• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Taş olmak

minayildiz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada taş olmak rüyada taş olduğunu görmek rüyada taşlaşmak
Selamünaleyküm Gönül Sızım, nasılsın? :.dost. bir dostum rüyada taş olduğunu görmüş. Rüyasında yatakta yatıyor, felçli gibi. Hiç hareket edemiyor taş olmuş gibi. Etrafında kediler var,bu dikkatini çekiyor. Sonrasında yanına beyaz elbiseli bir kız çıkageliyor. Yanına geliyor iyi misin diye soruyor. Sonrasında yemek filan getiriyor,arkadaşa yemek yediriyor. Arkadaşta yavaş yavaş kıpırdanmalar oluyor, artık hareket edebiliyor.

Sonrasında etraftaki kedilerden birisi üzerine gelip elini tırmalıyor. Beyaz elbiseli kız tekrar soruyor iyi misin diye. Dotum da iyiyim diyor. O zaman iyiysen artık bir sorun kalmadı diyor kız da. Sonrasında etraftaki kediler ve kız yavaş yavaş taş oluyor ve sonrasında o taş olduktan sonra ortadan ikiye parçalanıp dağılıyor. Kediler de acı acı bağıra bağıra taş oluyorlar

Ablacığım özledim sizleri yaa Uzun zaman oldu görüşmeyeli, hayat değişiyor ablacığım ama değişmeyen tek şey şu deliliğim. islikcalanBir de senin o güzelliğin değişmemiştir. :tamam:.

Rüya bu ablacığım,yorumlarsan ellerinden öperim seviinirim :) arkadaş sabah yanıma uğradı baktım rengi atmış, bayağı korkmuş rüyanın etkisinde kalmış. sasi..Ben de dedim ki bu işin içinden Gönül Sızım çıkar brrvo Ruya gerçekten arkadaşımın ablacığım bu arada. Hani bazen arkadaşım soruyor deriz kendimiz sorarız ya o cinsten değil. sırıtık.:,

Hadi kal sağlıcakla, artık sık sık uğrarım. acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Gönül Dostum
evet değişmeyen tek şeyim benim de arada bir tutan deliliğim ardinda vicdan azabim ve Gönül güzelliğim bunlar Fitri olsa gerek!!
insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapmaz ..O dostuna söylüyorum minayildiz Gönül Dostum Sen anla....

Rüyada Taş olmak ;Taş olduğunu görmek Dinde bozukluğa ,Allah`a asi olmaya ve katı kalpliliğe,yorumlanir..
şefkât yok, merhamet çekilmiş toplumun sînesinden
yanlış cübbede uyuyup canı yanan kedi beddua yapmasinda ne yapsın ...
Rüyasında taş olduğunu görmek ;gören kimseyi büyük bir dert beklediğine işarettir. Rüya sahibi bu dert karşısında çaresiz kalmamasi icin kendini bir an önce imani, vicdani ve duygusal olarak değiştirmeli..Allah cc.sonumuzu Hayr etsin.. Selametle...

Dün akşam uzaktan tanidiğim bir Genç Kız hakkinda Facebook iftira,dedikodu kaynağından iffetine leke atilmiş benim de kulağima geldi inanmiyorum!!
dedim bu da teknolojinin bir oyunu..facebook,Cep telefonu çıktı mertlik bozuldu! dürüstlük kalmadi...
Gözlerimin görmediği,kulaklarımın duymadığına inanmam!!Kul Hakkina girmem!!bunun vebali var.. diyerek konuyu kapatirdim..kissadan hisse...
Hadi kal sağlıcakla, artık sık sık uğra beklerim...

gulqx.gif

minayildiz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Anladım ablacığım .
Amma velakin biz deliyiz ablam, sözümüz birdir bizim, yalan yok. geçenlerde bir arkadaşım, okuldayız. Normalde beni pek sevmez, fakat bana bir durumda muhtaç oldu, bir şey isteyecek. Geldi yanıma, şunu verebilir misin dedi ben değil o istiyor dedi başka bir arkadaşımı işaret etti. Verdim, verdim ama isteyen ile fayda görecek olanın aynı kişi olduğundan kesinlikle emindim :) :) :)

aklıma düştü kısaca bi andım :)
teşekkür ederim yorum için yüreğine sağlık :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"ben değil o istiyor dedi başka bir arkadaşımı işaret etti. Verdim, verdim ama isteyen ile fayda görecek olanın aynı kişi olduğundan kesinlikle emindim "

Eyvallah fena mi Bir taş ile iki Gönül kuşu vurmak denir buna...
bir hayrat ile iki insana faydaniz dokunmuş...Kör istedi bir göz,Allah verdi iki göz..Rabbim,insanlara karşı ikram ve lütuf Sahibidir..
Rabbim herkesi Helalinden Sevdiğine Kavuştursun..amin..

gulqx.gif

vera

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada taşlaşmış insanlar görmek

Selamun aleyke. Rüyamda sonsuz bir alandayım. Ama bir sürü taşa dönüşmüş (Taşlaşmış) insan vardı. Sesi gaibden gelen biri bana bişeyler anlatıyordu. Bir tepecik gördüm. Üzerinde iki çicek vardı, biri sarı biri mor. Bunları alıp alamayacağımı sordum. Alabilirsin fakat kimsenin görmeyeceği bir yerde sakla dedi

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz hayr Olsun
Rüyada taşlaşmış insanlar görmek;
etrafinizda Kalbi taşlaşmış insanlar var olmasina yorumlanir..
Bazen de katı kalpli, gafil, cahil ve tembel kimselere alâmettir. Hikmet ehli kimseler cahili taşa benzetirler.

