• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada yeşil elbise giymek

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum,

Iki sen once ruyamda bana tanimadigim bir kiz/kadin yesil elbise hediye etti.. Elbise acik yesildi, ve suslemeliydi (altin veya gumus suslemeli).. O elbseyi giydim ve tam bana gore oldugunu soyledim, elbiseyi cok begenmistim..

Bu ruya'yi nasil yorumlarsiniz? Simdiden tesekkur ederim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
rahmetilezahmet.jpg

Aleykum selam Hayirdir insallah..
Rüyada yeşil renkli bir şey görmek veya yeşil renkte bir elbise giymek, murada ermekle ve arzularınızın yerine gelmesi ile yorumlanır.
Rüyada Yeşil elbise giymek;kısmet, başarı, mutluluk olarak yorumlanır. Huzurlu, bereketli, güzel bir hayatı simgeler.

unutmayin..Zahmet olmadan rahmet olmaz
Okyanustan bir damlacık buhar olup yola çıktı, yolda uzun mu uzun, en rahat dönemi bulut iken, aynı insanoğlunun anne karnındaki hali gibi..
Damlacık dünyaya düştü, taşlı dikenli yollara vurdu kendini, tekrar okyanusuna dönmektir maksadı, ama ne çare arkasından onu devamlı takip eden nefsi vardi...
Yol gösteriyor damlacığa aslında damlacık biliyor; okyanusa nasıl gidilecek.

Nefsi ile arkadaş olmuş dinliyor onu her yol ayrımında. Arkadaşı yol gösteriyor, oda dalıyor. Görüntüde imarlı, asfaltı düzgün, nefsine uygun işaret tabelaları ile dolu yola.
Arada kaza yapıyor, arkadaşı hemen devrede suç sende değil ki karşındakinde, sen doğrusun diye fısıldıyor ona devamlı…

Damlacığın maksadı okyanusuna geri dönmekti ya yürüdüğü yolda ufukta bir türlü görünmüyor; ne ırmak, ne deniz, ne de okyanus.
Arkadaşı ile başlıyor muhasebeye.

Ben seninle tanışmadan önceki halimi düşünüyorum da; billur gibi tertemiz saf bir damlacıktım. Şu halime bak her türlü zararlı mikropları bünyemde bulunduruyorum.
Beni böyle gören diğer saf damlacıklar aramıza karışacak diye korkuyorlar, kendilerini kirletmemden korkuyorlar.
Ben görüntüde düzgün, senin koyduğun işaretlerle dolu olan yolu terk ediyorum. Bana verilen Rehberimle arama girme,
beni okyanusuma döndürecek ancak odur diye düşüncelerine arkadaşlarına anlatıyor.

Vuruyor kendini taşlı, çakıllı, dikenli yollara. Bakıyor ki her taşlı, dikenle temasında temizlendiğini görüyor, daha da içten sarılıyor.
O seçtiği dikenli taşlı yola ama yinede arkadaşı peşini bırakmıyor.

Sende gel benimle diyor, sende arın, sende temizle, ben senin sözünü ileride dinleyeceğim, okyanusa beraber döneriz, diyor ve onu terbiyeye alıyor.
İlerde kendisine yardımcı olması için, iyilikte hayırla öne geçmemde bana yardımcı olacaksın, sana ancak o zaman ihtiyacım olacak diyor.

Damlacık rehberinin gösterdiği yolda yürürken, daha önce okyanusa yürüyen büyüklerinin, dönerken bıraktıkları izleri yakalamaya gayret ediyor.
Onların çektiği zahmetleri görüyor, çektiği çileleri görüyor, dünyaya gelmenin bir rahmet olduğunu, sebebi olduğunu, gönderildiği yerle geldiği yer arasındaki farkı görmeye başlıyor. Gönderildiği yere tekrar dönebilmek için aynı saflığı, aynı temizliği yakalaması gerektiğini görüyor.

