• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada yeni iş yeri görmek

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm Sayın Hocam;
Dün gördüğüm iki ayrı rüyamı yorumlamanızı rica ediyorum
1.Rüyam
Bir bakanlığa işe başlayacakmışız
Müdürün odasında müdürü bekliyoruz odada sigara içiyorum ben (sigarayı bırakalı üç sene oldu) müdürde sigara içiyormuş fark etmez iç diyorlar.
Binanın giriş katında müdürün odası büyük bir lcd televizyon var duvarda, bir pencere var büyük manzaralı ,ağaçlar ve yeşil alan gözüküyor pencereden.
Duvarda kıble yönünde ayet asılı çerçeve yapıl mış beklediğimiz müdür bey namaz kılıyormuş odasında.
Yerlerde defterler var her taraf defter ,yaprakları açık
Kurşun kalemle yazılmış başlıkları ve önemli yerleri kırmızı kurşun kalemle yazmışlar
Sonra koridorda bazı insanlar beliriyor yanımızda bekleyenlerden biri şu adam geldiyse müdürde gelir şimdi diyor dışarı çıkıyoruz.
Orada daha önce çalışmış bir arkadaş eşofmanla beklememiz gerektiğini söylüyor bizde birkaç kişi öyle bekliyoruz
Sonra müdür geldi sinirliydi
Bir kızın şoförler şimdi yandı dediğini duydum
Müdür topladı bizi 50 li yaşlarında vardı şimdi görsem tanırım yüzünü çok net hatırlıyorum çok kaba olmayan genelde namaz kılan erkeklerin bıraktığı gibi bıyığı vardı
Arkasını döndü arkasında müdürün ceketi diye yazıyordu.
Kızıyordu bunu kim yazdı diye
Sonra Bakın;
Benim 70 liram vardı cebimde ben bu ceketi 2 liraya aldım dedi ne olacak şimdi dedi.
Bizimle birlikte bekleyen bir bayan arkadaş ceketi ben alayım yada biz alalım gibi bir şey dedi
Müdür Bey de bakın;
70 liram vardı
Ceketimi 2 liraya aldım
30 liraya da alabilirdim
Yada paramı biriktirip 120 lira da yapa bilirdim onunla biriktirip bir evde alabilirdim dedi.sırıtık.:,
Sonra acaba beni dinliyorlarmı diye birkaç kişiye soru sordu kaç liram varmış ceketi kaç liraya aldım gibi.
Soru sorduğu arkadaşlardan biri de benim işyerinden arkadaşım sorduğu soruya doğru cevap verdi.
Daha sonra o bakanlığın personel servis güzergahını gördüm.
Kötü köy yolundan geçti nereye gidiyor dedim
Güzergahı anlattılar bu günlük denemek için oradan gidiyorlarmış

2. Rüyam
Eşimi ve çocuklarımı gördüm araba ile bir yere bırakıp tekrar aldım onları küçük çocuğumuzun bebek arabasını bagaja koydum büyük kızımı sordum eşime buralardadır oynuyordur dedi niye tek başına yolladın diye kısa süreli tartıştık eşimle.
Bu bilmediğim yere iki sefer bırakıp tekrar aldım eşim ve çocuklarımı.

Daha sonra yüzünü tanımıyorum ama bizim şirkette yetkili biriymiş onu bekliyoruz arkadaşımla araba galerisi benzeri bir yerde sohbet ediyoruz çalışan yada sahipleriyle
Daha sonra bizim şirket yetkilisi geldi arabayı park ederken pahalı bir arabaya sürttü ciddi bir şey yoktu galeri sahipleriyle şaka ile karışık ufak bir atışma oldu.

Bu kadar hatırlıyorum rüyamda ayrıntı
Yorumlaya bilirseniz sevinirim
Allah’a emanet olun…

duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
1011676_298x298.jpg

Aleyküm selam Sayın kardesim Hayirdir insallah..
Rüyada yeni iş yeri görmek: gerçek yaşamda üzerinde çalıştığınız bir proje yada görev hakkında bazı kaygılar taşıdığınızı gösterir.
Ancak bu bile sizin sorumluluklarınıza ne kadar bağlı olduğunuzu göstermesi açısından çok iyidir ve sorumluluk sahibi birisi olduğunuzu gösterir.
Paranızı korumak, tasarruf etmek onu kazanmak kadar önemli..En büyük zenginlik, kanaattir!!

