Sürekli bela gelmesi

Kasırga

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sürekli bela gelmesi, Belaların Gelip Bulması, sürekli başa bela gelmesi, insana belanın gelmesi.
Öncelikle Selamun Aleyküm. Aklıma bir soru takıldı ve sormak için burada üyelik açtım. Sorum şu:

Benim çok çok çok yakın, kardeşim gibi gördüğüm br bayan dostum var. Kendisi 18 yaşında. Ama kendisi adeta yufka yürekli, melek gibi bir insan. Ama böyle olmasına rağmen hayat, onu hep kötü insanlarla karşılaştırdı. Büyük büyük belaları bir arada verdi. Ama şu unsurlar da var:

- Kendisi hep Allah'ı zikreder. İyi olay ya da kötü olay sürekli kimsenin fark edemeyeceği ince bir detaya değinip o detay hakkında şükreder. Nasıl görebiliyor bilmiyorum.

- Kesinlikle belalar karşısında isyan etmiyor. Hep sabır ve güç diliyor. Görseniz büyük bir bela ile karşılaşmış, 2 3 gün kendini perişan etmiş ama 4. Gün sanki hiçbir şey olmamış gibi kendini toparlamış. Normal bir insanın belki de 1 ay altından kalkmayı beceremediği bir acıyı kendisi bu kadar kısa sürede atlatabiliyor. Nasıl yapıyorsun diye soruyorum. Ağladığım her gece Allah'tan sabır diledim diyor.

- Bela gelsin başına. Günahlarımın bedelini ödüyorum diye tövbe ediyor. Ama inanın günahsız gibi bir şey. Başına gelen her olayı geçmişine bağlayabiliyor. Anlattığında insan sahiden de benzer olaylar diyor.

- Ağzına beddua almıyor. Anca sinirle edebiliyor ki bir süre sonra tövbe edip Allah'a havale ediyor. Ama görseniz ahı o kadar kuvvetli ki. Ben bile onu kırmaya korkar oldum. Birine ah etti diye o kişinin aylarca vicdan azabından kendini yiyip bitirdiğini bilirim. En önemlisi ise, hissettiği her şey çıkıyor yani adeta içine doğuyor. Hatta şom ağızlı diye takılırdık ona.

- Tüm bunlara rağmen namaz kılmıyor ama. Bir ara başlamıştı ama sonra bıraktı. Onun dışında orucunu falan tutar yani. Bir de dini bilgileri etrafından değil araştırarak öğreniyor. Mezhep dediğiniz an köpürüyor. Mezheplere inanmıyor. Hz. Muhammed'in dışındakilere neden inanayım diyor.

- Bir gün, başına öyle bir olay geldi ki adeta iki çok sevdiği insanı iki gün aralıklarla kaybetti. Yani ilkten çok yakını vefat etti iki gün sonra da çok değer verdiği bir sevdiği tarafından ihanete uğradı. O ihanet eden kişiye benden bile çok değer verirdi. Ama bunu ona sorun, Allah altından kalkabileyim diye ikisini bir arada verdi. Vefat olayına o kadar üzüldüm ki ihanet beni sarsmadı diyor. Normal biri olsa iki olayı niye bir arada veriyorsun diye Allah'a isyan eder.

Yani ben anlayamıyorum. Bu kadar melek gibi bir insan daha bu genç yaşında nasıl bu kadar belayı, kötü insanları kendine çekebiliyor? Ben onun sayesinde Allah'a çok farklı bir pencereden bakmaya başladım ve imanım müthiş derecede yükseldi. Ama bir de size sormak istedim. Eminim aranızda bilgili bir din kardeşim vardır. Yani kötü insanlardan daha çok üzülüyor her ne kadar kolay toparlasa da.

Şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm es selam kardeşim aramıza hoş geldin;insanların ağrı eşiği nasıl farklı ise fıtratlarındaki dayanma,feraset,basiret eşikleri de farklıdır.Arkadaşınız maneviyatı ve yaradılışı gereği dayanma gücü fazla ve bunu ona veren Allah'u tealan dan geldiğini yine ona döneceğinin farkında eksiklerini de belirtmiş siniz inşallah yaşadıkları namazlarına başlamasına ve dinin daha başka güzelliklerini de fark edip inat etmeden Allah cc emrine itaat etmesine vesile olur.
Bazen müsibetler hangi yolu seçeceğimizin tayini için sürekli yinelenir insan yaptığı hatada ısrar eder düzeltmez ise o müsibetin tekrar gelmesi lütuftur.Allah cc o insana tekrar tekrar düzelmesi için fırsat veriyordur.Allah cc hidayet versin inşallah önce o kardeşimize ve sonra da bizlere ,bir şeylerin farkında olurken diğerlerini kaçırmamamız gerekiyor ama malesef buna çoğu zaman güç yetiremiyoruz.
Müslüman uyanık olmalı ama bizim günahlardan kalbimiz aklımız, amellerimiz ile Rabbimize giden yollar perdeli olduğu için bunu da beceremiyor işin bir ucunu tutarken diğer tarafından şeytana yol açıyoruz:(
Arkadaşınız da çoğunu görüyor fakat kaçırdıkları var belli ki Allah cc farkında olup düzelmesi için sebeplerle lütufta bulunuyor ...
Ayrıca hiç bir şey yok iken sabır dilemek sabır etmeyi gerektirecek olaylara sebep olur muş. Sabır'ın böyle bir döngüsü var. Sabır'ı gerektiren bir şey ortada yok iken sabır dilerseniz sabır etmenizi gerektirecek olaylar yaşamanıza sebep oluyor.
Allah cc emanet olun selametle kalın.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Sürekli musibet gelmesi başa bende bu sitede Allah razı olsun gönül sızım abladan uyanmama vesile oldu. Tamamen teslimiyet akıl nefis ve kalp ile teslim olursa hakikaten birşeyler düzeliyor. Secenekler belli .
Kardeşimizin hayatında imanın da bir eksiklik vardır .
Bir şey vardır söylediği bir söz vardır.
Birde hissiyat! Bu hissiyati nereden geliyor kardeşim?
Tamamen teslim olursa , Kalbinden Allahi çıkaramaz ise neden herşey kötü olsun ki.
Birde namaz siz olmuyor olmaz asla olmaz duzelmez.
Kardeşimiz eksikliklerini tamamlamadigi sürece sıkıntı yaşayacak.
Bende yaşadım tamamlamaya çalışıyorum.
Allah onu yaklaştirmaya çalışıyordur.
Allahi seviyorum demek ile olmuyor.
Hz muhammed sav. Ile mezhep ap ayrı. Sevgili peygamberimiz ile mezhepi karıştırmasın.
Bu mezhep konusunu bende çok sorgula dim.
Gerek yok Kurani kerim namaz sünnet zikir gerisi boşuna boş sokaktir.
Mezhepine uysun!
Kardeşimizin sabrin a hayran kaldım Allah sabrini namaz ile birleştirir inşallah.
Insanlara beddua kin tutmuyor çünkü kalbi öyle huzurlu oluyor.

Daha küçük yaşı ama sorgulayarak gidiyor mutlu oldum :) inşallah tam teslimiyet ile sıkıntıları sona erer :)
Allah hepimizi affetsin. Ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin :)

Kasırga

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Öncelikle teşekkür ederim sizlere ilginizden ötürü.

İmanının eksik olduğunu sanmıyorum yani Allah demediği gün yoktur. Kastettiğiniz namaz ise onda haklısınız. Bıraktı önceden kılarken yoğunluk şu bu diye ama bunlar bahane değil. Kendisi de bunun farkında ve bıraktığı için üzülmüştü. Yeniden başlama planları var artık ne zamana kısmet bilinmez.

Biraz fazla sorguluyor. Yani mezhepleri bir ara çok araştırmıştı. Kuranda yazanları çözümleyip onlara uymak varken neden anlaşmazlık sonucu ortaya çıkan şeylere inanayım ki diyor. Hatta Mutezile mezhebini bunlara örnek gösteriyordu.

Çok kuvvetli bir inanca sahip ve karakteri yaşına göre olgun bir insan. Ayrıca mutlu da. Benim sadece anlamadığım bu kadar çok olay gelmesi günahkarlığından mı yoksa sadece Allah'ın gözünde daha da yükselsin diye bir çeşit imtihan mı? Ya da hepsinden farklı Allah'ın sevgili kulu olduğu için en ufak hatasında başına büyük bela alıp hemen o yoldan dersini alıp saptırma amacı mı? Yani bir çeşit ahirete olduğu kadar günahsız çıkarma çabası.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykümselam kardeşim aramıza hoş geldiniz,fırtına eken,Kasırga biçer...
Ey Insan!Şu dünya denen sınıfta girdiğin imtihanın ne kalemi ne de kağıdı vardır..
Mesul olduğun sınavın kalemi de, kağıdı da senin gibi insandır.. Ya Hak olanı yazarsın kalemle, ya şer yazılmışı yırtarsın elinle, ya da şerre batarsın nefsinde..Unutma.
Her biri senin elinde..
hayatın bize yaptığı bir şey yok! ne yaptıysak ve yapiyorsak kendi kendimize yapiyoruz..
Bakin hemen bir ayet düştü gönlüme
"Başınıza gelenler kendi ellerinizle kazandıklarınızdandır"

imtihandan geçtiğinizin bilinci ile olaylara yaklaşın. Belki bu sıkıntılar sizin için ahireti kazanma fırsatı olabilir.

"Mevlâ neylerse güzel eyler, şerleri hayır eyler. Sabrın sonu selâmettir." diyerek müminlerin dayanıklı olması, hazımlı olması, kaderin, imtihanın cilvesini kavraması, ana fikri anlaması gerekir. Vesselam.

Üst Alt