Ve Aleykum selam Size de Merhaba..
ikinci kitabiniz ins. cok basarili olur kitabinizdan bazi paragraflari bizler ile de paylasirsaniz cok sevinirim...
ilk once Elif Şafak kim bilmiyorum Yazar oldugunu duydum
ama Ruyanizin yorumu cok derin ve gizemli bunu biliyorum...;
Kendim de Kuzey Amerikada Children's Aid Society (CAS) child protection worker's olarak calismaktayim.. ayrica koruyucu anne ve evladligim da var.. Ben de YAZI yazmayi cok seviyorum ama onceliklerim meslegim ve koruyuculuk yaptigim yetimlerimdir..
Yani Yazmak benim icin benden bana bir dertlesme bir hobi gibidir...neyse..
Kardesim Kendi Dinine,kültürüne örflerine sahip ol onlara uy ve onları devam ettir...Kendi kültüründen uzaklaşmak geleneklerini unutmak baba ocağını söndürmeye benzer.
Baba ocağını söndürme tüttür.
Neyi nerede nasıl yapacağını iyi düşün: Okulda isen öğretmenlerine ve derslerine gereken ciddiliği göster. Üniversitede ise kantinde sokakta orada burada zaman öldürme; derslere gir araştırıcı ol düşün bul üret...Taklitçilikten uzak dur...Birgün ins.kendi tarzını yaratırsin,baskalarinin golgesi olursan kendi aslini da kaybedersin...
İşyerinde isen oraya sadakatle bağlan bu bağlılık sana mutlaka bir gün “kazanç” olarak geri dönecektir...
Dedik ya... yaşamında sonunda para olmayan kazançları keşfet ve onların kıymetini bil...
Sevgili kardesim Düşünmek öyle güzeldir ki, içiniz de, insan olarak var olduğunuza ve insan olarak kalmak adına savaşım vermeniz gerektiğine dair yüce bir his uyandırır..
Düşünduklerini yazmak, ama yaşamak bir baska guzeldir..
Varlıkların en şereflisi sensin unutma.
UNUTMAMAK için yapacağın her şeyi yaz.
ALİM UNUTUR KALEM UNUTMAZ derler. Kalem kağıt,kitap
üçlüsü senin hayatının vazgeçilmez aksesuarı olsun..onları
yanından hiç ayırma....
İnsan ilişkilerinde dikkatli ol .İnsanlarla iyi iletişim kur;dilini iyi kullan o seni MUTLULUĞA goturur...
DİKKAT hayatının düzen tekeri olsun.Düzenli ol her şeyin bir yeri olsun yerinde bulunsun...unutmaki her seyin ruhunda samimiyet ve ihlas vardir!!!
YERİNDE DÜŞÜNMEYİ,YERİNDE KONUŞMAYI,YERİNDE KARAR VERMEYİ BİL...
KÖTÜMSER OLMA;olayları iyi yanından görmeye çalış...
Çalışmak senin için umut,tutku azmin olsun.
Erken yat erken kalk;o zaman sağlıklı,akıllı ve zengin olursun...
Kazanç yalnız parayla olmaz.
kafani bos seyler ile doldurma!!hic bir seyi TAKINTI yapma...
Hayatın boyunca parayla elde edemiyeceğin veya sonunda para olmayan kazançları keşfetmeye ve onların kıymetini bilmeye gayret göster.
DOĞRU BİLDİKLERİNİ YAP,yanlışlardan doğruları çıkarmayı öğren...
BAŞARISIZLIĞA.Başarmak için niyet etmek,karar vermek,azimle uygulamak üçlüsünü daima uygula.
Girdiğin her topluluğa konuştuğun her insana gülümseyerek yaklaş...Yaklaştığın insanlara bir Şeyler vermeye çalış
İNSANLARI SEV sevdiğini belli etl,,üzumunda da söylemekten çekinme...
Gülümsediğin,bir şeyler verdiğin,kazandırdığın oranda sende mutlu olacaksın..
Çünkü bunlar birer ihtiyaçtır.Herkes ihtiyaçları çerçevesinde birbirine yaklaşırsa problemler en alt seviyede kalır.
BEN APTALMIYIM?
Bütün bunları yaptığım halde kötülüklerle karşılaşabiliyorum iyilikten anlamayan insanlar var deme.
ATALARIMIZ NE DEMİŞ: İYİLİK YAP DENİZE AT ; BALIK BİLMEZSE HALIK BİLİR.
Sen insanligini yaptigin surece insan olarak erdemin ile yasarsin...
Rüyada yazar birini görmek ; çok çalışmanın karşılığı olarak bunun yararını göreceğinizi ve ödülleri toplamak zamanı gelecegini simgeler..
Haydi size Kolay gelsin..basarilar dilerim...