• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada zenci görmek

Ruhlaralemi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum.

Rüyam anlattıklarımdan çok daha uzun ama net hatırladığımı yazıyorum.

Hafif karanlık, yürüyorum, kocaman bir zenci yerde yatıyor, yardım ederim düşünce ile yaklaşıyorum, boynuna bir halat bağlanmış, halatın devamına bakıyorum, ucu bir insanın elinde, köle sanki, daha da yaklaştığımda zencinin 4 ayağı olduğunu ve her ayağı birer at (bildiğimiz at) olduğunu farkediyorum, tamda bu esnada bu zencinin aynısından başka bir tanesi üzerime doğru geldiğini farkediyorum (bana saldırırcasına değil, yoldan geçiyor, ben yolun ortasındayım) ve geri çıkıyorum, yanımdan geçiyor.

Daha bir çok şeyler yaşıyorum, hatırlayamadığım......................
...............................

Devamında hatırladığım;

Bir yerde oturmuş çekirdek çıtlatıyorum...

Selametle.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
lmww1.jpg

Aleykum selam Hosgeldiniz kardesim..
Hayirdir insallah...
Rüyanız, Yaşamınızda inanılmayacak derecede güzel, sizi şok edecek yeni bir dönemin başlangıcını temsil etmektedir.
Bu dönemde herşey istediğiniz gibi hatta beklediğinizden güzel gelişecek...Allahu alem..
Rüyanizda zenci bir kimseyi görmek, aydinlik günlerin çok yakinda oldugunu ve sikintilarinizin geçmek üzere bulundugunu ifade eder..
Bacaklar hareket isteğini, ruhsal ve duygusal dengeyi anlatırlar.

evet ins..guzel gunler yakin lakin bunun da sartlari vardir..
Her nimet kulfetti ve imtihani ile gelir..
ilk once Nefsinizin ,ihtiraslarinizin ,korkularinizin Köleliginden ,esarettinden kurtulmaniz gerekli...
Dünyanın sahte lüksüne aldanmayin.... Hangi şartlarda olursa olsun, hakikî imanı elde etmişse kâinata dahi meydan okur.
evet gunumuzde Ölen bir şeyler var.. ama bunlar sadece bedenler değil.. ölmüş kalpler,, vicdanlar ve insanlik vardir...
Kölelik bitti mi sanırsınız? Kölelik nedir bilir misiniz? insanin sehvettine, hirsina, ihtiraslarina ,dunya ve cikarina, heva ve heveslerine esaret dusmesidir..
evet bunun disinda kölelik bugün de her kıtada değişik biçimlerde devam ediyor. ..insanlik, pazari, kadinlar ve ezilen mazlumlar, yetimler köle pazarinda halen satiliyor..

Ruyaniz size bir uyari mahiyettinde...
Mutsuzluk..doyumsuzluk..bencilik Çağın en büyük hastalıklarının başında geliyor bugun..
Mutluluk bile mutsuz ediyor insanı…once seviyorsun..sonra alisip bikiyorsun sanki.
hiçbir şey sürekli değil her şey gelip geçiyor insanın hayatından.
Fani insanın baki ile imtihan..
Mal mülk şan şerefe itibar makam mevki dostlukAşklar sevdalar ayrılıklar…
Duygular düşünceler sızılar…
Hepsi mutluluk için ise…bunlara sahip oldugumuz halde neden halen mutsuzuz?
Neden bütün bu durum ve bu imkanlar insanı mutsuz ediyor.
Neden insan sürekli mutsuzluktan dem vuruyor.Niçin bir türlü ulaşamıyor mutluluğa?
Ben sahsen Mutlu insan gormedim Huzurlu insanları tanıdım...
Onların insanlık halleri gözlerimin önünden ..sözleri aklımda ..hatiralari gönlumden hiic gitmedi..
Onlar mutluluğu; daha ziyade kalbî ve insanın inançlarıyla gönlünde kurduğu cennetlerinden ibaret görüyorlardi..
Mutluluk hem çok yakın hem çok uzak...tir Sana..diyordu..
Tamamen bize bağlı....Mutluluk dışımızda değil içimizde...
mutlulugu dis dunyanda degil ic Aleminde BULDUGUNUZDA esaretten de kurtulabilirsiniz..
Hayirli gunler...

Ruhlaralemi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum.

Allah c.c. Razı olsun inşallah, yorumunuz icin teşekkür ederim, yerinde bir yorum yaptığınıza yürekten inandım lakin bu rüyayı gördükten sonraki yaşantımı değerlendirdiğimde, manevi dünyama Rabbim güzellikler kattı, şükürler olsun. Ve şimdilerde Rabbim ibadetlerimi arttır diye çok dua ediyorum, biliyorum ki ibadeti, kulluğu yapacak olan iradem gibi gözüksede, aslında bu iradeyi bana İhsan edecek te sadece Allah c.c. Tır.

