• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Şeyhini görmek

baharçiçeği

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada şeyhini görmek, rüyada şeyh görmek.
Selamün Aleyküm Hayırlı akşamlar; rüyamda bayram günü olduğunu görüyorum. Şeyhim beni çağırmış, evine gidiyorum. Evi bayağı kalabalık, hanımı çocukları,torunları, çocuklar oradan oraya koşuşturuyor. Şeyhimi soruyorum, hanımı balkonda olduğunu söylüyor. Bende balkona gidiyorum. Şeyhim hasta yatıyor. Yağmur yağıyor o sırada ve Şeyhimin üstüne geliyor. Ben hemen koşup "Şeyhim hasta olacaksınız, hadi sizi içeriye götüreyim" diyorum. Şeyhim "hayır hayır bilerek burada yatıyorum, burada rahatım, bırak yağsın üstüme, yağmur rahatlatıyor" diyor. Sonra beni niye çağırdığını söylüyor, bana bir yer tarif ediyor "oraya git ebubekir, osman.. bir sürü isim sıralıyor, onları çağır gelsinler diyor. Bunu sadece sen yapabilirsin o yüzden seni çağırdım diyor. Eğer onları çağırırsan bayram harçlığını ben sana vereceğim" diyor. Ben de "estağfirullah ne harçlığı olur mu öyle şey tabi ki çağırırım" diyorum ve orda uyanıyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam, Hayırlı akşamlar,rüyaniz hayr olsun.
Rüyalar bazen hayatta tesiri altında kaldığımız olayların izlerini taşısa da çoğunlukla çok sırlı olaylardır.

Rüyada Şeyhini görmek;
Hakiki mürşidlerin en büyük özellikleri tasarruflarıdır. Onların etki alanı çok büyüktür. Bu sebeple onların rüyada görülmelerinin hikmetleri vardır.
Şeyhi, olanlarin, bir çoğu Onu rüyasında defalarca görmüşdür. Rüyasında yanında, huzurunda veya o meclisteyizdir. Kalktığınızda içinizde bir ferahlık ve huzur hissederiz. Hatta bir coşku vermiştir ruh âlemimize ve ibadet, zikir hevesi gelmiştir.O hissedilen huzur gerçekten de bambaşka bir şeydir.

Adıyaman’da bulunan Abdülbaki Hazretleri’de bir çok müridini rüyasında çağırmıştır. Hiç bilmediği tanımadığı halde rüyasında görüp ona bağlananlar mevcuttur.

Ankara’da bulunana meşhur Hacı Bayram-ı Veli Hazretleri‘nin, sonradan İstanbul’un manevi Fatihi olacak Akşemseddin Hazretleri‘ni rüyasından zincirle çektiği de çok meşhur bir hadisedir.

Bir Allah dostunu rüyada görmenin böyle hikmetleri olsada gözden kaçmaması gereken önemli bir husus var. Müridin şeyhini rüyasında görmesi bu yönüyle bir rahmettir fakat öte yandan bir eksikliği yada gevşekliğinden,ibadetlerini aksatmasindan da kaynaklanabilir.

Yani ibadetlerde ve istikamette işi sıkı tutmayan bir mürit ,bir insan,şeyhini rüyasında gördüğü zaman, kendine bir bakmalı, yanlış yaptığı şeyleri düzeltmeli, eksikliklerini tamamlamalı, tembelliğe bir son vererek haline çeki düzen vermesi icab eder.
Çünkü şeyhin devamlı rüyadan feyiz vermesi beklenemez, taşıma suyu ile değirmen dönmez. Müridin kendini bir an önce düzeltmesi gerekir.

eğer şeyh ilgileniyorsa,birilerini çağırıyor ,çağırtıyorsa senden bir şeyler istiyor, bekliyorsa demek ki; sende bir eksiklik gördüğü ve senin elinden tutmaya çalıştığı için ilgileniyordur.
Netice olarak şeyhimizi rüyamızda görebiliriz. Hatta bazı mesajlarda alabiliriz. Bu, kendimize güvenmemizi değil tam aksine toparlanmamızı gerektiren bir durumdur.

rüyada görmek çok güzeldir, huzur verir.Ancak yukarda zikredildiği gibi bu, bizim tembelliğimiz ve eksikliğimizin de bir alameti olabilir. Yapılacak tek şey süratle zikir ve sünnetlere yapışmaktır...selametle..

Üst Alt