Sevdiğim kız bakire değil siz olsanız onun ile evlenirmi idiniz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevdiğim kız bakire değil siz olsanız onun ile evlenirmi idiniz...?
aklınızda, kalbinizde olan bazı soru işaretleri, ayan, beyan gerçekler ortaya tamamen çıkmadıkca ve siz bunları tamamen Kabul edip hazm etmedikce tam anlamı ile mutlu ve huzurlu olamaz hep bir karanlık içinde bocalar,ruhsal dünyanız da karanlık olur tam anlami ile güven duyamazsiniz...

Sevdiğim,evleneceğin kız bakire değil ya bunu Kabul edersiniz yada bunu Kabul edemiyecek iseniz daha fazla işi uzatmadan hayat yolunuza devam edersiniz....
Sen bunu ileride Kabul edemezsen hazm edemezseniz; o kızın anca hayatını zindan edersin, ya hiç düşünmeden kabul edeceksin ya da kızın hayatından çıkacaksın bunun ortası yok. kalbim ona git beynim bir düşün diyor. bazen hiç takmıyor bazende aklına geliyor anlattıkları..
hep iki duygu kalbin ile aklın arasında kalmak ....Sevgi ile nefret arasında kalmak gibidir...

Herşey aşk değil, huzur en önemlisi...
Hatalar insanlar içindir, bunu unutma... Ama kıza ve kendinize huzur bırakmayacaksan da devam etme.kaldıramayacağınız yükün altına girmeyin derim.
Hayatınız boyunca bunu sorgulayacaksanız kızada hayatı zehir edersiniz. ya kabullenin ya vazgeçin. kendinizi sorgulayın. neyi nekadar kaldırabileceğinizi kontrol edin. ona her dokunduğunuzda geçmişi düşünecekseniz bu ilişkiden hayır beklemeyin

kafanı topla ve sağlıklı düşün ilerde pişman olacağın kararlar verme Sen O'na güveniyormusun ,güvenebiliyormusun............
o kızcağıza da hayatı zehir etme Neyse artık karar senin..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Evet bu sorulara karşılığında bir soru daha var peki ya sen bakirmisin?
Sen temiz kaldın mi ?
Sen ne kadar temiz kaldın ki karşındakini sorgulamaya giriyorsun. Hayatı zindan etmeye çalışıyorsun.
Allahın kesin hükmü ayeti var .
Temize temiz düşer ve Şaşmaz!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bakire bir bayanla evlenmek isteyen kişinin bakir ,temiz olması gerekiyor düşüncesindeyim..
ama Siz bakir, temiz değilseniz illa bir Bakire bayanla evlenmek istiyorum diyebilme hakkınız var mı diyede düşünüyorum bu konuda Siz ne dersiniz....?

Evleneceğin kızın bekaretine bakıyorsan eğer namus arıyorsundur ahlak arıyorsundur. zina etmemiş olsun diyorsundur.çok açıktır ki zina kadına da erkeğe de haramdır.
kendin zina ettiysen eğer, sen günahkarsın günahsız kadını niye ararsın bre gafil...?
Sen onu hakediyor musun? senin uyduğuna uymuş o da.
zinanın kadındaki kalıcı etkisiyle baskı oluşturmaya gerek var mi...?

Eğer kendisi bakir değilse ve kız da bakire olmayabilir diyorsa mantıklı insandır.
Kendisi bakirse, kız da bakire olsun diyorsa ,adil ve idealisttir.
Kendisi bakirse, kız bakire olmasa da olur diyorsa âşık bir insandır;
Kendisi bakir değilse, ama kız illa bakire olacak diyorsa sadece bencildir..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Evet ablacigim söylediğiniz gibi seçenekler.
Son söylediğiniz oldukça fazla.
Uyanık lar söz de !
Bakır olmayipta bakirelik arayanların genelde elinden tuttukları ise operasyonla sözde bakirelik.
Bu bencillige öyle bir operasyon da mustehak.
Allah hepimize hayırlı bir es nasip etsin.
Allah bana eşimle arama hiçbir konuda yalan seti nasip etmesin.
Allah korusun.
Allah kızlarımızi ve beni zina dan haramdan ve tüm mumın kardeşlerimi korusun.
Amin ecmain

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
''Bakir olmayip da bakirelik arayanların genelde elinden tuttukları ise operasyonla sözde bakirelik''

