- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
Salçalı,Biberli Pirzola
Malzemeler
14 kalem pirzola
1 domates
2 çay bardağı tat domates rendesi
1/4 kırmızı kaliforniya biberi
1/4 sarı kaliforniya biberi
1 soğan
1 çorba kaşığı kekik
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1,5 çay bardağı su
Yapılışı
Soğanları halka halka doğradım. Düdüklü tencerenin dibine döşedim. Üstüne pirzolaları yerleştirdim. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koydum. Kaliforniya biberlerini de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirdim. Sonra sırasıyla domates rendesi, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber geldi. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yaktım. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirdim.