Sacher torte

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
sacher torte,kakaolu pasta,bitter çikolatalı sacher.
sacher.jpg

malzemeler:


  • 5 yumurta sarısı
  • 1 su bardağından biraz az pudra şekeri
  • 130 gr tereyağı
  • 100 gr erimiş bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 5 yumurta beyazı
  • 100 gr toz şeker
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1/2 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • kayısı marmelatı
hazırlanması:


  1. pudra şekeri ve tereyağını mikserde iyice çırpın, içine yumurta sarısını ekleyin.
  2. benmari usulü eritilmiş çikolatayı ilave edin. kakao, un, vanilya ve tuzu ekleyin.
  3. en son yumurta beyazı ve şekeri kabartın, bunu diğer malzemeye yavasça ilave edin. 24 cm fırın kalıbına koyun. 180C'de 20-25 dak pişirin.
  4. fırından çıktıktan sonra soğuyunca üçe kesin. (ben kesmedim.)
  5. aralarına ve kenarına ve üstüne (her yerine) ince bir tabaka halinde kayısı marmelatını sürün. (özellikle kenarlarına ve üstüne çok sürmeyin, çikolata sosu dursun.)

sosu için:


  • 1 su bardağı (200ml) su
  • yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 10 gr nişasta
  • 1/4 su bardağı (65ml) su
  • 200 gr doğranmış bitter çikolata
  • 50 gr krema

  1. toz şekeri tencereye koyun, kakao ve nişastayı eleyin.
  2. 200 ml suyun yarısını ekleyin, iyice karıştırın, sonra geri kalan tüm suyu koyun (100+65).
  3. tencereyi ateşe koyun, ocakta karıştırarak kaynatın, fokurdamaya başlayınca 1 dak. daha bekletin ve ateşten alın.
  4. çikolata ve kremayı hızla karıştırarak ekleyin, soğumaya bırakın. ara sıra sosunu karıştırıp havalandırın.
  5. soğuyunca da kekini tel ızgara üzerine koyun ve kepçeyle sosu dökün. (telin altına fırın tepsisi koyunca daha rahat oluyor.)


 
Üst Alt