Hem yorumunuz için, hem de nasihatlarının için tekrar teşekkür ederim, Allah a c.c. Emanet olun.

tolgaavsar

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm,
Rüyamda 3 tane zenci gordum onlarla birlikte denize gıdıyorduk hepsi güler yuzluydu yaşadığım yerde marina var vede bizde rüyamda marinanın içinden geçmek ıstedık ama guvenlık engel oldu ama biz gne direndik sonra kactm arkadaşımın ablasını gordum bir cok kucuk havuz gordum ama aynı denız gbıydı ve cok dalgalıydı arkasımın ablası havuzdan havuza atlıyordu farklı bı ruya havuza bnde atlmıstm ablasının yanıana gıttıgımde havuzda nefes alabılıyorsun dedi denedim havuzda nefes alabılyordum bu kadarını hatırlıyorum bu ruya hakkında bana acıklayacı bılgı verıp bana yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim şimdiden

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hayirdir insallah
Rüyada zenci görmek Sıkıntılardan kurtulmak, rahata ermek için daha fazla çalışmak, daha fazla gayret göstermek gerektiğiini gösterir.
Rüyada güler yüzlü bir zenci, ani haber müjde olarak yorumlanır.
"rüyamda 3 tane zenci gordum onlarla birlikte denize gıdıyorduk "
Sizin 3 tane Korku, kaygi ve endiseniz olduguna isarettir!!
Tatilde dinlenmek mi ders mi çalışmak mi?bunu da kendi geleceginize sorun..
köle mi yoksa yarin kendinin efendisi mi olmak istiyorsunuz ?

Rüyada Havuz Görmek :icine girmek,İçinde temiz su bulunan bir havuza baktığını görmek geleceğinin çok parlak olmasına yorulur.

Havuz, Dünya,Su da hayat...Dünya havuzuna atlamak icin
Hayata hazır olmak, Hayatti ve Hayattin Sahibini bilenler
bu Dünya deryasindan boğulmadan kurtulabilirler ancak...
Kendinizi Maddi,Manevi Hayata Hazırlayıp; hayata oyle atlayin.. Yoksa Bir kaşık suda da boğulabilirsiniz...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada zenci çoçuk görmek

SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR. Ben yine geldim, rüyam var sevgili gönülsızım yorumlanacak. Küçük bir zenci çoçuk gördüm ısrarla benle kalmak istiyordu. Kim dedi bilmiyorum bana birisi zenci çocuğu yerine, ailesine vermemi söyledi. Onu yerine ulaştırmam lazım diye çok çaba sarfettim. Çoçuğun benle kalmak istemesini bile dikkate almadım. Çok sevimliydi hem sevdim sardım hemde verilen emire uymak için onu yerine ulaştırmaya gayretteydim. O da ayrılmak istemiyordu. Uyandığımda bu kadar çoçuk isteyen ben, neden göndermek için uğraştım kalsın benim olsun dedim. Yumurcak ama bunu rüyamda düşünemedim verilen emire odaklanmıştım yorumunuz için şimdiden teşekkürler Allah razı olsun selametle kalın görüşmek üzere.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüyaniz Hayr olsun aslinda rüyaniz ayan beyan açik..Ben burdayim Bul beni..anla beni diye de Sessizce de Haykırıyor...
Rüyada zenci çocuk yada zenci bebek görmek;
Aile ve kendi içinizde bazı sorunlar veya huzursuzluk ifade eder.
Rabbim Sizi özel bir sebep ve gaye, hizmet icin yaratmış ama Siz halen bunun FARKINDA ,idrakinda olmayıp !kendinizden çok da emin olmadığınıza yorumlanır...

Bunu bir rahmet olarak değil,bir zahmet olarak görmektesiniz..Mümin zahmeti zahmet olarak görmez. Çünkü O, zahmeti değil, zahmetin ardındaki imtihan ve rahmeti görmekte...
Kissadan Hisse..dedim ya her şey nasip ve kısmet ,idrak meselesidir.selametle..

acilangul1
https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/34293-ben-ruyalari-yorumlamaya-calisiyorum.html

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim.Evet yorumunuz doğru birşey var seziyorum ama ne olduğunu çözemedim,aydınlığa çıkaramadım,adını koyamadım bir uyarı var, canım yanmadan Rabbim gösterir inşallah açıkça ve olanlardanda,kendimdende emin eyler inşallah tekrar teşekkürler, Allah'a emanet olun Selamün Aleyküm.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Teşekkür ederim.Evet yorumunuz doğru birşey var seziyorum ama ne olduğunu çözemedim,aydınlığa çıkaramadım,adını koyamadım bir uyarı var, canım yanmadan Rabbim gösterir inşallah açıkça ve olanlardanda,kendimdende emin eyler inşallah tekrar teşekkürler, Allah'a emanet olun Selamün Aleyküm.

