Taharet konusunda vesvese

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Selâmun Aleyküm ben de taharet konusunda çok vesvese yapıyorum. Bu konuda bişey sormak istiyorum büyük tuvaletimi yapıp taharetlendikten sonra peçete degistirmek istedim. Peçetede nokta şekilde katı necaset vardı ben de takintilardam kurtulacagim artık dedim sadece peçete değiştirip üstümü giydim, kıyafetlerimi değiştirmedim. Ama şu ana peçeteyi değiştirirken bi yere degmisse diye endiseleniyorum. Her tarafı pis ettim, dokunduğum oturduğum her yer pis diyorum kafayı yiyecem artık lütfen bana yardımcı olun ne yapmam lazim.

N

nersim

Kayıtsız
Misafir
Benim bildiğim böyle taharet için vesvese yapmak biraz hastalık gibi. Acaba vesvese diğer konularda da oluyor mu? Mesela abdest, gusül, namazda da vesvese olabilir. Bunun için sabırla dua etmek lazım. Vesveseden kurtulmak için bazı dualar var oku istersen...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Abdest ve gusül alırken şüphe duyarsanız "Acaba guslüm oldu mu, abdestim oldu mu?" diye içiniz kemirilirse, tekrar tekrar abdest alınız bu vehimdir, şeytandandır deyiniz. Onun şerrinden korunmak için Eûzü okuyunuz, Allah'a sığınınız ve ayetü'l Kürsi'yi okuyunuz. Dikkatlice abdest aldıktan sonra gelen bu vesveseye asla kapılmayınız ve içinizden gelen sese "abdestim abdesttir, guslüm gusüldür. Kör olası şeytan, sen kahrından çatla" diye onunla alay etmek gerekir.

Üst Alt