• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada tatlı yediğini görmek

gülaslan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm Değerli Ablacım;

Aylar önce tanıdığım bir erkek benimle evllilik amacıyla görüşmek istediğini söyledi. Ben ise kalbimin ona ısınmasına karşın önceden olan bazı olaylar nedeniyle çekincelerim oldu. Bende yücelerin yücesi en güvenilir kaynaktan öğrenmek istedim evlilik için istihareye yattım. aslında öncesinde beni tanıyan ve tanımayan 2 kişi benim için istihareye yatmıştı. ilki rüyasında cuma vakti dua için toplanan bir toplulukta bu sene ölen annesini görmüş renk görmemiş anlayamadık anlamını. ikincisi yemyeşil güzel bir kır düğününde gelini siyah pardesülü görmüş onuda anlayamadık iyimi kötümü.

Ben de istihareye yattım bisüre bişey göremedim sonra üzüntüyle Allahım bana bir yol göster dedim önce siyah çerçeveli bir gözlüğün yere düşüp camlarının kırıldığını gördüm sonra asıl rüyamda yine bir evde mevlüd gibi bişey var ve çok kalabalık ben milletin içinde gözlerim kapalı yatakta yatıyorum gözlerimi hafifce aralıyorum yengemi görüyorum yabancı bir kadınla konuşuyo kadın onu internetten buldum onun gibisini oralarda bulmak zor kalkınca boydan şöyle bir bakıp gidicem diyor. doğruluyorum yataktan derli toplu oluyım diye saçımı geriye tarıyorum saçım ıslak neyse kadın bana çeşit çeşit tatlılar getirmiş veriyolar sırayla tadıyorum okadar çok ki yemeğe yetişemiyorum. Sonra kadın gitmek için kalkıyo bende geçiriyim ayıp olmasın diye düşünüyorum kapıya gidiyorum kadın gitmiş yetişememişim.

Bu rüyamı göreli çok oldu şuanda Hayırlısı olsun dedim ve o kişiyle görüşmeye karar verdim ama rüyamın anlamını merak ediyorum.

Vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için Allah Razı Olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam..Hosgeldiniz Kardesim.
Hayirdir insallah..
Rüyada tatlı görmek veya yemek, helâl rızka, zenginliğe, ferah ve geçime delâlet
eder.

evlilik isteği üzerine biriyle görüşmeye başladıniz ya peki O insan Sizin aradiginiz ozelliklte biri mi? istisare ve hakkinda bir arastirma yaptiniz mi?
Onun ile oldugunuzda Sizi Rahatsiz eden bir seyler var mi? Kardesim evlilik bir Gonul isidir.. kendinizi onun ile bir Omur boyu gorebiliyormusunuz....

Evlilik nikah ahd anlasmadir.. evlilik oncesi Size onemli olan her ince ayrintiyi konusup anlasmaniz gerekli yoksa ileride Sorun yasiyabilirsiniz...
Kimi erkekler vardir Sorumluluk Sahibi olmadiklari icin Sorunlu insanlardir...
Hayattinizda Siz ilk once ne istediginizi ve nereye gitmeye menzil hedef neresidir bunu karar vermeniz gerekli...
aslinda ruyada Istiharede O kisiden cok Sizin kendi celiskili kararsizlik korku ve endiselerinizi gormussunuz sanki...

Kardesim dedigim gibi O da sen de iyi bir insan olabilirsiniz..
ama iki tarafinda evlilige HAZIR olup olmamasi ve Evlilik Gonul isi.. Ruhlarin kaynasmasi gibi bir sey...
Bence hemen karar vermeyin.. Evlilik cok ciddi bir Konu...
evet Biliyorum Dini ahlaki butun bir insan secilmeli.. ama sadece bazen bunlarda yetmiyor...
bunun yaninda iki tarafinda birbirine karsi sevgi hissetmeleri kaynasmalari dedim ya Evlilik Gonul Isi dir.. Gorus ve sadece anlasma yetmiyor..Sadece Sevgi yetmedigi gibi...
Evlilik bir cok ayak uzerinde duran bir Masa gibidir...
ne cok ayagi olursa okadar da saglam ve dengeli olur...
mesela Sevgi saygi Samimiyet durustluk ayni bakis acisivs.. vs...
Sabr Edip birbirinizi biraz daha tanimak icin Zaman verin ..
Her seyin Hayirlisi...

