Salevat-ı şerife okumak

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Salevatı- şerife okumak

Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellemin ismini işitenin ömründe bir defa salevat getirmesi farz, okuyunca, yazınca, söyleyince, işitince ilkinde söylemek vacip, tekrarında müstehaptır.

Salevatın çeşitleri çoktur. Namazların son oturuşunda okunan salli barikler salevattır. Peygamber efendimize salevat getirmek için Allahümme salli ala Muhammed ve ala ali Muhammed demek kâfidir. En kısa salevat budur. Namazda okuduğumuz, Salli barikleri okumak daha sevabdır.

Peygamber efendimize salevat-ı şerife getirmenin fazileti çoktur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “Cebrail aleyhisselam "Sana kim salevat okursa, 70 bin melek ona salât okur. Meleklerin salât okuduğu kimse Cennet ehli arasına girer" dedi. İşi güçleşen, salevat okumayı çoğaltsın! Çünkü salevat, bütün sıkıntıları giderir, rızıkları artırır, işlerin hayırla bitmesini sağlar. Salevat, Sıratta nur, salevat okuyan da nur ehli olur. Nur ehli olan da Cehennem ehli olmaz.”

Peygamberimiz buyurdu ki , “Her kim günde yüz defa salevât-ı şerife okursa, kıyâmet gününde güneşin sıcaklığından kurtulup, Arşın gölgesi altında benimle berâberdir. Ve her kim benim için bir salevât-ı şerife getirirse, rahmet melekleri onun günahlarının affolması için duâ ve istiğfar ederler.”

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Es salâtü vesselamü aleyke ya Resulallah!
Es salâtü vesselamü aleyke ya habibellah!
Es salâtü vesselamü aleyke ya nebiyellah!
Es salâtü vesselamü aleyke ya halilellah!
Es salâtü vesselamü aleyke ya safiyellah!
Es salâtü vesselam aleyke ya veliyellah...
“Allah ve melekleri Peygambere salât ederler. (Siz de) ey müminler! O’na salât edin ve tam bir teslimiyetle selâm verin.” (Ahzab Suresi, 56)

Hz-Muhammed Mustafa (s.a.v.) ise şöyle buyuruyor:

“Kıyamet gününde insanların bana en yakın olacak kişi, bana en çok salât ve selâm getirendir.” (Ibn Mâce, Ikâme, 25)

Ben Seni haykırayım her bucağa, çığlık çığlık,Ve yankılansın dört bir yandan salât ve selâm,Baharı gelsin bu karanlık çağın,Ve koksun her yer vahiy vahiy…

Habibullah’a yakın olmaya, O’nu (s.a.v.) her an yanınızda hissetmeye, muhabbetin kaynağına, aslı nur olan Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e ulaşmaya varmısınız?
Yüzbinlerce salât, Güllerce selâm Sevgililer Sevgilisine olsun! Yürekler aşkını haykırsın Rasulullah (s.a.v.) Efendimize, coşsun gönüller…Dualarımız birleşsin, demet demet selâm gönderelim Güllerin Efendisine!..

Allahumme salli alla seyydina Muhammediv ve ala alli seyyidina Muhammed ...

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sevgili!
Ay, Sen'i görmek için parlar
Güneş, Senin nuruna nazire yapar
Rüzgar, efil efil Seni söylerken
Bulut rahmet rahmet Seni yağar
Zaman Seni vurur akrebine, yelkovanında
Bebek Seni anar annesinin yanında
Ben de Seni anıyorum ya Sevgili
Güvercin olup mağaranın kapısında dursaydım
Örümcek olup küfrün gözlerini örseydim
Ey bütün zamanların sönmeyen yıldızı!
Ey yüreklerimizdeki son sızı!

Es salâtü vesselamü aleyke ya Resulallah!
Es salâtü vesselamü aleyke ya habibellah!
Es salâtü vesselamü aleyke ya nebiyellah!
Es salâtü vesselamü aleyke ya halilellah!
Es salâtü vesselamü aleyke ya safiyellah!
Es salâtü vesselam aleyke ya veliyellah...

Üst Alt