Sünnet aleyhtarlarına ithaf olunur!

makes

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
"Tok karınlı, koltuğuna yaslanıp size "Kur'an yeterlidir; Kur'an neyi helâl kılmışsa onu helâl bilin, neyi haram kılmışsa onu haram bilin" diyen adamların çıkması yakındır. Haberiniz olsun, dikkatli olun: Bana Kur'an ile birlikte (hüküm bakımından) onun bir benzeri (sünnet) de verilmiştir"

Ebû Dâvûd, Sünne, 6,
Ahmed b. Hanbel, IV, 131

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah Teala Nisa suresi 65. ayetinde Rasulüne ittiba ve onun hükmüne teslimiyet gösterilmesini emretmiş..

Nisa suresi 80. ayetinde Rasul’e itaat edenin Allah’a itaat etmiş olduğunu bildirmiştir.
Demek ki Allah’ın hükmünü bildiren Kitap’tan ayrı olarak, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem’e vahyedilen hüküm de vardır.
Eşhedu en lâ ilâhe illellâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resûlü.”

Ben şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur. Yine şahitlik ederim ki Hazreti Muhammed (s.a.s.) Allah’ın kulu ve Peygamberidir.”

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah razi olsun gercekten haklisiniz.
BATI da yasiyan bir muhacirim ve dikkatimi cekti son zamanlarda sunnetler kilinmiyor!Sunneti seniyeler tamamen terk edilmis.. ve islamiyeti hiristiyanliga mi veya bir kaliba mi uydurmaya calisiliyor..
diyorlar ki.. Biz Allah`a inaniyoruz..
Allah herkesin Allahi bir.. ama musliman olurken..kisiden sehadet getirilmesi isteniyor.. Sehadeti sadece Allah birdir vardir hukmu gecmiyor.. yaniliyorsam.. Allah affetsin..
ama Alemlerin efendisi dini olarak yaptigi soyledigi her soz ve davranis zaten vahye dayanmakta..
gun gectikce insanlik bir batakliga buhrana girdikce hak ve Hakikatin degerini daha iyi anlamaktayim...
insan ruh ve psikolojisini okudugumda ve Sevgili peygamber efendimizin tutum ve davranisi.. pozitif..daima
ayibi ortucu olmasi.. insanlari degil davranislarini sorgulamasi..
mesela Taif olayinda Onu taslayip O mubarek bedenine zarar verdiklerinde..
O onlara kizip.. yuregini kin ve nefret ile doldurmamis Yarrabi onlar bilmiyor bilselerdi yapmazlardi diyerek..
Gunumuzde en buyuk ruhsal soruna parmak basiyordu..
icimiz o kadar kin nefret, ofke dolu ki artik ne kendimizi nede ailemizi nede Din kardeslerimizi HAKKI ile sevemiyoruz...
Ya sosyal yardim ve dayanismadaki.. Medine halkini egitimindeki gosterdigi uslup .. o kadar cook sey varki.. ibret hikmet ve ders alinacak...

Üst Alt