"Hatırladığım bir ayrıntı Hüseyine nasihat ediyorum bak böle şöyle yap diye o ben oluyorum aslında ve sevdiğim erkek geliyor
benden sonra oda ilgileniyor Hüseyinle belki aynı meslekte olduğumuz için onunda yadımını almalıyım.'

istihare bu gelen genc icin mi yapildi?cevaptan sonra bir ayrintiyi yazmak isterim musaadeniz ile..
Hayirli geceler..

gülaslan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz

Hatırladığınız ayrıntı doğrudur aynı genç için istihareye yatmıştım.

Şunu da belirtmeliyim ki kendisiyle aynı üniversitede aynı sınıfta okuduğumuz için kendisini tanıyorum ve o zamandan beri ona karşı boş değilim söylemekte istedim o zamanlar ama izin vermedi çok kalbimi kırdı. Şimdi ise o zaman için benden özür diliyor hata yaptığını diğer insanların içinde olduğu garip olaylardan öyle davrandığını söylüyor artık olgunlaştığını bana gerçekten değer verdiğini söylüyor.Anlatması uzun çok durumlar oldu zaman zaman üzüldüm malesef.

şöyle söliyeyim o iyi bir arkadaştır, vefalıdır, yardım etmek için elinden geleni esirgemez, neşelidir, hareketlidir, sosyaldir, konuşkandır. Ben ağırımdır her düşündüğümü hemen söylemem, daha çok inceler tartarım, sıkıntımı hemen belli etmem, derinimdir.

Ortak yanlarımız mantıksal bakış açımız yakın, İnanç yapımız yakın, özgürlüğümüze düşkünüz ben birlikteliğimizin ya hakikaten çok iyi olacağını yada biryerde koparsa çok kötü olacağını düşünüyorum ortası yok gibi kafam karışık.

Allahım en iyisini bilir o yüzden ikimiz içinde hayırlısını nasip etsin. Oluru varsa iman, sevgi, saygı, muhabbet, merhamet, hoşgörü, sağlık, mutluluk nasip etsin hepimiz için İnşallah.Yoksa bu ortamı oluşturabileceğimiz insanları nasip etsin hepimize.

Yardımlarınız için Allah Razı Olsun... Hayırlı Günler:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

istiharenize mukabil yorumu olarak asagidaki yaziyi uygun gordugum icin ekledim.. Siz iyi bir insansiniz..
Allah cc, HAKKINIZDA en hayirlisini versin..
o ruyadaki engelli cocuk ayni zaman da sevdiginiz insan mis da simdi anladim..
ozu guzel, saf ve temiz ama eksikleri de olan biri..
ama onun icin de Dua edin.. Allah hidayette erdirsin...

HER İNSAN SON BİR ŞANSI HAK EDER
Herkes son bir şansı hak eder… Oldukça iddialı bir cümle farkındayım üstelik yaşadıklarınızı şöyle bir düşününce terazinin size taraf yanının ağır bastığına inandığınız için
çoğunuz buna pek katılmıyorsunuz biliyorum.
Ama son bir defa daha denemeye ve her ne olursa olsun son bir şans daha vermeye değer diyorum ben.
Kendimiz için.
Sonrasında ‘’keşke’’ yığınları arasında boğulmamak içimizi rahatlatmak adına minicik bir adım bu sözünü ettiğim.

