Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Salât ü selâmı çok eylemek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="hüzün" data-source="post: 39076" data-attributes="member: 15"><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Teal"><strong>Demek ki Peygamber SAS Efendimiz'i sevmeliyiz, sevgimizi salât ü selâmı çok söylemekle fiilî duruma geçirmeliyiz. <span style="color: Red">Efendimiz'in hayatını okumalıyız. Efendimiz'in sîretini, sünnetini bilmeliyiz,</span> <span style="color: Red">hadis-i şeriflerini öğrenmeliyiz. Sünnetine uygun yaşamalıyız, rızâsını kazanmağa çalışmalıyız.</span> Ümmetine güzel hizmet etmeliyiz. Kendisine de <span style="color: Red">salât ü selâmı çokça etmeliyiz.</span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Teal"><strong><span style="color: Red"></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Teal"><strong><span style="color: Red"></span></strong></span></span></span><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Teal"><strong>"Esad Hoca bir vaazında söylemişti, ben de o günden itibaren kabul ettim, çok sevaplıymış. Ondan sonra <span style="color: Red">her gün yüz defa </span>Efendimiz'e salât ü selâm getirmeyi kendime âdet edindim, vazife edindim, vird edindim."</strong></span></span></span></p><p></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Selamünaleyküm efendim, Allah razı olsun chatboxdan duyurunuzu gördüm, salatu selam kampanyasına katılmayı tavsiye ettiniz. Acizane bende fikir belirtmek istedim.</span></p><p><span style="font-size: 12px">Yukarıdaki yazınızdan bazı bölümleri kırmızı ile vurgulamak istedim bu kısımlar çok önemli, Peygamber efendemize fazlaca selatü selam getirmek onu HATIRLAMAK açısından çok önemlidir. Onu hatırlamak ise bize tavsiyelerini ve bizler için öngördüğü hayatı hatırlamak demektir, ayrıca salatu selam getirmenin bilmediğimiz manevi faydaları da olabilir.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Günde belli miktarda salatu selam getirmeli hemde bunu yaparken tefekkür edebilmeliyiz...Bir tesbih miktarı yani kısaca 100 adet salatu selam getirebilir ve bu esnada tefekkür edebilir hemde Peygamber efendimiz hatırlayıp onun manevi hazzından istifade edebiliriz...</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">fakat daha fazlası 200-500-1000-5000 gibi sayılarda oturup salatu selam söylemek insanı tefekkürden uzaklaştıra bilir böylesine sayılarla hiç durmadan aynı kelimeleri tekrarlayarak</span></p><p><span style="font-size: 12px">söylemek insanı robotlaştıracaktır.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">lütfen bu söze dikkat edelim </span><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Teal"><strong><span style="color: Red">her gün yüz defa </span>Efendimiz'e salât ü selâm getirmeyi kendime âdet edindim, </strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black">evet tam kıvamında, gayet doğru.. kusura bakmayın ben buraya dikkat çekmek istedim. Hocamız ne güzel beyan etmiş günde 100 tane selatu selam getirerek Peygamberimizi anlamaya çalışmak ne güzel.</span></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Black"></span></span></span></span></span></span><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: Teal"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: Black"> Fakat Herhangi bir yere yetişecekmiş gibi şukadar sayıda salatu selam söylenecek, şukadar kişi bunu yetiştirecek gibi şekilciliğe karşıyım.</span></span></span></span> Bu7milyar salavat söylenecek diye ortaya çıkaran kişi veya kişiler kimlerdir acaba, inanın ben hiç tanımıyorum, neden böyle bir şey yapıldığınıda anlamış değilim.</span></p><p><span style="font-size: 12px">Önemli olan beynimiz durana kadar aynı kelimeleri tekrarlamak değil, önemli olan sayıya bakmadan efendimize salatu selam getirirken aynı zamanda da düşünebilmekdir. Neyi düşünebilmek...Efendimizi hayatını, sünnetlerini birdaha hatırlamak, birdaha hatırlamak..</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Yani kısaca Peyganber efendimizin çokca salatu selam getirmemeizi istemesindeki nedenin hatırlamak, düşünmek, uygulamak üzere olduğunu düşünüyorum...Bilinçsiz olarak aynı kelimeleri tekrarlamak değil. belki bazıları biz bilinçsiz olarak söylemiyoruz, bilinçli olarak söylüyoruz diyebilir.