Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Sevdiklerinizden Allah yolunda infak etmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="İLiM DiLeNcİsİ" data-source="post: 39001" data-attributes="member: 816"><p style="text-align: center"> </p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"> <strong><span style="color: #f00"><span style="font-family: 'comic sans ms'">En Sevdiğinden Sadaka</span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"> <strong><span style="color: #ff8c00"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Enes radıyallahu anh anlatıyor: </span></span></strong></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #006400"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Ebû Talha radıyallahu anh, Medine'de Ensârın en zenginlerinden birisi idi. En çok sevdiği malı da Mescid-i Nebevî'nin karşısındaki bulunan Beyraha ismindeki hurma bahçesiydi. Peygamber aleyhisselâm, bu bahçeyi şereflendirir, onun çok lezzetli suyundan içerdi. «Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda sadaka olarak vermedikçe iyiliğe asla nail olamazsınız» (Âl-i îmran Sûresi) mealindeki Âyet-i Celîle nazil olunca, Ebû Talha radıyallâhu anh kalkıp Allah'ın Resulünün huzuruna geldi ve şöyle dedi: </span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #006400"><span style="font-family: 'comic sans ms'">— Ey Allah'ın Resulü! Allahu Teâlâ kitabında, «Sevdiklerinizden Allah yolunda sadaka olarak dağıtmazsanız iyiliğe erişemezsiniz buyuruyor. Benim en çok sevdiğim malım da Beyraha hurmalığıdır. Ben orayı Allah yolunda sadaka olarak verdim. Allahü Teâlâ nezdinde onun iyilik ve faydasını ümid ederim. Dilediğin gibi onda tasarrufta bulun, ey Allah'ın Resulü! </span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff8c00"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm: </span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #006400"><span style="font-family: 'comic sans ms'">— Ne büyük iş! Bu çok kıymetli bir maldır, çok kıymetli bir maldır bu. Bunun için böyle söylediğini duydum. Ben o malı kendi akrabalarına vermeni münasip görüyorum. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #ff8c00"><span style="font-family: 'comic sans ms'">Bunun üzerine Ebû Talha radıyallahu anh de bu hurmalığı akrabası ve amca oğulları arasında paylaştırdı. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #006400"><span style="font-family: 'comic sans ms'"></span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #006400"><span style="font-family: 'comic sans ms'"> (Buharî, Müslim, Tirmizî)</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İLiM DiLeNcİsİ, post: 39001, member: 816"] [CENTER] [SIZE=3] [B][COLOR=#f00][FONT=comic sans ms]En Sevdiğinden Sadaka[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=3] [B][COLOR=#ff8c00][FONT=comic sans ms]Enes radıyallahu anh anlatıyor: [/FONT][/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#006400][FONT=comic sans ms]Ebû Talha radıyallahu anh, Medine'de Ensârın en zenginlerinden birisi idi. En çok sevdiği malı da Mescid-i Nebevî'nin karşısındaki bulunan Beyraha ismindeki hurma bahçesiydi. Peygamber aleyhisselâm, bu bahçeyi şereflendirir, onun çok lezzetli suyundan içerdi. «Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda sadaka olarak vermedikçe iyiliğe asla nail olamazsınız» (Âl-i îmran Sûresi) mealindeki Âyet-i Celîle nazil olunca, Ebû Talha radıyallâhu anh kalkıp Allah'ın Resulünün huzuruna geldi ve şöyle dedi: [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#006400][FONT=comic sans ms]— Ey Allah'ın Resulü! Allahu Teâlâ kitabında, «Sevdiklerinizden Allah yolunda sadaka olarak dağıtmazsanız iyiliğe erişemezsiniz buyuruyor. Benim en çok sevdiğim malım da Beyraha hurmalığıdır. Ben orayı Allah yolunda sadaka olarak verdim. Allahü Teâlâ nezdinde onun iyilik ve faydasını ümid ederim. Dilediğin gibi onda tasarrufta bulun, ey Allah'ın Resulü! [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#ff8c00][FONT=comic sans ms]Bunun üzerine Peygamber aleyhisselâm: [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#006400][FONT=comic sans ms]— Ne büyük iş! Bu çok kıymetli bir maldır, çok kıymetli bir maldır bu. Bunun için böyle söylediğini duydum. Ben o malı kendi akrabalarına vermeni münasip görüyorum. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#ff8c00][FONT=comic sans ms]Bunun üzerine Ebû Talha radıyallahu anh de bu hurmalığı akrabası ve amca oğulları arasında paylaştırdı. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=#006400][FONT=comic sans ms] (Buharî, Müslim, Tirmizî)[/FONT][/COLOR][/SIZE][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Hadis-i Şerifler
Sevdiklerinizden Allah yolunda infak etmek
Alt