Siz olsaniz ne yapardiniz?

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm değerli forum üyeleri,

Geçenlerde kız kardeşim, enistemin kuzeninin benimle tanışmak istediğini söyledi. Söz konusu kişinin annesi beni cok beğeniyor, öyle der her zaman. Oğlu okumuş, mühendis, çok saygılı, ve dış görünümü de iyidir.. Ama, aması var işte! yaşı benden küçük. Benden 1,5 yaş küçük. Kız kardeşime hayır dedim ama simdi düşünüyorum doğru mu yaptım? diye. Bu kişiyi ben önceden görmüşüm ama hatırlamıyorum :)
Ben senelerdir birine kafayi takmıştım ama artık ona dair içimde bir şey kalmadı.
Şimdi size sorum; Siz olsaniz ne yapardınız?

Özellikle Gönül sızım hanımın yorumunu bekliyorum...

Şimdiden Allah razı olsun hepinizden...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, görmeden konuşmadan , bilmeden karar vermeyin .Hayatta karar verebilmek için mutlaka görmemiz gereken şeyleri görmeden karar vermek bizi önyargıya götürür. Bu da bizim çok şeyleri yanlış anlamamıza ve hayatımızda yanlış kararlar vermemize sebep olur..

Hayatta insanları tanımak için onları görmek , onlarla sohbet etmek veya tavırlarını görmek lazım ki onları da tanıyalım . Bazen arkadaşlarımız gelir “Ben onu tanıyorum, seninde seveceğine, anlaşacağına eminim” derler. Ama bakarsın ki sen hiç anlaşamayacağın insandır o .

İnsanlar çok zaman bilemezler ki onlarla arkadaşız ama mizaçlarımız insanlara bakış açılarımız farklıdır.
Bazen de hatta çok zamanda arkadaşlarımıza gideriz “ Falanca insan çok iyidir” derler. Biz kendi görüşlerimize göre o insana iyi diyemeyeceğimizi söylediğimiz zaman bize küserler. Halbuki arkadaşımızın veya tanıdığımızın her sevdiğini bizim seveceğimiz, her iyi gördüğünü de bizim iyi göreceğimize dair bir kural yoktur.

Bu yüzden insanları görmeden onları tanımadan, onlarla sohbet etmeden onlar hakkında fikir beyan etmek doğru değildir. Ama bazen insanlar görmedikleri, tanımadıkları, konuşmadıkları insanlarla uzaktan gördükleri önyargılarla karar vermekteler. Bu da o insanı büyük oranda yanlış tanımalarına ve o insanı anlamamalarına sebep olmaktadır.

Görmeden, anlamadan, iyice araştırmadan onun bunun dedikodusu, saçmalıkları ile insanlara değer verirsek insanları tanıyamayız ve yanlış tanıyarak belki de bize çok faydalı olacak insanları küstürmüş ve bizlerden uzaklaştırmış oluruz.

Büyük bir çoğunluğumuz gerçeklerle alakası olmayan zanlar dünyasında yaşıyoruz. Kafamızda oluşturduğumuz zanları gerçek sanıp buna inanıyoruz.
İnsanlar hakkında hepimizin zanlarına göre farklı görüşleri var. Bir insana, kimimiz iyi kimimiz kötü diyebiliyoruz. Bir insan iyi bile olsa biz onun bir açığını bulup onu kötü olarak ilan ediyoruz çünkü mühim olan bizim zannımız.
Gerçekler bizim için hiç önemli değil, sadece inanmak istediklerimize inanıyor ve malesef kolayca kul hakkına girebiliyoruz...

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleykümselam, görmeden konuşmadan , bilmeden karar vermeyin .Hayatta karar verebilmek için mutlaka görmemiz gereken şeyleri görmeden karar vermek bizi önyargıya götürür. Bu da bizim çok şeyleri yanlış anlamamıza ve hayatımızda yanlış kararlar vermemize sebep olur..

Hayatta insanları tanımak için onları görmek , onlarla sohbet etmek veya tavırlarını görmek lazım ki onları da tanıyalım . Bazen arkadaşlarımız gelir “Ben onu tanıyorum, seninde seveceğine, anlaşacağına eminim” derler. Ama bakarsın ki sen hiç anlaşamayacağın insandır o .

İnsanlar çok zaman bilemezler ki onlarla arkadaşız ama mizaçlarımız insanlara bakış açılarımız farklıdır.
Bazen de hatta çok zamanda arkadaşlarımıza gideriz “ Falanca insan çok iyidir” derler. Biz kendi görüşlerimize göre o insana iyi diyemeyeceğimizi söylediğimiz zaman bize küserler. Halbuki arkadaşımızın veya tanıdığımızın her sevdiğini bizim seveceğimiz, her iyi gördüğünü de bizim iyi göreceğimize dair bir kural yoktur.