Bu aptalca dalaverayı bende duydum ve şok oldum ,sadece konuya değil söyleyenlerede şok oldum hala aklıma geldikce tansiyonum çıkıyor ve artık o insandan kıyı kıyı kaçıyorum aklına böyle saçma ve insan aldatmaya yönelik fikirler gelen planlar yapan insanların güvenilirlikleri bitmiştir.Bana korku filimi gibi geliyor,zinanın çirkinliği kadar sonrasında bu yolu tutarak yalan üzerine yuva kurmaya çalışıp karşısındakini aptal yerine koymaya çalışmak zina kadar berbat bir durum...
Dürüstlük olmayınca evlilik olmaz,yalan riya er yada geç ortaya çıkar.Allah cc cümlemize hidayet versin.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Amin ecmain kardeşim.
Hümeyra kardeşim o kızlar malesef ki öyle zaaflarindan bir gün vurulma tehlikesi ya da kendini aklama çalışmaları aslında Allah ile aralarında set koymaktan başka bir şey değildir.
Oysaki zina yapan ve tövbe eden mumın ve mumine bir kardeşim elini gönlüne vurup Ben Allahın kuluyum diyebilse gerçekten bunu yapabilse mümin erkek yada kadın boynunu Egecektir.

Sen Allahın kulusun hatan Allaha ve kendine yapılmıştır karşındaki kişiye değil. Senin hesabın Allah ile arandadir. Hayatına girenle değil. Bu nu bir kaç kardeşime işlemeye çalışsam da başarılı olamadım malesef teknoloji kurbanı oldular ama eş lerine bakınca da hiç de Vicdanım sizlamadi. Onlar birbirlerine benziyorlar :)

Bu arada trend kızlarda tecavüz edildim yalanı da var.
Bunada inanan insanlar var .
Lisede tecavüze uğruyorsun ve sevgilin var halen erkeklere ilgi duyabiliyosun.
Ben sadece beni taciz etmeye kalkişân o çocuğu senelerdir unutmadıM.
Ve halen arkamda bir erkek varken sokakta tek başıma yürüyemem!

Lütfen hanımlar biraz asalet ! sonra size adalet gelecektir.
Selametle kardeşim.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bu gibi hususlarda İslam'ın krıteri önemlidir. Kimi kardeşlerimiz bu krıterleri öne alır o eksende bir muhatapla evlenir, yine kimi kardeşlerimiz de bu krıterleri esas almak suretiyle daha özel şartlarını da bu krıterlere ilave ederek bir muhatapla evlenir. İfade ettiğim bu hususlar erkek için de kadın için de geçerlidir.
O zaman maddeler halinde bazı şeyleri İslam eksenli ifade edebiliriz.

İlk evliliklerde istenilen ölçü (ama şart değil, bir tavsiye), bakir olan bir erkeğin bakire olan bir kadınla nikahlanmasıdır. Bu tavsiyeye uyanlar vardur uymayanlar vardır, ki her ikisi de neticede caizdir.

Yani bir erkek bakirdir ama bakire olmayan (tek istisna zina halidir, hür irade ile) bir kadınla evlenebilir. Caizdir. Kadın için de durum aynıdır. Kadın bakiredir ama bakir olmayan bir erkekle de evlenebilir. Bu da caizdir.

Burada şöyle bir hata yapılmamalıdır, ki burada yıprananlar da kadınlardır, kadınlar bakirelikleri muhafaza etmeye çalışırlarken erkekler genellikle buna önem vermezler çünkü onlar zaten bakire kadınlarla evleneceklerdir.

Bu anlayış cidden mide bulandırıcı ve onun ötesinde "iğrenç" bir durumu da sergiler niteliktedir.

Madem bakire bir kadın istiyorsun eyvallah, ama neden kendinin bakirliğine önem vermiyorsun, neden kendini korumuyorsun, sen kendini yeryüzünün en akıllı insanı mı sanıyorsun? Değil mi?

Toplumumuzda bu adet bu pis gelenek tamamen ortadan kaldırılmalıdır.

Ama toplumumuzda ve tüm dünyada kadınlar erkekler iç içedir bunu da tamamen önlemek mümkün değildir.

Zina haricindeki eylemlerle bakirliğini kaybetmiş erkek ya da bakireliğini kaybetmiş kadın, bakir ve bakiredir halan. Bu incelik de unutulmamalıdır.

Evlilik Allah'ın bir emridir, muhatabın İslam üzere olması önemlidir, ahlak, haya, edep eksenli olması önemlidir, İslam'ı yaşaması önemlidir, Din'deki samimiyeti önemlidir,

Bakirliği ya da bakireliği çok da önemli değildir, önde gelen değerler yukarıdakilerdir, son değerler noktasında tavsiye niteliğinde ifade edilen de bakir ve bakireliktir. İşin bu tarafına takılmaya gerek yoktur.
Güzel evlilikleriniz olsun.

NOT

Kadın da zina etse erkek de zina etse, cezayı İslami Devletin mahkemeleri verir bilinirse. Hiçbir anne ve baba ya da akrabalar kıza ya da erkeğe "ölüm cezası" veremez..! Haramdır..! Dolayısıyla ceza uygulanmaz.
Hele hele zina eden kadını öldürüp erkeği ise taltif eder gibi öldürmemek çok çok daha rezil bir durumu ifade eder. Dikkat edilmelidir.

Üst Alt