Sığmadı gönlüm hiçbir yere..

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Es Selamun aleykum

O site senin bu site benim dolaşmaktan yoruldum, sığmadı gönlüm hiçbir yere sığdıramadım ne diyorsunuz bu konuda..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum selam Firariyim Gonul dostum..
kendini hic bir yere sığdiramiyan ,huzur ve mutmain olmiyan sadece SEN misin saniyorsun?
insan yuregi sığmaz öyle her saza, soze,forum ,sitte ve kaliba!!

"Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur."
13 / RA'D - 28
Gönlüm ne dertlidir, ne de bahtiyar; Öyle yoruldum ki yoruldum dünyayı tanımaktan...
Hani ilk msn ciktiginda herkes de bir heves bir cosku.. sonra Facebook cikinca msn askiya alindi.. yani her sey gecici heva ve hevesler ..
Bazen insan bu dort duvar arasinda Forumlarda
KENDiNi sıkışmış Hissedebilir!!
RUHUN BEDENiNE, BEDENiN DÜNYAYA sıkışmış..sitenin sorumlulugu var uzerinde sanki...
oysa oyle bakmiyacaksin..burada her anini gecirmek zorunda degiliz!
5 vakit namazimizi ve gunluk islerimizi, sevdiklerimizi ihmal etmeden de buraya veya baska bir islami sitteye de girebiliyorsak ins. huzuru bulabiliriz..
cunku insanlar yavas yavas sohbet ve muhabet etmeyi bu teknoloji yuzunden unutuyoruz sanki...
sani insanlik terazimizin dengesini bozduk..
bizler Sanalin, tiryakicisi olurken reality gercegi, gercek yasamdaki cevremizdekileri ihmal etmenin vicdan azabini mi bazen yasiyoruz sanki....
Kendimize ve bizleri Yoktan var eden Rabbimize yabancılaştıkça, hiçbir yere ait olmadığımızi hissediyoruz..
Kendimizden kaçıp gitmek istedikçe kendimizi hiçbir yere
sığdıramıyoruz..
Kendinizi zorlamayin.. her sey hakkinda HAYIRLISI deyin ve bu konuda da her konuda oldugu gibi ara, ara icinizden geldiginde istediginiz forma girebilirsiniz....

Senden başka hiçbir şeyi olmayan ben, senden başka herşeyi olana acıyorum. ...

Allah’ım (c.c.)! İşlerimi düzenle, hâllerimi güzelleştir
beni Sana kulluk eden iyi insanlardan ve sana şükredenlerden eyle,
Dini dünyevi bütün işlerimizde düzenliliği kolaylaştır, hayırdan olan muradlarımızı yerine getir.

Hayırlı işlerin hepsine Bismillah
Şerlerin hepsine Euzû billah
Her korkuda Lâ ilahe illallah
Her hüzün ve kederde Maşaallah
Her günaha Estağfirullah
Her musibette İnna lillah
Her nimette Elhamdûlillah
Her bolluğa Eş-şükrü lillah
Her şaşılacak şey için Sübhanallah
Her darlık için Hasbiyallah
Her kaza ve kadere Tevekkeltü al-Allah
Her itaat ve isyanda Lâ havle vela kuvvete illa billah
diyenlerden eyle..
Vakt-i şerif, Cuma, Ömr-ü aziz, ahir ve akibet hayrola..
Kalplerimize gerçek sevginin tattırılması niyazımızla..
Selam ve Duâ ile..
Firariyim Kardesim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hani yapilacak cook islerimiz varken sanki sitte ve forumlara kacip gerceklerden saklaniyoruz sanki..
yapmamiz gerekenleri ertelemek zorunda olmanın kırıklığı ve zihne, kalbe bulaşan bir bekleme kırılganlığı var hep.
Şimdi’nin ipini bulup ucundan çektiğinde onlarca yük düşüyor insanin üzerine...
Zoru kolaylaştıracak kim peki diye düşünmüyor, düşünmüyoruz ve hatta düşünmüyoum galiba.
Dua dilimde ama, ellerim ve ayaklarım onun hizmetine koşuyor mu?
Ah acziyet ,Teslimiyet ya da tembellik!
Ah bunlarin arasındaki ince sınıri bir cozebilseydim
nereye ait oldugumu belki kesfedebilirdim!!
En fazla da hayatı anlamak için çabalıyorum.
Anladıkça gözlerimin önünde kendime doğru bir yol akıyor...
Sonra kendimden “O”na bir yol buluyorum. Ve bunun adına huzur diyorum.
Gönülden yürüyüş olmadikca kendimizi hic bir yere sığdiramiyoruz..
Önce gönlümüze bir yolculuk yapalım... Ta derinliklerine yürüyelim... Gönlümüzü bulursak sahibinizi de buluruz...
Bu site o site derken bu huzuru, gönlümuzu bu yerlere sığdıramiyorsak!!
baska Gonul dergahi,zikir halkalarinda, ilim , irfan meclislerinde ,medreselerde
gönlümuzu sığdırabilecegimiz mekanlar ariyalim derim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