Çölde yaşayan bir bedevi ve ailesinin, bir horozu, bir köpeği ve bir de merkebi vardı.
Horoz, sabahları öter, onları namaza uyandırır. Bir gün tilki, horozu alıp götürür. Çoluk çocuğu üzülür.

Bedevi, hakkımızda belki bu hayırlıdır diyerek onları teselli eder. Bir kurt, yüklerini taşıyan merkebini parçalar.
Bedevi, üzülen çoluk çocuğunu yine, belki hakkımızda hayırlısı budur diyerek teselli eder.
Bir müddet sonra kendilerine bekçilik eden köpekleri de ölür. Bedevi yine ailesini teselli eder.

Bir sabah, ilerideki birkaç çadırda yaşayanlar, esir alınarak götürülür. Hayvanlarının sesleri, merkep anırması, horoz ötmesi ve köpek havlaması, çadırda yaşayanları ele verir.
Bedevinin hayvanları olmadığı için,onların varlığından haberdar olamazlar.

Mümin daima hayırlısını istemeli; çünkü biz bilemeyiz. Vaki olanda hayır vardır. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:

(Bazı şeyler sizin çok zorunuza gider, çok gücünüze gider, üzülürsünüz. Bu musibet başıma nereden geldi dersiniz.
Hâlbuki bilmezsiniz ki, bu sizin için hayırlıdır. Bazı şeylere çok sevinirsiniz, yaşadık dersiniz. Bilmezsiniz ki, onlar sizin için kötüdür, şerdir.)

Dünyada mümin, illet, zillet ve kılletten hâli olamaz. Yani bunlardan kurtulamaz.
Ya hastalık gelir, ya aşağılanma, hakir görülme olur veya fakirlik çeker. Bunların hangisi olursa sabreder. Bu sabır onun için çok iyidir. Eğer isyan ederse felaket gelir.
Hatta Peygamber efendimiz, (Fakirlik o kadar tesir eder ki, insanı küfre kadar götürebilir) buyuruyor; çünkü isyan eder.
Niye bana vermiyor da, ona veriyor der, Allah korusun! Hâlbuki dert ve bela, Allahü teâlânın sevdiği kullarının boynuna attığı kementtir.
En büyük zenginlik, kanaattir. Fazla mal, bazen iyi, bazen kötüdür.

2. Rüyaniz;
Rüyalarımızda yaşadıklarımızla, gerçek hayatta yaşadıklarımız aynı mantıkla oluşur. Rüyalarımız nasıl zihnimizde yaşanıyor ise, gerçek hayatımız da zihnimizde yaşanır.
Günlük hayattaki sıkıntılarımız rüyalarımıza yansımaktadır. .... Rüyalar günlük yaşamda yaşadıklarımızın bir yansıması şeklinde ancak çok farklı formlarda mana Aleminde oluşurlar...
yaşadıklarımız ve rüyalarımız da aynı şekilde, ruhumuza
yansıya cak ve altında ezilince, huysuzlanmakta, bu da bedene sıkıntı olarak yansımaktadır.
O yuzden bazi ruyalardan sonra sabah kalktigimizda yorgun veya sinirli veya mutlu oldugumuzu hissederiz...

Rüyada bir mesele için eşinizle tartıştığınızı görmek: çok zor durumda bulunduğunuza ve bundan kurtulmak için çareler aradığınıza işarettir.
tartışmak yerine çözüm yolları aramak gerektiginize!İletişim eksikliği, Uzlaşmada güçlük çektiginize delalettir..
Selametle...