şu An Yaşadığın Olaylari Nefis, gözü ile değil!hikmet gözü ile bakin! Bunlari bir rahmet ,bir imtihan olarak değilde ,bir zahmet ,bir ceza olarak görmeye devam ederseniz korkarim ki;Kazanma Kuşağında Kaybedenlerden olabilme ihtimaliniz var diye Rabbim Sizi uyarici bir Rüya lutf etmiş...

"O da ayrılmak istemiyordu. Uyandığımda bu kadar çoçuk isteyen ben, neden göndermek için uğraştım kalsın benim olsun dedim."
Allah'ın rahmettini,rızâsını isteriz amaa Acı ,elem,zorluk, çile çekmeyi hiç bir zaman istemeyiz...
Allah'a emanet olun Ve Aleykümselam..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir derviş uzun bir yolculuk yapıyordu. Haftalarca yürüdükten sonra önünde tıpkı yüce bir dağ gibi dikilen dik bir tepeye denk geldi. Ellerini kaldırdı ve şöyle dua etti:
"Ey Rabbim! Biliyorsun, senin aşkına seyahat etmekteyim. Herşeyin ve herkesin dizgini senin elindedir. Lütfen bana bu tepeyi aşmama yardım edecek bir eşek gönder."

(ihlas ile aşkıyla hareket edersek, Allah (c.c) ihtiyaç duyduğumuzda bize yardım edecektir).

O anda bir anırma sesi duydu ve çalılıkların arasından bir eşek çıktı. Allah (c.c)'a bu yardımından dolayı şükretti ve tam eşeğe binmek üzereyken bir Arap atına binmiş bir haydut çıkageldi. Haydut iriyarı, zalim bakışlı, kalın bıyıklı, kaşlı bir adamdı ve belinde bir piştol ile bir pala taşıyordu.

Haydut gürledi; "Aha! Bir derviş. Dervişlerden nefret ederim! Daima dürüstlükten, tevazudan ve başkalarına yardım etmekten söz edersiniz. Siz kim oluyorsunuz ki benim yaşama tarzımı eleştirmeye cüret ediyorsunuz? Ve işte bak! Kocaman bir adamsın küçücük bir eşeğe binmişsin.
Aslında eşek senin sırtında olmalı. Evet, buldum! Yüklen eşeği sırtına."

Derviş dehşet içinde hayduda baktı; "eşeği sırtıma mı alayım?"
Haydut elini palasına attı. "Sana eşeği kaldır ve sırtına al dedim!"

Derviş çaresiz uydu bu emre. Sonra haydut gürledi: "Şimdi, eşeği tepeye kadar taşı."
"Tepenin başına kadar mı?"

Haydut tekrar palasına uzandı; "eşeği tepenin başına kadar taşı" diye emrini tekrarladı.

Derviş sırtında eşekle tepeye tırmanmaya başladı. Her geriye bakışında, haydutun eli palasında beklediğini gördü. Sonunda, harap-bitap düşen derviş tepenin zirvesine ulaştı.

Eşeği yere indirdi ve ellerini tekrar semaya kaldırdı: "Ya Rab! Biliyorum Sen her şeyi görüyorsun ve her şeyi biliyorsun!"

Tıpkı zavallı derviş gibi, büyük bir kısmımız sırtımızda eşeklerimizi taşıyoruz.
Onları kendimiz için çalıştırmak yerine, nefsimiz için, benliğimiz için çalışıyoruz.
Allah (c.c) nefsin bize bir vasıta olmasını diledi ve elbette ki bunu tersinden anlayan biziz; Allah (c.c) değil.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Hikmet gözüyle nasıl bakılır?Kafam durdu düşünmekten cevaplarınız bile bir sürü şey söylüyor,önümde açılmayı bekleyen bir kapı var,kapının kolunu bulamıyorum ki açayım önümde belki ama eremiyorum,yaşadıklarımı bir ceza bir zahmetten çok ayeti kerimede belirtildiği gibi kendimden biliyorum başıma gelenleri ama söylediğiniz gibi içinde ki hikmetin varlığını hissediyorum ama net olarak göremiyorum biraz daha ince düşünmeliyim, dualarınızı eksik etmeyin inşallah, kaybedenlerden değil kazananlardan olmak ümidinde duasındayım, tekrar çok teşekkür ederim.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Rüyada zenci adam görmek.
Selâmün Aleyküm ablacigim.
Bilenler iyi bilir bilmemek bazen en güzel şeydir.
Ablacigim biliyorsunuz yyeni işe başladım çok şükür gayet güzel gidiyor.
Daha önce çalıştığım firmaya ilk başladığımda bana 45 gün çalışabilirsin demişti kadının biri hakikaten de öyle oldu ınanmadim başıma gelince rüyami animsadim.
Malesef bazen haber geliyor istemesemde rüyamda gosteriliyor.
Dün gece ki rüyam
bir mağaza çok lüks zenci takım elbiseli bir adam var dev gibi. Bana diyorki 1 ay :(
1 ay çalışabilirsin bende diyorum ki hayır daha uzun sürecek.
Tam o esnada kendimi zenci adama ifade etmeye çalışırken zenci adama kahve ve su geliyor ve kahve o kadar güzel kokuyor ki.
Kahve ye bakıp içimi çekiyorum kokusunu ve diyorum ki kahve ne güzel kokuyor.
Zenci adam beni dinlemedi :(