İnanın olmaz 100 tane hadi birazdaha zorlayalım 200 tane söyledikten sonra artık beyin otomatikleşir robotlaşır daha fazlasında düşünme işini gerçekleştiremez. Neyse hakkınızı helal edin bu benim kendi düşüncemdi kimseyi bağlamaz ve etkilemez, sadece kendimi ifade etmek istedim, fikir ve düşünceleriniz karşı olabilir fakat benim düşüncem budur. Böylesine sayılar ortaya atıp düşünceleri dumura uğratmayalım derim.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hüzün, post: 39076, member: 15"] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Teal][B]Demek ki Peygamber SAS Efendimiz'i sevmeliyiz, sevgimizi salât ü selâmı çok söylemekle fiilî duruma geçirmeliyiz. [COLOR=Red]Efendimiz'in hayatını okumalıyız. Efendimiz'in sîretini, sünnetini bilmeliyiz,[/COLOR] [COLOR=Red]hadis-i şeriflerini öğrenmeliyiz. Sünnetine uygun yaşamalıyız, rızâsını kazanmağa çalışmalıyız.[/COLOR] Ümmetine güzel hizmet etmeliyiz. Kendisine de [COLOR=Red]salât ü selâmı çokça etmeliyiz. [/COLOR][/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Teal][B]"Esad Hoca bir vaazında söylemişti, ben de o günden itibaren kabul ettim, çok sevaplıymış. Ondan sonra [COLOR=Red]her gün yüz defa [/COLOR]Efendimiz'e salât ü selâm getirmeyi kendime âdet edindim, vazife edindim, vird edindim."[/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3] Selamünaleyküm efendim, Allah razı olsun chatboxdan duyurunuzu gördüm, salatu selam kampanyasına katılmayı tavsiye ettiniz. Acizane bende fikir belirtmek istedim. Yukarıdaki yazınızdan bazı bölümleri kırmızı ile vurgulamak istedim bu kısımlar çok önemli, Peygamber efendemize fazlaca selatü selam getirmek onu HATIRLAMAK açısından çok önemlidir. Onu hatırlamak ise bize tavsiyelerini ve bizler için öngördüğü hayatı hatırlamak demektir, ayrıca salatu selam getirmenin bilmediğimiz manevi faydaları da olabilir. Günde belli miktarda salatu selam getirmeli hemde bunu yaparken tefekkür edebilmeliyiz...Bir tesbih miktarı yani kısaca 100 adet salatu selam getirebilir ve bu esnada tefekkür edebilir hemde Peygamber efendimiz hatırlayıp onun manevi hazzından istifade edebiliriz... fakat daha fazlası 200-500-1000-5000 gibi sayılarda oturup salatu selam söylemek insanı tefekkürden uzaklaştıra bilir böylesine sayılarla hiç durmadan aynı kelimeleri tekrarlayarak söylemek insanı robotlaştıracaktır. lütfen bu söze dikkat edelim [/SIZE][SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Teal][B][COLOR=Red]her gün yüz defa [/COLOR]Efendimiz'e salât ü selâm getirmeyi kendime âdet edindim, [/B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=Black]evet tam kıvamında, gayet doğru.. kusura bakmayın ben buraya dikkat çekmek istedim. Hocamız ne güzel beyan etmiş günde 100 tane selatu selam getirerek Peygamberimizi anlamaya çalışmak ne güzel. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Comic Sans MS][COLOR=Teal][FONT=Verdana][COLOR=Black] Fakat Herhangi bir yere yetişecekmiş gibi şukadar sayıda salatu selam söylenecek, şukadar kişi bunu yetiştirecek gibi şekilciliğe karşıyım.[/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT] Bu7milyar salavat söylenecek diye ortaya çıkaran kişi veya kişiler kimlerdir acaba, inanın ben hiç tanımıyorum, neden böyle bir şey yapıldığınıda anlamış değilim. Önemli olan beynimiz durana kadar aynı kelimeleri tekrarlamak değil, önemli olan sayıya bakmadan efendimize salatu selam getirirken aynı zamanda da düşünebilmekdir. Neyi düşünebilmek...Efendimizi hayatını, sünnetlerini birdaha hatırlamak, birdaha hatırlamak.. Yani kısaca Peyganber efendimizin çokca salatu selam getirmemeizi istemesindeki nedenin hatırlamak, düşünmek, uygulamak üzere olduğunu düşünüyorum...Bilinçsiz olarak aynı kelimeleri tekrarlamak değil. belki bazıları biz bilinçsiz olarak söylemiyoruz, bilinçli olarak söylüyoruz diyebilir.İnanın olmaz 100 tane hadi birazdaha zorlayalım 200 tane söyledikten sonra artık beyin otomatikleşir robotlaşır daha fazlasında düşünme işini gerçekleştiremez. Neyse hakkınızı helal edin bu benim kendi düşüncemdi kimseyi bağlamaz ve etkilemez, sadece kendimi ifade etmek istedim, fikir ve düşünceleriniz karşı olabilir fakat benim düşüncem budur. Böylesine sayılar ortaya atıp düşünceleri dumura uğratmayalım derim. [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Salât ü selâmı çok eylemek
Alt