Sevgili olmak, günah mıdır, caiz midir ?

TheWorldss

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın Aleyküm abilerim ablalarım. Biraz uzun olabilir, şimdiden çaldığım zamanınızı helal edin. Ben 18 yaşındayım, üniversiteye hazırlanıyorum. Şu yaşıma gelene kadar doğal olarak kız arkadaşım oldu. Küçükken bu konuları araştırırken bir yazı okumuştum: ''El ele tutuşmak dahi zinaya teşebbüsten günah'' diyen bir kardeşim vardı ismini unuttum. Hep aklımda kalmış, ne zaman bir kız arkadaşıma yakınlaşsam, bu sebeple hep kendimi geri ittim. Çok laf yedim, onlara göre ''Kendini beğenmiş'' oldum. Geçen sene kız arkadaşımla el ele tutuşurken bile suçluluk duygusu hissettim. Biri şu aklımdaki bulutları dağıtabilir mi ? Yanlış mi biliyorum, yoksa şu yaşıma kadar yaptıklarım doğrumuydu ? Cevap veren abilerime ablalarıma şimdiden teşekkürler Allah razı olsun.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Muhterem kardeşim, içerisinde bulunduğumuz hayatta maal esef erkek ve kadın iç içe. İslam bu hali yasaklamıştır. Dolayısıyla, meşru (zaruri) konuşmalar haricinde, İslam yabancı kadınla yabancı erkeğin arkadaşlığını, sebepsiz ve gerekçesiz konuşmalarını yasaklamış, birbirleriyle bir orada bir burada bulunmalarını, buluşmalarını haram kılmıştır. Zaten bu gibi şeylerin haramlılığını bizler de tey'id edebiliriz, kız arkadaşlarımız olsun isteriz ama, annemizin, kız kardeşlerimizin, çok yakınlarımızın erkek arkadaşlarının olduğunu istemeyiz, bunu kabullenemeyiz. Böyle şeyleri gördüğümüzde de fiili ve kavli huzursuzlukların içerisine gireriz.
Uzun lafın kısası şudur:
İslamda evlilik vardır, nikah vardır. Evliliğe ve nikaha gidici bir istikamet varsa ciddi ciddi anne ve babaların rızalarıyla helal yoldan görüşmeler olur, anlaşma sağlanırsa evlenilir, anlaşma sağlanmazsa herkes yollarına devam eder.
Bunun dışında İslam'da, kadının erkek arkadaş edinmesi; ya da erkeğin kadın arkadaş edinmesi, bir arada bulunmaları, konuşmaları, gezmeleri haramdır, günahtır.
Müslüman kadın ve erkekler bu gibi çirkin fiillerden ziyade uzak dururlar.
Selamlar.

Üst Alt