- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

Malzemeler
600 Gr.Kuşbaşı Piliç
2 Adet Patates
2 Adet Havuç
2 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
20 Adet Arpacık Soğanı
1 Su Bardağı Bezelye
2 Yemek Kaşığı Margarin
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin Beşamel Sos
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt
Yemeğin Tarifi
Margarini eritip önce arpacık soğanlarını sonrada kuşbaşı doğranmış piliç etini ekleyerek kavurun.Küçük doğranmış havucu ve sivri biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabuğu soyulmuş ve ufak ufak doğranmış domatesi de koyun.Sıcak su ekleyip ağzı kapalı olarak pişirin.Küçük küçük kesip tavada kızarttığınız patatesleri ve bezelyeyi de ekleyip biraz daha kaynatarak ocaktan tencereyi indirin.Porsiyonluk güveçlere koyun.Başka bir tencerede margarini eritin. Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun.Sütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.Sosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alıp güveçlerin üzerine yayın.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.