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkürederim Hocam
Allah Razı Olsun

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selamün Aleyküm gönül sızım. Rüyamda sizi gördüm hayrolsun vefat etmişsiniz :(Ablami gördüm bi hata yapmış ağlıyor ağzımi tutuyor soylemeyecegim diyorum sen ne biliyosun diyor bana ben de diyorumki Abla Allah bana rüyamda gösterdi sen uyuşturucu kullanmış sin diyorum orada sabah namazına uyandim. Bütün gece kabus gördüm. Sabah namazından sonra tekrar rüyamda yeni bir iş yerine başlıyorum patronum çok iyi bi insanmış ama iş yeri çok karışık, nereden baslayacagimi bilmiyorum. Teyzem geliyor odama, uzanmış bana televizyonu gösteriyor. Televizyon o kadar büyük ki teyze işim var diyorum ama kirmamak için biraz televizyona bakıyorum. Sonra elime 2 tane kumaş alıyorum, bir adam var bu kumaşlara model çalışıldı mi diye soruyorum, teyzem cevap veriyor çalışıldı ama sen yinede çalış diyor. Odaları geziyorum benden önceki stilist cok hastaymis ilaçlarını, hasta yatagini görüyorum. Insanlar kadının arkasından konuşuyor bende üzülüyorum. Hasta da olsa elinden geleni yapmış çalışmış diyorum. Sonra beni zorla yemeğe götürüyorlar, zorla istemiyorum bir masa uzun o kadar çok yemek var ki üzerinde çeşit çeşit. Tabaklarda yarım bırakılmış yemekler, midem bulanıyor. İnsanlar aç gozluluk yapiyor, bunaliyorum yemek bölümünde kafam karışıyor sonra uyandım.
Hayrolsun belki kafamı henüz toplayamadim ondan gördüm bu rüyalari bilmiyorum. Gece de güzel abdestli zikir çeke çeke uyudum.
Teşekkür ederim Allah razı olsun. :(

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Gönül Dostum,Rüyaniz hayr Olsun..
Allah hayra çıkarsın inşalah.Rüyalar kendi yaşantımıza ve ruhsal durumumuza göre çok karmaşık olabilir..

Gördüğünüz rüya hayrolsun.Kalbinizi ferah tutun.
Gördüğünüz rüyayı hayra yorun ,Siz iyi düşünürseniz,iyi olur.Kötü düşünürseniz kötü olur.
Allah'ın emirleri iman kuran dua üzerine yaşayıp ,Allah'ın ipine sıkı sıkı sarılın.
Siz onu bırakmazsanız o sizi hiç bırakmaz...........

Karışık ve net olmayan rüyalar görmenizin çeşitli nedenleri var. Bunların başında herşeyden kolay etkilenen ,hassas birisi olmanız geliyor. Bu tip kopuk rüyalar genelde haberci olmuyorlar...

Rüyada vefat görmek;
Vefat eden de görende maddeden , manaya, makam, mevki,mekan yer ,konum değiştirmesi, olarak yorumlanir..

"Şükretmek avlanmaktır, nimeti bağlamaktır. Şükür sesini duydun mu nimetin çoğalmasına hazırlan.
Allah cc. bir kulu sevdi mi sınar, belâlara uğratır.” Sabrederse onu seçer, şükrederse de akrânı arasında seçkin bir hale getirir onu. "
(Fîhi Mâ Fîh, trc. A. Gölpınarlı, s.155)

Rüyada yeni iş yeri görmek:
gerçek yaşamda üzerinde çalıştığınız bir proje yada görev hakkında bazı kaygılar taşıdığınızı gösterir.
Ancak bu bile sizin sorumluluklarınıza ne kadar bağlı olduğunuzu göstermesi açısından çok iyidir ve sorumluluk sahibi birisi olduğunuzu gösterir.
Paranızı korumak, tasarruf etmek onu kazanmak kadar önemli..En büyük zenginlik, kanaattir!!selametle..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allah razı olsun ablacigim sizden sabah namazinda Allaha hayrolsun hayırlı olsun Manam dedim korkmustum çünkü :)
Teşekkür ederim gününüz hayrolsun inşallah. Selam ve Dua ile :)

Üst Alt