son pişmanlık fayda eder mi?

gülen yüz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm. Benim yıllardır sevdiğim biri var ondan baska kimse olmadı hayatımda. Ve o benim onu ne kadar sevdiği mi biliyor. Yıllardır bana yapmadığı kalmadı. En sonunda beni kandırdı, bende inandımm ona. Çok pişmanım ama iş işten geçti. Bana beni bırakmıyacağını, alıcağını ailemden isteyeceğini söyledi. İki çoçuğumuz olacak dedi, umut verdi. Çok sevmiştim inandım ona. Beni yıllardır ağlatıyor. Ve zina isteğini kabul ettim. Olduktan sonra bıraktı beni. Öyle pişman oldum ki anlatamam. Bolca tövbe etttim hala ediyorum ama onun umru değil. O kızdan o kıza. Ben çok üzülüyorum bu duruma. Peki bu yaptığı yanına kalır mı...? birde peygamberimizin bir hadisi var. Onu bana açıklarsanız cok sevinirim. 'umut verip güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın sadakasını iki dünyadada veremezsin' peygamberimizin bu hadisi şerifi benim konumdada geçerli mi ? Allah razı olsun çok yardımcı oluyorsunuz. Allaha emanet olun.
Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum kardesim..bu pişmanlık ve vicdan azabını kendinize çok görmeyin, sizi sıkmasın ve üzmesin....
Siz Nefsinize uyarak bunu bu kadarini Hak ettiniz!!Nefsinize kilif uydurmayin!!!Uydurursaniz tekrar ayni hataya düşebilirsiniz!
Nefsimize yenilip bir de yaptığımız günaha kılıf uydurmayalim!!
Kendi zayiflik ve acizliğimizi kabul edip Rabbimize Samimiyet, ihlas ile Aff kapisina gidelim .
Bu durum size,Nefsinizin çirkinliğini, kalbi acıtan izlerini, hatırlatıyorsa ins.bir daha ayni hatayi yapmazsiniz!!!

SON PİŞMANLIK FAYDA EDER..
Ölüm anı gelene kadar her pişmanlık gerçekten fayda eder. İnsan hiçbir şey yapamasa bile, başkasına pişmanlığını anlatır...ins. başkalarinin ibret ve ders almasina vesile olabilirsiniz..
nefsinizi savunmayin..Nefsiniz ,Sevginiz sevdiklerimiz ile imtihan edildigimizi unutmayin!!
Erkekler istediklerini aldiktan sonra genel de giderler bunu Arkadaslariniza anlattin!!!

İnsanları kötülükten alıkoymaya çalışan kimse aynı zamanda hayra vesile olan kimsedir. İyilik yapmak kadar, kötülüğü önlemeye çalışmak da,İyiliktir...

ayrica artik "Niye yaptım, neden yaptım, yapmasaydın, keşke olmasaydı" demenin bir anlamı kalmamış.
Çünkü bu sefer eliniz ayağınız kesilir hayattinizi da ibadet hayatınızı da verimsiz hale getirirsiniz.

istiğfar edin, günahlarının bağışlanması için Allah'a el açın,

Ha bir de Bu Soz Mevlana ya aittir..
"Umut verip, güven aşılayıpta yarı yolda bıraktığın insanın gönül sadakasını iki dünyada da veremezsin."
Mevlâna

SON PİŞMANLIK FAYDA EDER
Ölüm anı gelene kadar her pişmanlık gerçekten Allah cc.isterse fayda edebilir..
Siz yeter ki kendinizi değiştirin!! hayatınız ,Kaderiniz değişsin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yarabbi.jpg

SON PİŞMANLIK FAYDA EDER;PİŞMAN OL FAKAT PİŞMAN ÖLME...
Rabbin senin kötülüğünü istemez... Senin nasıl huzur bulacağını Rabbin senden iyi bilir.Seni Yaratan nasıl bilmez seni..?
Kendini bulacağın yollar içinde,en iyisi O’nun seni çağırdığı yoldur. Senin için doğru olanı O bilir.