''Hayat çok yoruyor beni" dedi.
Dedim ki; " at fazlalığını hayatın ". " Nasıl ? " dedi..
Dedim ki; " HAY " de, boşver gerisini.
Sadece O'na teslim et kendini !
"ALLAH" de , bırak ötesini...
Suküta uğramış yürekler...
RABB'inden bir medet bekler,
Niyeti hayır olanin İnşaALLAH akibeti hayır olur
RABB'im niyetim Sana emanet..
Gönül dostum Firariyim...

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
bence bu kadar kendinizi üzmeyin .firari kardeşim...
gönlünün hiç bir yere sığmadığını yazmışsın . neden mi cunku;kalbin hakikatlarla yüzleştikçe özdeki doğru olanlar zairi kabullenmez. batinin hakikatını arar durur...
örnek olarak yer yüzünün bütün sularını senin üstünden döksek sadece beden temizlenir . kalbinde bir temizlik olmaz . işte artık senin ruhuna beden temizliği yetmiyor..
kalbin hakikatı arıyor!!!hak kişiye talip olursa ilim kişinin aklından kalbine ve oradan nefsine akar.ve zuhur eder. zuhur eden ilmin arkasında hak vardır .
kişi allahın marifetinde yükseldikçe.kendi bedeninde zayıf düşer çünkü hak onu kuşatmış ondan bakan ve gören olmuştur.
yanlışları aklın ile düşün nefsini hakikata davet et...
yok zairede anlatmak istiyorsan vaz geç mülkün sahibinin bir kanunu var. kabirde olduğunu unutmuşsun..
orada yanlız hesap verilir. diyer mevcudat ise uyku ve rüyadadır. kabrinde uyanmak için ne kadar alem ve sema geçtiğini bilseydin
la ve hu nun arasında ilim ona lahut alemi diyor. onlar için ağlar dua makamında kalırdın gönül kalp demektir.
onuda allaha ver gitsin. siteleri gezerken sitemlere rastlarsın bak sitemlerin arkasında aradığın allahın ihlası var..işte o ihlasın suretine talip olmuşsun haberin olsun.aeo

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Es Selamun aleykum

O site senin bu site benim dolaşmaktan yoruldum, sığmadı gönlüm hiçbir yere sığdıramadım ne diyorsunuz bu konuda..
VEALEYNA ALEYKÜM SELAM
abe güzel kardeşim site site niye dolaşıyorsun islamiforumlar.net size darmı geliyor, hadi diyelimki burada açmak için site site dolaşıp konu aramaktan yoruldun, eee hani konuların, üyelik tarihin 23-02-2012 aradan geçmiş 5 ay mesaj adetin 197 açtığın konu sayısı 35 adet, yani bazı konulara cevap yetiştirmekten ve diğer sitelere nakliye yapmaktan fırsat bulamamış olmalısınki 5 ayda 35 konu açmışsınaassd..
ilginç::.buda demek oluyorki, diğer sitelerden buraya değilde, buradan diğer sitelere konu taşımaktan yoruldun:imkansiz:.
Eğer varyaa, eğer diğer sitelerde farklı nickle açtığın bize ait bir konu göreyim bak işte ozaman seni insan hakları mahkemesine şikayet etmezsem:D