Kalbi taşlaşmış insanlara KIZMIYORUM, ONLARA ACIYORUM...

Kalbimiz, o iyi olursa her şeyin iyi olduğu, çok önemli ve belki de en temel yanımız. Bu yüzden onu korumak, iyi olmasına çalışmak en öncelikli işimiz. Aksi halde onun kötülüğü bizim ıstırabımız olacak.

Katı kalplilik, kalbin isyanıdır. Yüce Yaratıcımızın özel hasletlerle yarattığı kalbimiz, kendisini taşıyan insan tarafından taşlaşmış hale getirilmekten hiç huzur duyabilir mi? Sükûn ve huzur deryasından gelen kalp bu fıtrî tecrübesini yaşayamadığı zaman isyanının dışavurumu olarak insana beklenmedik davranışlar yaptırabilir. Bir başka ifadeyle, kalbini huzursuz eden insanın kendisi de huzursuz olacaktır.

Merhametsiz birine “katı kalpli” dediğimizde bir bilebilsek o kalp ne kadar üzgündür… Çünkü kalbin kendisi bizatihi katı değildir ki! Onun katılaşması, insanın diğer yaratılanları sevememesinden ve onlarla rekabet halinde olmasından kaynaklanan nefsinin katılaşmasındandır.

Peygamber Efendimiz s.a.v. bundan dolayı kalp katılığını insanın cehennemlik olduğunun alameti olarak bildirmiştir: “Cehennemlikleri size haber vereyim mi? Onlar katı yürekli, cimri ve kibirli kimselerdir.”

Kalp katılığı cahil insanların temel özelliğidir. Cehalet, kendinden, kalbindekinden, kâinattaki Allah’ın ayetlerinden haberdar olmamak demektir.
Mevlâna Hazretleri, “Cahil olanların merhameti ve lütfu azdır.” buyurmaktadır. Acziyetini bilmeyen insan cahildir. Acizliğini bilen kişi hiç merhametsiz olabilir mi?

Hz. Cerir r.a.’ın rivayet ettiğine göre, Rasulullah s.a.v. şöyle buyurmuşlardır: “Allah, insanlara merhamet etmeyene rahmette bulunmaz.”

İnsan, Allah’ın yarattığı diğer insanları görmezden gelerek, onlara eziyet ederek Allah’a ulaşabileceğini mi sanır? Allah’ın rahmetine ulaşabilmenin yolu, yine O’nun yarattıklarına merhametimizden geçer.
Hayatımızdaki en temel imtihanımız, insanlar, hayvanlar, bitkiler, dağlar, denizler, yani kısaca yaratılmış olanlarla ilişkilerimizde gizlidir. Kalbimiz var olanlarla karşılaştıkça onları nasıl algılıyor? Hangi anlam kalıplarıyla varlığı değerlendirebiliyoruz?

Günümüz insanının en sık karşılaştığı ruhî rahatsızlıkların başında gelen depresyonun temel sebeplerinden biri, kalbin katılaşması sonucu insanın merhametsizleşmesidir. Depresyonun temelinde tatmin olmayan istek ve arzular dizisinin yattığını bilmekteyiz. İnsan hırsıyla, kıskançlığıyla, başkalarıyla sonu gelmez rekabetiyle bir türlü tatmin olamamakta ve bu tatminsizliğini kasvetiyle etrafına da bulaştırmaktadır.

Katı kalpli olan, hiç kimseye merhamet etmez. Sevincinde de üzüntüsünde de gözlerinden yaş gelmez. Çünkü gözlerinin kuru olması kalbinin katılığına işarettir.

"Üzerinde iki çicek vardı, biri sarı biri mor. Bunları alıp alamayacağımı sordum. Alabilirsin fakat kimsenin görmeyeceği bir yerde sakla dedi "
Mor renk çok eski tarihlerden bu yana gösteriş,lüks yaşamın ve deprasyonun simgesidir

Allahım! Bana Değiştirebileceklerim için güç, Değiştiremeyeceklerim için sabır, İkisini ayırt etmek için de Akıl ver. "yoksa ben hasta olup deprasyona gireceğinizi temsil eder...

Ben diye diye bir gün bencilliklerinin zararını gerçekten gösterecek Rabbül alemin çünkü o adaletle hükmeder ...
Her zaman senin başında dönmez dünya, bazen de başkaları için yeşerir umutlar bunları görmüyorlar abla..
Bazen adını koyamayız yaşadıklarımızın an gelir o zaman içimizden haykırır bir ses, işte o ses koyar yaşadığımızın adını..
Bu yaşadıklarımızın bize eksilerden çok artıları var
hikmetini anlayıp görebilirsek...

Sıkıntılara sabredersen seni VELİ
Sabretmeyip pes edersen seni DELİ eder...
seçim bizim veli mi? olacağız yoksa deli mi??

Üst Alt