Senin iyiliğini senden çok O bilir. Sen yüreğinde olanı gizleme yeter ki... Umutları O’na bağla Yüreğinin fısıltılarına ses verirsen,O’nun sana söylediklerini duyabilirsin
Senin kötülüğünü istemeyen sadece O’dur...Kötülüğü sana yakıştırmayan en kötü zamanlarında yanında olan sadece O’dur...
Rabbin hata ettin diye seni gözden çıkarmaz...

Sen bir insansın,hata yaparsın... Hata yapmamak ve insan olmak birarada bulunması imkansız iki durum...
Öyleyse seni yaratan,yaptığın hatalarda hemencecik gözden çıkaracak kadar acımasız olabilir mi?
O seni hatalarınla seviyor,bu yüzden hata yapmana değil hatalarından dolayı özür dilemene önem veriyor.
Bilinsin,en güzel özür dileme yollarından biri de hatayı tekrarlamamaktır...

Rabbin sana kötülüğü yakıştırmaz... Çoğu zaman,en yakın arkadaşın bile,yanlış bir şey yaptığında seni de kötü ilan eder.
Oysa,yaptığın işin kötü olması,seni kötü yapmaya yetmez.Senden yanlış bir eylemin çıkması,seni hepten yanlış yapmaz.
Rabbin senin özünde iyi olduğunu bilir. Senin değil,yaptığın işin kötü olduğunu söyler.

Bir kez,hatta çoğu kez yanlış yaptığın halde,hepten karalamaz seni. İyi insanların da yapabileceğini bilir.
Kötü şeyler yaptığın halde iyi biri olduğunu belirtir.

Rabbim seni Öyle bağışlar ki seni,hiç hata etmemiş gibi yeniden seveceğini söyler.
Elçilerinin dilinde kendisinden hem bağışlama hem de merhamet istemeni belletir sana.
Bağışlar seni;günahlarını siler.Bağışlamakla da kalmaz;merhamet eder. Yeniden sever seni,hiç kusur etmemişsin gibi...
suçluluk duygusu ezicidir,ve insan denilen biçare bu ağır yükten kurtulmak ister.
Bağışla beni Rabbim, unuttum, nisyanda kaldım..Bu günahimin altinda eziliyorum..Kapina geldim AFFET beni..Ya Rab...
Alinti

zeyno

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah Yardımcın olsun. Ama her zorluğun sonu kolaylık. Her karanlığın sonu aydınlık. Hayatta her acı zamanla geçiyor. Eninde sonunda geçeceğini bilerek yaşamaya devam etmeliyiz. Mühim olan aynı hatayı ikinci kere yapmamak. Şüphesiz Allah (cc) çok affedicidir. O kullarına kıyamaz...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
AKŞAM ŞERİFLERİNİZ HAYROLSUN ŞERLER DEF OLSUN ,Selamün aleyküm linkleri karıştırırken önüme gelen bu konu ve gönül dostumun yazdıkları yaşadıklarımdan yüreğime ve aklıma ortak giden bir damarım var ve gönül sızım sen ordan resmen kan pompalıyorsun hem yüreğime hem aklıma ,duygularıma ,ihtiyacım olanı Rabbim senin yazılarınla yüreğinle biriktirdiklerinle en başta da ilminle gönderiyor iyi ki varsın arkadaşım okyanus ötesindede olsan yüreğimde dost sıcaklığını hissettirdiğin için Rabbim sonsuz razı olsun .Mevlana hocam da tam isabet yine ihtiyacım olanı yer zamanında iletti kıssadan hisse:)Rabbimin nazarında hep bağışlanan sevdiği razı olduğu kullar olabilmek duası ile selamün aleyküm verahmetullahi ve berekatüh.

Üst Alt