• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada şiir okunması

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bir kimsenin rüyasında şiir söylediğini veya ezberlediğini görmesi; o kimsenin rütbesinin elinden gideceğine ve dini yönden noksan olduğuna yorumlanır.

İlahi aşkı, Allah c.c. sevgisini konu edinen; Efendimiz Aleyhisselam ı, ashabı (r.a.), Evliyayı (k.s.) ve iyi kulları, insanın yücelik ve erdemlerini ve ince duyguları anlatan şiir hayır ve iyiliğe;

Küfrü ve batıl olan şeyleri konu alan şiir şerre;

Sanat değeri olmayan, vezni ve diğer değer ölçüleri bozuk şiir görmek abuk sabuk konuşmaya;

Kafiye veya kafiye harfi görmek ilim, sanat ve rızıktan arzu ettiği şeye kavuşmaya yorumlanır.

Bir kimsenin rüyasında kazanç maksadıyla şiir söylediğini görmesi; o kimsenin yalan yere şahitlik yapacağına,

kişinin rüyasında bir mecliste kaside okuduğunu görmesi; o kimsenin nifaka meyilli birisi olduğuna işaret eder.

zeyno

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm Gönülsızım abla, nasılsın?

Rüyamda sevdiğim adam telefonda bana şiir okuyordu ve benimde hoşuma gidiyordu. Sonuna kadar dinledim, güzel bir şiirdi, romantikti ama şu an hatırlayamıyorum. Hayır olsun inşallah.

Allah'a emanet ol. Hayırlı günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam hamd olsun iyiyim Hayirdir insallah..
Rüyada görülen şiirde hikmet ve mana ve ona benzer şeyler varsa, iyi olup sevap kazanmaya delalet eder.

"ama şu an hatırlayamıyorum"O kisinin duygularindan, samimiyettinden Emin olmadiginiza yorumlanir...
Allah'a emanet olun.. Hayırlı günler.

Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz,
Göz yaşlarıma, ellerinizle?

Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.

Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum.