Sevdiğime ihanet ettim ne yapmalıyım?

ücoklar

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sevdiğime ihanet ettim ne yapmalıyım?
Selamün aleyküm,
benim bir sevdigim vardi biliyorum yanlis. Istemeye gitcektik ne olduysa kizlan aramiz bozuldu. Bir ay boyunca konusmadik. Sonra ben vazgecemedigim icin o da sevdigi icin iletisime girdim. Bu sefer niyetim direkt nisanlanmakti. Kizin gönlünü almak bir kac hafta sürdü. Ve yine cok kizdigim birseyi yapmis. Bana anlatinca ve kendini savununca ben cildirdim o beni engelledi. O an gece vaktiydi sen böyle yaparsan bende böyle yaparim dedim. Bir kizlan iletisime gectim, gece oldugu icin ulasamadim. Sabah bu kiz bana yazdi ve kendimden utandigim pis konusmalar yazismalar oldu ve iki kere telefonlasma, kendimden cok utaniyorum. Sevdigime karsi ihanet ettim, öfkeden iletisime gectim sonra seytana uydum. Sevdigime anlatmadim, hala da bilmiyor.

Bu olaydan sonra ailecek tanismaya gittik artik isler baya ciddilesti. Yakinda istemede olcak gibi, nisanlanmadan ihanet ettim. Cok pismanim icim rahat degil, vicdan azabi cekiyorum. Sizce bu durumda ne yapmalim? Bir yandan unut herseyi, sevdigine itiraf edip ona aci cektirme diyorum. Ama vicdanim rahat durmuyor. Bir yandadan itifraf ette senin ne pislik oldugu bilsin, vazgecsin yanlis hayallere kapilmasin diyorum. Sizce yaptigim aldatma sayiliyor mu? Ne yapmaliyim, itiraf edeyim mi ona göremi karar versin, yada olayi saklasam mi, o mutluluktan ucarken ben yüzüne bakamiyorum. Bir sorum daha olcakti, günahlari anlatmak doğru değil diyorlar. Ama vicdanim hic durmassa ne yapcam, tövbe ettigim halde durmiyorsa. Sevdigimi yanlis bir hayale sokmam dogru olur mu, yoksa aciklikla dile getirip elimden geleni yapmam mi dogru olur.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ihanetislami.jpg

Ve aleykümselam gurbetci kardeşim,
İki yanlış bir doğru yapmaz..İki yanlış,sadece İki yanlış yapar...

Her şey akla muhtaçtır...siz her sevdiğinize kızdığınızda böyle mi davranacaksanız demek ki Siz evliliğe aklen, ruhen, duygusal, mantıken hazır değilsiniz demektir..
Evlilik İRADE ,AKIL,İDARE işidir....

You have to learn how to deal with problems in life....
hayatta karşınıza çıkan problemleri çözmeyi öğrenmeden ,olgunlaşmadan evlenmek hem size hem sevdiğinizi yıpratır ...Evlilik ruhsal, fiziksel ,cinsel,maddi, manevi bir bütünleşme,birleşme,karşılıklı anlaşma ,güven demektir.

Evlilik ve eş seçimi gibi önemli bir karar söz konusu olduğunda "doğru kişi" kadar "doğru zaman" faktörü de önem teşkil ediyor...
Kişinin, gerek kişisel gerekse yaşamsal ,duygusal, aklen evliliğe hazır olması gerek...

şu yaşa geldim, şu kadar gelirim var, şöyle bir sosyal statü sahibiyim demekle insan evliliğe hazır olmaz. İnsan kendi dünyasını kurabilmişse, karşısına çıkan problemleri halledebiliyorsa, cebindeki parayı adam gibi harcayabiliyorsa, dilini tutmayı,SABRI öğrenmişse,kemal ve olgunluga erişmişse...
insanlarla medenice ilişki kurabiliyorsa, geçimsiz değilse, haram yollara sapmadan hayatını götürebiliyorsa,
kendi ailesindeki insanlarla medenice bir dialog kurabilmiş ise o kimse evliliğe hazır demektir.

Çünkü her evlilik kendi içinde birtakım problemler taşır. Bu problemleri çözecek sağlam, dingin bir iç yapısı,Ruh alemi sabit duygulari yoksa evlenince ne yapacak?

SORUMSUZ EŞLER , SORUNLU EŞLERDİR ...SORUNLU EŞLER DE MUTSUZLUKTUR

Yaralı gönüllere ve günahın içinde olduğunu idrak eden ruhların üzerine Allahın el muhaymin esmasını örtün...
BENCE BU NOKTADAN SONRA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ TEMİZ OLMAYACAKTIR. SADECE NEFSİ TESELLİ ETMEKTİR YAZILACAK OLAN CÜMLELER . BU NOKTADA HER FERD KENDİSİNİ ÖLÜMDEN SONRA NASIL BİR SURET BEKLEDİĞİNİ DÜŞÜNMEK BENCE DAHA HAYIRLI BİR HALDİR..

Seni alçaltanı terketmemişsen, seni doğru yoldan saptıracak olan sana gelir ve seni bulur...
şu An zihin bulanıklığınız, sağlıklı düşünemediğiniz belli kendinize, sevginize o insana biraz zaman verin!! Her şey bir durulsun sonra ne yapılması gerekiyorsa yaparsıniz..
Söyleyip ,söylememek buda sizin vicdanınıza kalmış bir mesele..hakkınızda ne hayırlısı ise o olsun selametle..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Kusura bakma ama yaptıklarının tamamı senin zararınadır. Kendini günaha atmak için epey bir mücadele etmişsin. Başarmışsın da.
İfade ettiklerinin tamamı haramdır günahtır. Aldatmak da günahtır. Anlatmak da günahttır. Söyleseniz de günahı yüklendiniz zaten! Lakin söylemeniz, sevdiğinizin kalbini de öldürebilir, dikkat ediniz!

ücoklar

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ihanetislami.jpg

Ve aleykümselam gurbetci kardeşim,
İki yanlış bir doğru yapmaz..İki yanlış,sadece İki yanlış yapar...

Her şey akla muhtaçtır...siz her sevdiğinize kızdığınızda böyle mi davranacaksanız demek ki Siz evliliğe aklen, ruhen, duygusal, mantıken hazır değilsiniz demektir..
Evlilik İRADE ,AKIL,İDARE işidir....

You have to learn how to deal with problems in life....
hayatta karşınıza çıkan problemleri çözmeyi öğrenmeden ,olgunlaşmadan evlenmek hem size hem sevdiğinizi yıpratır ...Evlilik ruhsal, fiziksel ,cinsel,maddi, manevi bir bütünleşme,birleşme,karşılıklı anlaşma ,güven demektir.

Evlilik ve eş seçimi gibi önemli bir karar söz konusu olduğunda "doğru kişi" kadar "doğru zaman" faktörü de önem teşkil ediyor...
Kişinin, gerek kişisel gerekse yaşamsal ,duygusal, aklen evliliğe hazır olması gerek...

şu yaşa geldim, şu kadar gelirim var, şöyle bir sosyal statü sahibiyim demekle insan evliliğe hazır olmaz. İnsan kendi dünyasını kurabilmişse, karşısına çıkan problemleri halledebiliyorsa, cebindeki parayı adam gibi harcayabiliyorsa, dilini tutmayı,SABRI öğrenmişse,kemal ve olgunluga erişmişse...
insanlarla medenice ilişki kurabiliyorsa, geçimsiz değilse, haram yollara sapmadan hayatını götürebiliyorsa,
kendi ailesindeki insanlarla medenice bir dialog kurabilmiş ise o kimse evliliğe hazır demektir.

Çünkü her evlilik kendi içinde birtakım problemler taşır. Bu problemleri çözecek sağlam, dingin bir iç yapısı,Ruh alemi sabit duygulari yoksa evlenince ne yapacak?

SORUMSUZ EŞLER , SORUNLU EŞLERDİR ...SORUNLU EŞLER DE MUTSUZLUKTUR

Yaralı gönüllere ve günahın içinde olduğunu idrak eden ruhların üzerine Allahın el muhaymin esmasını örtün...
BENCE BU NOKTADAN SONRA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ TEMİZ OLMAYACAKTIR. SADECE NEFSİ TESELLİ ETMEKTİR YAZILACAK OLAN CÜMLELER . BU NOKTADA HER FERD KENDİSİNİ ÖLÜMDEN SONRA NASIL BİR SURET BEKLEDİĞİNİ DÜŞÜNMEK BENCE DAHA HAYIRLI BİR HALDİR..

Seni alçaltanı terketmemişsen, seni doğru yoldan saptıracak olan sana gelir ve seni bulur...
şu An zihin bulanıklığınız, sağlıklı düşünemediğiniz belli kendinize, sevginize o insana biraz zaman verin!! Her şey bir durulsun sonra ne yapılması gerekiyorsa yaparsıniz..
Söyleyip ,söylememek buda sizin vicdanınıza kalmış bir mesele..hakkınızda ne hayırlısı ise o olsun selametle..
Allah razi olsun,
yani sizce söyleyim mi vicdanimi dinlersem söyle diyor ama bir yandanda onun duygularini mahfedecem, mutlulugunu yikacam. iki olanak var ya vicdanimi rahatlatip anlatcam yada vicdanimla yasamayi ögrencem ve aci cekmesin diye icime aticam.

Bir sorum daha olcakti, anlatmassam vicdan azabina katlansam onunla yuva kursam yuvamizi bir aldatmanin, yalanin üzerine kurmus oluyormuyum?

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
İşin hukuki boyutu onunla evlenebilirsin. Yani, kadının nikahını onaylaması caizdir ve evlilik saadeti kurmak da helaldir. Bunda bir sıkıntı yok.
İki seçenek var:
Söyleyip evlenebilirsin, söylemeden de evlenebilirsin..! Dahası, evli oldukları halde, kadın da erkek de başka birileriyle zina işleyebiliyorlar, evliliklerine halel gelmez ama, günaha girerler iki şekilde,
Hem zina günahı ve hem de aldatma ve yalan konuşma günahıdır.
Sizinki de öyledir.
Siz de, "Ben şöyle bir yanlışlık yaptım, nefsime uydum, Allah affetsin" der, evlilik yapabilirsiniz.
İkisi de makuldur.
Söylemeniz daha isabetlidir.

ücoklar

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İşin hukuki boyutu onunla evlenebilirsin. Yani, kadının nikahını onaylaması caizdir ve evlilik saadeti kurmak da helaldir. Bunda bir sıkıntı yok.
İki seçenek var:
Söyleyip evlenebilirsin, söylemeden de evlenebilirsin..! Dahası, evli oldukları halde, kadın da erkek de başka birileriyle zina işleyebiliyorlar, evliliklerine halel gelmez ama, günaha girerler iki şekilde,
Hem zina günahı ve hem de aldatma ve yalan konuşma günahıdır.
Sizinki de öyledir.
Siz de, "Ben şöyle bir yanlışlık yaptım, nefsime uydum, Allah affetsin" der, evlilik yapabilirsiniz.
İkisi de makuldur.
Söylemeniz daha isabetlidir.
Bende söylemeyi düsünüyorum acik, bir gizlilik olmadan bir evlilik olsun istiyorum. Sizce sevdigim cok agir üzülür mü olanlara ? Birde sevgililik sürecte yani nisan olmadan gercekten aldatma sayilir mi? Günahlarinizi gizliyin bu konuda sayiliyor mu sayilmiyor mu?

Yada hic söylemessem tövbe ettigim icin bir gun vicdanim da susar mi?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Nefsiniz’e Kılıf uydurmayı bırakın!!!"yok sevdiğimin duygular ıni mahv ederim ,sevdigim cok agir üzülür mü vs. vs."
bunu ona ihanet etmeden keşke düşünseydiniz..
Every Action Has Consquences demek Her yaptığımız yanlış fiil ve harekettin bir neticesi ,bir bedeli, bir faturasi bir akibetti, vardir!!
O hareketti yaparken de sonrasinda da o bedelin sorumluluğunu almayi bileceksin!!

Siz vicdanızın sesini dinleyin iradenizin hakkını verin yoksa hayatınız boyunca huzur bulamazsınız...Söyleyip evlenebilirsin, söylemeden de evlenebilirsin..vicdanınız neyi taşımayı kaldırabiliyorsa yapınız kimseyi sormayın her kesin midesi ve vicdanı farklıdır...

Şu An zihin bulanıklığınız, sağlıklı düşünemediğiniz belli kendinize, sevginize o insana biraz zaman verin!! Her şey bir durulsun sonra ne yapılması gerekiyorsa yaparsıniz..
Söyleyip, söylememek buda sizin vicdanınıza kalmış bir mesele..hakkınızda ne hayırlısı ise o olsun selametle..

Üst Alt