcimiz olsun..
bizde böyle dik kafalı oldukça daha çok sıkıntı çekeriz...
Hayirli aksamlar...
Hocam bukadar olur yani, beni 40 yıldır tanıyormuşcasına kitap gibi okumuşsunuz.
Allah'ın dediği olur, varsa kaderde sıkıntı çekmek, neye yarar üzülmekxxzzl..
hayırlı akşamlar hocam herşey için teşekkür ederim...

Üst Alt