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
VEALEYNA ALEYKÜM SELAM
abe güzel kardeşim site site niye dolaşıyorsun islamiforumlar.net size darmı geliyor, hadi diyelimki burada açmak için site site dolaşıp konu aramaktan yoruldun, eee hani konuların, üyelik tarihin 23-02-2012 aradan geçmiş 5 ay mesaj adetin 197 açtığın konu sayısı 35 adet, yani bazı konulara cevap yetiştirmekten ve diğer sitelere nakliye yapmaktan fırsat bulamamış olmalısınki 5 ayda 35 konu açmışsınaassd..
ilginç::.buda demek oluyorki, diğer sitelerden buraya değilde, buradan diğer sitelere konu taşımaktan yoruldun:imkansiz:.
Eğer varyaa, eğer diğer sitelerde farklı nickle açtığın bize ait bir konu göreyim bak işte ozaman seni insan hakları mahkemesine şikayet etmezsem:D

Selamun Aleykum Adminim Firariyim kardesimi anlamadiniz?
o,bu sitte degil her yer ona dar geliyor..gönlüm hiçbir yere sığdıramadım diyor...cddvb..
O sen ben gibi degil kardesimiz KPSS sinavlarina da hazirlanirken kendini ariyan biri...HUKUMSUZ-dur!!
Sığmadı gönlüm hiçbir yere.. veya ben kendimi mi gönlüme Sığdiramadim..
icimde olmiyan huzuru o site de bu sitte de nasil bulabilirim ki?agla..:,
Firariyim...
kah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi ..
kah inerim yeryüzüne Cumle..Alem seyreder beni.
kah foruma girer,cikar!!Banlanir..cozulur
gönlümu hiçbir yere sığdıramadım ...
Forumu mu gönlüme sığdiramadim..
gönlümu mu dar, soguk sanal Forumlara..mi sığdiramadim..
BEN BUNU ANLIYAMADIM
Firariyim Dünyadan...

hy..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyna aleyküm selam,
Benimki muhabbet olsun kardeşim, her yer kime geniş geliyorki:imkansiz:.
icimiz mi daralmis yoksa esyalar mi her yanimizi kaplamis da..gönlümuzu sığdiracak yer bulamiyoruz..
biz mi mekandayiz yoksa mekan bizim icimizde mi?hangisi daha dar anliyamadim gitti...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Her üye sahibinin ya da sanal erinin "klasik halidir" sikayetlendiginiz husus...

Doyum noktasina ulastiginizda ya cem'an yemeklerinizi toplarsiniz ya da sadece bir mekanda yemegi tercih edersiniz...

Yakindir o günler...

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Allahrazı olsun hepinizden yorumlarınız için;
Gönlün hududu da bir bakıma sonsuzdur ya, halimiz derdimiz feryadımızdadır. Sığmıyor hiçbir yere gönül, o anlık halim ve hissettiğim duyguydu gönülden gönüle dertleşmek istedim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Simdi ruhumda ve cevremdeki kasirgalardan bir an siyrilip bu konuda yazilanlari tekrar sukunet ile okudum..
evet aslinda yazip..konustuklarimiz hep Rabbimin Hak Kalemi.. Ayet kerimeler isiginda...
insanoglu kendini bildiginden beri hep bir arayis icinde.. hep arayisi ariyan bir arayis icinde..
ebediligi.. kendi sinirlari icinde nasil sigdirabilsin ki?
ve bu arayis heep devam eder.. ya Rabbini arar.. yada kendini yada kaderini...
ama insanoglu ebedilik icin yaratilmistir...Sinirli seyler ile hep kendini mutlu etmenin yollarini arar ne hikmetse..
edemiyecegini bile bile.. An lik mutluluklara ebediyetti sigdirmaya calisir..
sigdirmaya calistikca bunalir.. daralir ve zaman zaman kendinden bu beden kafesinden kurtulmak ister..
Sonsuzluga ucmak.. ulasmak.. erismektir sevdasi..
selam ve dua ile selamet ile Gonul dostlarim...

Üst Alt