İşte o zaman yanması gerekiyorsa yanacak, donması gerekiyorsa donacak, bunun bilincine varıyor.
Ama yolda yürürken ihlâslı olması gerektiğini, riyadan uzak olmasını, sabrının sonsuz olmasını biliyor.
Sıra geliyor yakaladığı izlerden yürümeye. Sonunun iyi, güzel olacağını, sabrın sonunun selamet olacağının bilincine varmıştır.
Okyanusun büyüklüğünün oradaki huzurun bütünlüğün faziletini, her iyinin, güzelin kolay yoldan elde edilemeyeceğini öğrenmiş,
kendisine gelen negatifleri pozitife çevirmesi için gerekli gücün, iradenin, kendinde var olduğunun, bilincindedir.

Sevgiliden gelen her zorluğa, zahmete, sıkıntıya sabır, şükür, hoşgörüyü, tevazu, sevgi ve teslimiyet ile bütünleşmesi,
bunlar söylemesi kolay uygulaması zor erdemlerdir. Zoru başarmak insana daima iç huzuru vermiştir.
Cefaya katlanan zora karşı dik duran Allah’ın emir ve yasaklarını gönlüne sığdıran onlara gönül kapısın açan ihlâslı olan riyadan uzak duran elbette bir gün onun rahmetine mazhar olacaktır. Nice peygamberler, peygamber olacaklarını biliyorlar mıydı ki hak yolunda hakkı aradılar...
Zahmet olmadan o yeşil elbiseyi huzur, mutluluk cilbabini giyemezsiniz!!kardesim.. Selametle...

acilangul1

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah (c.c.) sizden bin kere razi olsun! Yaziniza ekleyecek bir sey bulamiyorum, o yazi zaten herseyi anlatiyor, baska birseye gerek yok..

Diyecek tek biseyim var: keske sizin gibi ornek buyuklerimiz daha fazla olsaydi! Allah (c.c.) sizi ve tum sevdiklerinizi korusun, hep iyilerle karsilastirsin..

tgcbn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada yeşil elbise giymek.
Hayırlı günler, sizden ricam rüyayı yorumlamada yardımcı olmanız..
Kilolu biriyimdir, şuanda uyguladığım diyete baslmadan önce bu konuyla ilgili tereddütte kalmıstım, birkaç gün içerisinde şu rüyayı gördüm; Rüyamda oldukça güzel bir fizige sahiptim, sonra benimde tanıdıgım uzak akrabamızı gördüm, giymem için bir uzun elbise verdiler. Canlı orman yeşili renkte bir elbiseydi, elbiseyi giyip aynadan kendime baktım, onlarda gülümseyip bana bakıyorlardı, fizigim gerçekten güzeldi, mutlu olmustum rüyamda. Sonra birden başımda kara bir başörtüsü belirdi, sıkılıp hemen başımdan atmıstım örtüyü. Böylece uyandım, uyandığımda heyecanlı hissediyordum..
Tabirinde yardımcı olursanız çok sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı günler,rüyanız hayr Olsun.
Rüyada yeşil elbise giymek ;
Rüyada yeşil giymek, oldukça hayırlı ve güzel bir rüyadır. Rüyada yeşil renk nasıl görünürse görünsün çoğu zaman hep hayırların, yaşanılacak güzelliklerin, mutluluğun ,huzurun ve ferahlamanın habercisi olmaktadır.
Bu nedenle rüyasında yeşil elbise giyen kişi eğer sıkıntı ve keder içerisindeyse tüm bu acılardan kurtularak feraha erer. Bu rüya edilen duaların makbul olduğuna da işarettir aynı zamanda..

yeter ki kafanızdaki olumsuzluk, karamsarlıkları atın..Kafanızda yaşayan bu emir vaki sahibi sizsiniz, o zaman onu size ilham verecek bir şekilde çalıştırın! Hayatında kendinizi olumsuz biçimde yargılayacak kimsenin yeri olmazsin...
HAYATINIZDAKİ FAZLALIKLARI ATIN GİTSİN!
Güneş doğdukça dünya döndükçe umut insanların kalplerine gök yüzünden dökülen nurdur ..
selametle..

acilangul1

Üst Alt