Bu yüzden insanları görmeden onları tanımadan, onlarla sohbet etmeden onlar hakkında fikir beyan etmek doğru değildir. Ama bazen insanlar görmedikleri, tanımadıkları, konuşmadıkları insanlarla uzaktan gördükleri önyargılarla karar vermekteler. Bu da o insanı büyük oranda yanlış tanımalarına ve o insanı anlamamalarına sebep olmaktadır.

Görmeden, anlamadan, iyice araştırmadan onun bunun dedikodusu, saçmalıkları ile insanlara değer verirsek insanları tanıyamayız ve yanlış tanıyarak belki de bize çok faydalı olacak insanları küstürmüş ve bizlerden uzaklaştırmış oluruz.

Büyük bir çoğunluğumuz gerçeklerle alakası olmayan zanlar dünyasında yaşıyoruz. Kafamızda oluşturduğumuz zanları gerçek sanıp buna inanıyoruz.
İnsanlar hakkında hepimizin zanlarına göre farklı görüşleri var. Bir insana, kimimiz iyi kimimiz kötü diyebiliyoruz. Bir insan iyi bile olsa biz onun bir açığını bulup onu kötü olarak ilan ediyoruz çünkü mühim olan bizim zannımız.
Gerçekler bizim için hiç önemli değil, sadece inanmak istediklerimize inanıyor ve malesef kolayca kul hakkına girebiliyoruz...

Allah razı olsun Gönül sızım hanım. Bana tavsiye edeceğiniz somut bir şey var mı? Demek istediğiniz önce tanışıyım Ferhat ile?

Gönül sızım...
Hayatta insanları tanımak için onları görmek , onlarla sohbet etmek veya tavırlarını görmek lazım ki onları tanıyalım ..
Yaşı Küçük kendisi olgun olabilir .. Onu görmeden, onla sohbet etmeden veya tavırlarını görmeden kimseyi red etmeyin...tabiki tanışın... Nerden biliyorsunuz Gökte ararken yerde bulabilirsiniz...

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun Gönül sızım hanım.Bana tavsiye edeceginiz somut bir şey var mı? Demek istediğiniz önce tanışıyım Ferhat ile?

Gönül sızım...
Hayatta insanları tanımak için onları görmek , onlarla sohbet etmek veya tavırlarını görmek lazım ki onları tanıyalım ..
Yaşı Küçük kendisi olgun olabilir .. Onu görmeden, onla sohbet etmeden veya tavırlarını görmeden kimseyi red etmeyin...tabiki tanışın... Nerden biliyorsunuz Gökte ararken yerde bulabilirsiniz...

Aslında o kişiden çekinmiyorum, daha cok annesinden ve büyük ablasından çekiniyorum. Çok ama çok fenalar. Annesi çok extravert bir kadın. Davranışlarıyla, yaşam tarzıyla ne ben onlara uyarım ne de onlar bana uyar..
Neyse, içime sinmedi.. :bilmemm:.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim,

Akıl yaşta değil baştadır! insanı yaşı değil, yaşadıkları olgunlaştırır! Nereden bileceksin ki tanımadan! belki çok olgun bir kişidir bu çocuk...
Öncelikle ona bir imkan ver de kendini sana ifade etsin...

Belki o unutamadığın kişiden gelmeyen mutluluk bu çocuktan gelecek, Allah bilir..
Bence hemen hayır deyip kestirip atma! Gönül sızım ablamın da dediği gibi bilmeyerek onun hakkında peşin hüküm verip, kul hakkına girersin...
Ön yargılı olma, belki de aradığın mutluluk bu çocukta saklıdır...
Hakkında her şeyin hayırlısı olsun kardeşim...duaa..

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam kardeşim,

Akıl yaşta değil baştadır! insanı yaşı değil, yaşadıkları olgunlaştırır! Nereden bileceksin ki tanımadan! belki çok olgun bir kişidir bu çocuk...
Öncelikle ona bir imkan ver de kendini sana ifade etsin...

Belki o unutamadığın kişiden gelmeyen mutluluk bu çocuktan gelecek, Allah bilir..
Bence hemen hayır deyip kestirip atma! Gönül sızım ablamın da dediği gibi bilmeyerek onun hakkında peşin hüküm verip, kul hakkına girersin...
Ön yargılı olma, belki de aradığın mutluluk bu çocukta saklıdır...
Hakkında her şeyin hayırlısı olsun kardeşim...duaa..

Allah razı olsun kardeşim, çok haklısın.

Bu arada, bence ikinci bi Gönül sızım adayısın :) Çok içten ve anlamlı yazıyorsun, kırmadan, dökmeden.. Allah o güzel gönlünü her daim mutlu kılsın..

Ab-ı Hayat
İnşallah, amin kardeşim...