Daha önce yaşananların iyi ya da kötü tam anlamıyla size ait anılarınızın güzel yanlarına bir artı daha eklemek adına. Karşınızdaki değil aslında siz hak ettiğiniz için.
Yaratacağınız bu son şans sizin elinizde. Bir tek hamlenize bakıyor aslında.
Yapacağınız sadece bir ‘’ merhaba’’ demek. Tüm üzüntülerinizi tüm göz yaşlarınızı tecrübe hanenize katıp atacaksınız bu son adımı. Karşılığını görür ya da görmezsiniz önemli olan bu değil. Önemli olan o ilk adımı atmış olmanız. Olgunluğunuzun bir şeyleri hazmetmiş olmanızın en güzel göstergesi…

Hem bilin ki bu güzel girişiminizin değeri o gün anlaşılmazsa bile gün gelecek belki yıllar sonra ama bir gün mutlaka anlaşılacak. İşte o zaman aradan yıllar geçmiş olsa bile siz ’’ iyi ki’’ derken; o son şansı tek bir hamlede geri çevirenler varsa eğer ‘’keşke’’ diyecekler.

İçinizin huzuru yüzünüzde gözlerinizde yansırken gülümseyecek ve kendi kendinizi kutlayacaksınız verdiğiniz o son şans için. Hele hele bir de karşılığını görmüşseniz değmeyin keyfine.
Önünüze çıkan yol ayırımında kullandığınız tercihi en doğru şekliyle yapmışsınız demektir.
Ama ‘’ hayır ‘’ yanıtı aldıysanız; hatta tamamen iyimser duygularla uzattığınız eliniz havada kaldıysa çağrınız yanıtsız bırakıldıysa yine de gülümsemeyi unutmayın derim ben.
Çünkü siz üzerinize düşeni fazlası ile yaptınız demektir gerisini düşünmek olmaz.

Bırakın bundan sonrasını onlar düşünsünler. Gün gelip pişmanlıkları arttığında geceleri yastığa başlarını koyup vicdanları ile boğuştuklarında anlayacaklar sizin iyi niyetinizi.
Ve aslında o son şansın ne denli kıymetli olduğunu…

Son şansı kendiniz için denediniz siz. Şimdi anılarınızın üzerini örtecek bembeyaz tülden bir örtünüz var; masum şeffaf ve tümüyle size ait. Artık anılarınız içinizi acıtmayacak eskisi kadar o bembeyaz tül üzerlerini örtüp saklayacak bir bir.

‘’Kendi hatalarını sahiplenmeye cesaretli ve onları onarmaya kararlı insanların sayısı ne kadar azdır.’’ Bu söz Benjamin Franklin’e ait.
İşte biz kendimize bu son şansı vererek o az sayıdaki insanlar hanesine kendimizi ekleyebiliriz.
Belki sadece hatalarımızı sahiplenerek belki onları onarmaya da karar vererek. Ama mutlaka o son şansı kendimiz için kullanarak.
Sevgiyle kalın.
Alinti...

gülaslan

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz

Rabbim şu düzeni o kadar çeşitli yaratmış ki hepimizin zekası ayrı, bakış açısı ayrı, aynı olayı yorumlayışımız uygulayışımış ayrı, yeteneğimiz ayrı, aynı cümleyi apayrı duygularla kuruyoruz bazen, hepimiz bu kadar çeşitli yollarla Allah'a ulaşıcaz birgün. İnşallah Allah'ın rızasını kazanacağımız yoldan ulaşırız...

Eksiklerimiz hep olacaktır, aslında amaç değişmeye, doğru olanı yapmaya ne kadar gönüllü olduğumuz. İşte bu yüzden karşındakinin ne kadar gönüllü olduğunu görmek için ve arkana bakıp acaba dememek için bir şans daha vermeli insan.

Değişmeye, öğrenmeye,eksikleri tamamlamaya, Allah rızasını kazanmaya en gönüllü insan peygamberlerdir sanırım. Eksikleri olan iyi niyetli, saf insanların hepside rüyamdaki Hüseyin oluyor bir bakıma değil mi? :D

Paylaşımınız için yardımlarınız için Allah Razı Osun. Allah Hepimizin Yardımcısı Olsun. Hayırlı Günler...

Üst Alt