Merhabalar Sima kardesim Size baktikca kendi sima mi gormekteyim ne Hikmet se...
Yıldız kayması ve umutla dilenen dilekler..
Ben de cocukken Yıldız kaymasında,düşen yıldızların cok büyük yıldız olduğunu düşünür..Korkardım...ama yine de dilek tutardim..
Dilegim bir gun uçmak ti...
Ellerimle dua ettikten sonra,başımı ellerimin arasına alır,Düşen yıldızların, üzerime düşecek diye sanirdim..
Zaman geçti,ilim ve teknik gelişmelerle ,yazılanları ,okuduğum zaman ,o koca yıldızların,gerçekte zerre ,bazıları bir toplu iğne başı büyüklüğünde katı kitleler ,
bilimde meteor diye adlandırıldığı ,gördüğüm zaman çocukluk korkularının,kalplerdeki büyüklüğünün,bir yıldız kadar olduğunu düşündüm.
O zerrelerin gökyüzünde kayarken havadaki ışıklı izini, hayranlıkla seyredişimizin verdiği zevk anında,korkuya yenik düşen korkumun hayalimdeki yansıması ile
ufacık kalbimin yerinden cıkar gibi atışı.
Zevkin ve korkunun en şiddetli iki anını dorukta yaşamak...
Nasıl bir duyguydu?
Saf ve temiz bir yürekle tutulan dileklerimiz ve bekleyişimizin ; zerre kadar yıldızlardan medet, care ve dileklerimizi yerine getirmeye calismalari ne kadar da
cahilce, cocukca oldugunu yillar sonra anladim...
Kim bilir halada o küçüçük yüreklerde veya gençlik sevdasında dilek tutanlar hala varmi dir ?
Daha eski zamanlarda ,Yıldız kayması için neler denirdi kimbilir?
Cahiliye döneminde ,ya büyük bir adam doğdu ve ya öldü denilirdi.
Kainatta yaşanan hadislerde, yönler vardır biri zahiri,biri batını.İlim ve gelinen teknikle bize yansıtılan zahiridir.
Ruyaniza Hayirdir insallah diyelim Rabbim Hayra cikarsin..
"sen Allah'a Peygamberlerine inan gerisi gelir" (gibi) bir yazı belirdi ve ben de tabiiki inanıyorum diyip gülümsedim ve orada uyandım. "
Her şey Allah'ın ilmi, iradesi, kudreti ve yaratması ile olur...
Siz Dua ve dileginizi Sadece Allah a cc YAPIN kardesim...
hayırlı bir insanı gönlüme sevdir..hakkımda her seyin hayırlısini nasib et diye Dua edin.. durduk yere Şirke girmiyelim..
Kişinin bir kimseyi,veya bir nesneyi bu alemde sebepler nizamı üzerinde egemen zannederek isteklerini gerçekleştirmesi için ona dua etmesi Şirktir..
Bizler bunu bilmedigimiz icin Sizin bu ruyaniz Vesilesi ile de yazmis oldum.. Allah RAZI olsun..
Hayirli gunler...