sadakat canı deşip canana varmasıdır

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Biz aşkı,sadakatti unuttuk Allah’ım. Hatırlatasın diyedir bu yakarış..
Sevgi saygı ve sabır netice itibariyle insanı sadık yapar. Sadakat bağlılık demektir.
Sadık olan sadece maddesiyle değil manasıyla da bağlanır Sevdigine...
Gönlü ve ruhuyla da kop*maz bir ilişki kurar.
Sadakatin olmadığı yerde ihanet ve aldatma vardır.
Al*datmanın her çeşidi gibi eşini ,sevdigini aldatmak da önce aldatana za*rar verir.
Çünkü aldatan önce kendisini aldatmıştır. Bu hâl sebebiyle iç dünyasında meydana gelen yıkıntıyı tamir etmek oldukça zordur.
Bazen bir aldatışın bedeli bir ömür boyu sürer.
İmanlı ve vicdanlı insan herkes affetse bile kendisini affetmez.
Eşleri aldatmaya götüren sevgisizlik saygısızlık ve sabır*sızlıktır. Öyleyse şöyle diyebiliriz; sadakat bir sonuçtur ve o sevgi saygı ve sabrın çocuğudur.
Allah'a sadakat göstermeyen kişiden talep edilen sevgi ve sadakatin hiçbir anlamı olmaz.

Duvarı sağlam kılan tuğlanın şeklinden ziyade harcın kalitesidir Bir harç da Sadakatir!
Sadakat, doğru düşünmek, doğru konuşmak, doğru davranış sergilemek ve aynı zamanda doğruluğu kalbde korumak ,dogrularin yaninda olmaktir...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ben o doğruları hissediyor adını bilemiyordum gönül dostum yine bu yazınla yaşadıklarımda neden vicdanım rahatsızdı anladım.Bilemiyordum hissediyordum şimdi nedenini anlıyorum;ben haklı çıktığıma doğruyu yaptığıma sevineyim mi,üzüleyim mi bilemiyorum.

''Bazen bir aldatışın bedeli bir ömür boyu sürer.
İmanlı ve vicdanlı insan herkes affetse bile kendisini affetmez.
Eşleri aldatmaya götüren sevgisizlik saygısızlık ve sabır*sızlıktır. Öyleyse şöyle diyebiliriz; sadakat bir sonuçtur ve o sevgi saygı ve sabrın çocuğudur.
Allah'a sadakat göstermeyen kişiden talep edilen sevgi ve sadakatin hiçbir anlamı olmaz.''

Tam karşıma çıkan insanın yaşadıklarımla yansıması bu idi.
Eksik taşlar tek tek ortaya çıkıyor hakikat ne kadar saklanabilir ki mazlumu koruyan Allah cc adaletini unutanlar aldatır,sabırsız ,sevgisiz,sürekli suçlayarak,güzeli görmek yerine ufacık çöpe takılıp kalırsa,vicdanını duymaz oluyor ve o insandan artık saygıda beklenmez o ilişkiden süreklilikte ve sonra Allah cc verdiği nimeti kendi diliyle çekip alıverir insandan...Men dakka dukka (Ne ekersen onu biçersin)
Tıp kı bizde olduğu gibi ben gidene değil heba olan sevgime üzülüyorum.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Üzülme güzel ablam, eden kendine eder, senin arkana baktığında pişman olacak bir şeyin yok ona sevin! üzüldüğün şey heba olan sevgin ama şimdi farkında değilsin, ya da nefsin seni kandırıp aklına getiriyor yaşadıklarını... Kendini toparla, başka tarafa çevir yönünü aklına geldikçe düşünmemeye gayret et (biliyorum çok zor ama)

gönül sızım abla der ya hani; üzülme! belki kaybettiklerin kurtulduklarındır.. diye aynen bu söze katılıyorum...

Bir gün gerçekten seni hak eden senin kalbine mukabil bir kalp çıkar karşına merak etme, sabret ve DUA ET! Selametle, Allah önlüne göre versin, gönlüne ferahlık versin..:)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Bazen kelimeler yetmez içimizdekileri anlatmaya, o zaman yapılacak tek bir iş vardır... Açarız alemlerin rabbi olan, bizim yegane tek sahibimiz olanın ne söylediğine Kuran-ı azimmüşan ne diyor? ona bakarız..O bizim yüreğimize su serper yüreğimizin kanayan yerlerini onarır..

Allah'la konuşmak yaradan'ımla konuşmak her daim iyi gelir yüreğime.. Yüreği kırık, kanayan ablacım aç Kuran'ı, gerekirse gözündeki yaşlarla oku ama oku işte...

Rabbin verir gönlüne şifayı o sinelerin özünü bilir..

Ben geldim de... rabbim yine geldim kapına, yine eksiğim sana muhtacım de!! seni en iyi anlayan en iyi dinleyen, yaralarına merhem verecek yalnız yaradan dır....selametle.....

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun emoş kardeşim, Gönül dostum gönül sızım'ın hakkını nasıl öderiz bilmiyorum Rabbim ondanda sonsuz razı olsun başlarda senin dediklerini fazlası ile yaşıyordum ama artık öyle değil nefsim ne vakit kızgınlıkla yaşadıklarıma, kendime, o şahsa bir sürü şey saymak istese de Rabbim bana bir sabır indiriyor'' benim rızamı kazanmak istiyorsan affet'' diyor ve ben onu affedip hakkında hayır dua etmeye başlıyorum elhamdülillah inşallah oda benim için ediyordur!
Affetmenin hafifliğiyle Rabbim beni sürekli düşünüp o ayrılma bitme kaosundan da uzaklaştırmış oluyor.Ben çoktan niyetimle yüreğimle Hümeyra'nın geleceğine yelken açtım önüme bakıyorum.Bilinç altını temizlemek zaman alıyor bazı şeyler mecburen silinmiyor hatırlanıyor elimizde değil yoksa ben Rabbim ,efendim sav ve dualarım secdelerim ile Kur'an ile çok mutlu ve huzurluyum derdim kulluğum, geçmişimi Allah tealanın rızasına merhametine bıraktım. Geleceğimi de yine onun rıza, rahmet ve bereketinden diliyorum.İlgi ve alakan için Allah cc senden sonsuz razı olsun kardeşim dünya ahiretini af ve afiyeti ile donatsın inşallah selametle yerlerin ve göklerin sahibine emanet ol.acilangul1

Üst Alt