Ablacigim yine tarih verildi bana daha öncede verildi pskolojik diyip unutmusumtum ama o tarih çıktı yine aynı şey oldu :(
Ben biktim rüyalardan.
Ben ertesi günü biliyor olmaktan da bıktım.
Tahminlerim ve hislerimden de yoruldum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam rüyaniz Hayr olsun ,yaşantını değerlendirdiğinde, manevi dünyana Rabbim güzellikler kattığını fark edersiniz..
işiniz iyi gidiyor Elhamdullilah şükür...
şimdiye kadar yaşadığın olaylari Nefis, gözü ile değil!hikmet gözü ile bakarsaniz her biri bir rahmet ,bir imtihan ,sizi olgunlaştırdığını göreceksiniz.. Kazanma Kuşağında Kaybedenlerden olmıyalım inşaAllah..

zenci takım elbiseli bir adam var dev gibi. Bana diyorki 1 ay çalışabilirsin
yaşamınızdaki yine kaybedeceğim,korku, endişe ,olumsuzluklar,Negatif düşünce ,kendine güvensizlik, yetersizlik, duygularından kurtulun artık..

Negatif düşünce tarzı bireylere hem ruhsal hem de bedensel zararları bulunduğu, kanıtlanmış bir gerçektir.
Sürekli olarak olumsuz düşünmek ,melankolik bir ruh hali ve bunu alışkanlık haline getirmiş olmak fiziksel hastalıkların ortaya çıkmasına davetiye çıkartıyor. Negatif düşüncesin insan sağlığına zararları başında zindeliği ve pratik düşünmeyi kaybetmesi geliyor.

Mutsuzluk, dinginlik, kaygı, kızgınlık ve stres negatif düşüncesin zararları arasında ,Olumsuz duygu ve negatif düşünceler iş hayatında da problemler yaratmaktadır.
olay ya da insanların davranışlarını,sözlerini kişisel ALMAYIN..
Her İnsanın bir eşref saati, bir de eşşek saati vardır.......

AKLINI KULLAN ,Şu etrafına bir bakın,
Sır içinde Sır döner ,Aklını kullanırsan, Kâinatın dilini çözebilirsin.
Asla yanlış yol seçme, Vicdanınla ters düşme.
Hep araştır, vazgeçme,mutluluk ve huzurun artsın

Allah asla kuluna zulmetmez. O Rahman ve Rahim’dir. Yeter ki biz iyilikler dileyelim ve bu yolda çaba gösterelim. İçimiz ve dışımız bir ve barışık, kâinatın seyrinin farkının farkına varalım ve Akıl nimetini kulanalım..

Düşünceler inançlarımızı, inançlar davranışlarımızı, davranışlar da kaderimizi etkiliyormuşçasına yuvarlanıp gidiyoruz. ..Niyet hayır, akıbet hayır........

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allah razı olsun gönül sızım vana hep böyle net yazın ilk kez tam kalbime aklıma yattı soyledikleriniz .
Teşekkür ederim.
Allah razı olsun sizde size Ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin.
Selam ve Dua ile

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Rüyada zenci görmek neye işarettir?
Rüyada ben, beyim ve küçük oglum ile kapida duruyoruz. Bu arada kapimiza iki zenci geliyor, biri kisa ve digeri uzun boylu. Bizler tahmin ediyoruz ki, gelenlerin müslüman olduklarini kararlastiriyoruz. Ama biz biliyorduk birileri gelecek bizim kapida kurban kesecekler diye. Ama hangi niyette kesecekler, bilgimiz yok ve geldiklerinde gördük zenci olduklarini. Bu arada uyanmis oldum, acaba bunu neye yorumluya bilirsiniz. Saygi ve selametle.

Üst Alt