Kelebk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Canım, bence bir buçuk yaş öyle büyütülcek bir yaş değil, siz anlaştıktan sonra..
Allah'a bağlı olduktan sonra, mutlu olduktan sonra, bir buçuk yaş nedir ki!

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm, ben eşimden 2 yaş küçüküm yani hanımımdan 5 senelik evliyim allah razı olsun ondan çok mutluyuz. inşallah allah bozmasın. O benden daha tahsilli ama bende onun mantığındayım evlenmeden önce herkes yargıladı bizi ama biz katlandık herşeye ve şimdi 2 buçuk yaşında kızımız var ve çok mutluyuz. Yeterki sen iste allah gönlüne göre verir. Yeterki sen sabır et allah verir. Yeterki sen tevazu göster allah verir. Ondan sonrada dile ne dilersen allah yine verir. Hadi kal sağlıcakla...

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm, ben eşimden 2 yaş küçüküm yani hanımımdan 5 senelik evliyim allah razı olsun ondan çok mutluyuz. inşallah allah bozmasın. O benden daha tahsilli ama bende onun mantığındayım evlenmeden önce herkes yargıladı bizi ama biz katlandık herşeye ve şimdi 2 buçuk yaşında kızımız var ve çok mutluyuz. Yeterki sen iste allah gönlüne göre verir. Yeterki sen sabır et allah verir. Yeterki sen tevazu göster allah verir. Ondan sonrada dile ne dilersen allah yine verir. Hadi kal sağlıcakla...

Allah razi olsun kardesim, yuregime su serptin. Rabbim mutlulugunu daim eylesin. Bizide mutlu eder insaAllah.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
İnşallah Hatice kardeşim, sen yeter ki umutlu ol, rabbimin güzellikleri saymakla bitmiyor...:)
Gökhan kardeşim, rabbim mutluluğunu daim eylesin, Allah ağzınızın tadını bozmasın...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm kardeşim.
Eğer bu kardeşimizin içinde Allah korkusu ve iman var ise yaş hiç sorun değil. Namaz kiliyor mu ? Cuma ya gidiyor mu ?
Mesele bu böyle zaman da hele de yaşı küçük ise sen bunların üstünden değerlendir.
Mühendis yakışıklı vs bunlar boş .
Dünya ve ahiretini değer katabilecek biri olsun . İman sahibi ise hayata bakışı sana olan davranışları da olgun olur.
Sen bu arayışın peşinde ol kardeşim.
Bütün bunlar yok ise yaşı da küçük ise uzak olman dan yanayim.
Hakkında hayırlısı
Selametle.

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum, bir kac gun sonra onunla gorusecegim. Simdilik whatsapp'dan konusuyoruz ve cok ahlakli bilgili birine benziyor. Isin ruhaf tarafi bu kisi ruyamdaki gibi Kürd olmasidir. Bana sanki bu kisi yillardir bekledigim kisi gibi geliyor. Hakkimda hayirli olani nasip eyle rabbim. Hepinizin duasina ihtiyacim var.

Gonul Sizim hanim, bana tavsiye edeceginiz konular var mi? Nasihatinizdan faydalanmak isterim. Simdiden Allah razi olsun, esenlikle kalin.

Gönül Sızım...
https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/38741-insanlar-kitap-gibidir.html

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam Hatice kardeşim, haydi hayırlısı bakalım...:)

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum, bir kac gun sonra onunla gorusecegim. Simdilik whatsapp'dan konusuyoruz ve cok ahlakli bilgili birine benziyor. Isin ruhaf tarafi bu kisi ruyamdaki gibi Kürd olmasidir. Bana sanki bu kisi yillardir bekledigim kisi gibi geliyor. Hakkimda hayirli olani nasip eyle rabbim. Hepinizin duasina ihtiyacim var.

Gonul Sizim hanim, bana tavsiye edeceginiz konular var mi? Nasihatinizdan faydalanmak isterim. Simdiden Allah razi olsun, esenlikle kalin.

Gönül Sızım...
https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/38741-insanlar-kitap-gibidir.html

Selamun Aleykum Gonul Sizim hanim,

Dun aksam onunla gorustum. Ilk defa boyle biriyle gorusuyorum. Dusuncelerini acikca soyluyor, ne soyledigini biliyor. Kendini anlatmakla meskul degil beni dinlemek istiyordu. Bende onu dinliyordum. Kendisi ciddi birisi ve aile kurmayi cok istiyor. Onun yaninda kendimi iyi hissettim. Insan olarak cok begendim ama ask yok. Belki zamanla severim. Bakalim sonu ne olacak. Aslinda 1-1,5 saat gorusmek istemistim ama 4 saate yakin surdu sırıtık.:,

Hepinize hayirli cumartesiler dilerim.

Üst Alt