• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyalar gerçek olur mu?

Tarihçi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyalar gerçek olur mu? Rüya gerçekleşir mi?
Çoğu zaman kendimi gördüğüm rüyayı yaşarken buluyorum ya da ben öyle sanıyorum. Zaten çok rüya görmüyorum ama görünce de etkisinden kendimi alamıyorum. Gerçek hayat ve rüyayı bağdaştırıyorum, hayatımda ona göre adımlar atmaya çalışıyorum.. Tabi yaptığım ne kadar doğru bilemiyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Dostum, Rüyalar gerçek olur mu ?
Sadece Sadık Rüyalar,vahiy ve Allah tarafından gelen ilham gibi haberleşme ve gerçeği öğrenme vasıtasıdır.
Sadık rüya insanın kalbinden gayb âlemine açılan bir penceredir. Ruh oradan, Levh-i Mahfuz’da yazılı, kişinin kendisini veya çevresini ilgilendiren hadiselerin ya hakikatini veya temsillerini görür. İşte bu temsiller ve teşbihlerden dolayı görülen rüya, yorumu gerektirir.

Ancak hangi rüyaların yorulup hangilerinin yorulamayacağmı basit bir şekilde ifade etmekte fayda vardır.
İslam'a göre Rüyalar üç çeşittir.
1. Salih ,Sadık,rüya ,
2. Şeytani ,nefsani rüya,
3. İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan bilinçaltı rüya.

Rüyaların içinde hak rüyalar vardır. Ancak her rüya haktır ve her tabir de doğrudur denilmez.Her Rüyaya göre hareket ve rüyaya istinad etmek doğru değildir.

Ben de Gerçek hayat ve rüyayı bağdaştırıyorum, hayatımda ona göre adımlar atmaya çalışıyorum..

ama her rüyaya göre değil...Bizim halk dilinde var olan “Aç tavuk rüyasında darı görür” deyimi sanki rüya tabirleri için söylenmiş özlü bir sözdür. İnsanın akşam tuzlu yiyip, gece sabahlara kadar rüyasında pınar başlarında dolaşması normal*dir.

Yine meşguliyetini, mesleğini, sevdiğini ,hayalerini,görmesi bazı şeyler ifade etse bile, tabire değmez. Hangi rüyanın tabire değer olduğunu insanın kendisi de az çok bilir.

Böyle bir rüya çoğu kere âdet dışı, yadırganacak bir hadiseyi ihtiva eder. Olduğu gibi çıkacak rüyanın da insan üzerindeki tesiri rüya sıradan gibi görünse bile uzun sürer.

Bu gün görülen rüyaların ancak yüzde 10-15’i bir şey ifade ediyor. Binde iki-üçü de olduğu gibi çıkıyor. Gerisi hiçbir şey ifade etmiyorlar veya tabire değmeyecek şeyler ihtiva ediyorlar. selametle..

Üst Alt